lørdag 31. januar 2009

Jeg lengter etter våren

Januar og februar er ikke mine måneder. Kaldt og utrivelig synes jeg. Som man sikkert forstår er jeg ikke den som kaster på meg ski og fyker ut i skog og mark. Riktignok kan jeg nyte nydelige prospektkortdager hvor naturen har pyntet seg i hvit glitrende kappe. Vinterhimmelen liker jeg også spesielt godt. Men det er mørkt. Og kaldt.

I morgen er det februar og vi er ett skritt nærmere saligheten når varm, mørk deilig duftende vårjord begynner å se dagens lys. De første spirene som titter opp fra jorden, kan man bli lykkerligere? Måtte vi få en tidlig og mild mars!

Jeg pleier å ta våren på forskudd og kjøpe ferdigspirte løker. Det er så koselig å kunne hente inn våren mens det fremdeles er vinter ute.

CD 1

Jeg fikk satt noen nye snøklokkeløker i jorden i høst. Som jeg ser frem til å hilse dem velkommen!Snøklokker er blant de aller første av løkene som bryter seg frem til lyset. De kommer opp blant disse tulipanene og pinseliljene.

IM000327

Disse rosa tulipanene i Austinbedet liker jeg godt. Her kastet jeg ut løkene og plantet dem der de falt. En slik tilfeldig beplanting tiltaler meg og passer godt inn i den uformelle stilen jeg har i hagen.

Syd Etter - detalj (fra det første projektet like under)

søndag 25. januar 2009

Morsom utfordring!

Fra Moseplassen fikk jeg i dag følgende artige utfordring: Finn det sjette bildet i den sjette mappen din. Jeg ble jo nysgjerrig på hvilket bilde som lå der, og koblet straks til den eksterne harddisken og lette bakover i bildemappene mine. Nr 6 var fra 2005 og det sjette bildet var denne akvarellen jeg malte etter inspirasjon fra en artikkel i Hagen for alle eller Hagetidende om syriner. Så jo, Anne, det ble et bilde som handlet om sommerminner :)

Akvarell 2005
Akvarellmaling er noe jeg har holdt litt på med gjennom årene, med lengre eller kortere avbrudd. Det er nok et par tre år siden jeg tok i en pensel. Men nå dukket jommen lysten opp etter å male igjen. Jeg hadde en idé om å male nærbilder av blomster, tett innpå slik at man ser nervene. Men det er alltid så mye annet å gjøre! Skal det være noen vits i å sette seg ned med maling, bør jeg har flere timer til rådighet. Jeg blir så oppslukt og går så inn i bildet jeg maler, at jeg glemmer tid og sted. Og nåde den som forstyrrer meg! Med litt mer tid og ro rundt meg, skal jeg nok finne igjen malesakene mine.  

Jeg gir utfordringen videre til disse 6 bloggene: Hagen på landet, Lenes hus og hage, Helens dagbok, Twins hage, Seacsape og Turbolotte.

lørdag 24. januar 2009

Sommerminner

Nå er det så mye vinter ute at jeg må varme meg med noen sommerbilder. Jeg kan ikke få uttrykket det sterkt nok; jeg gleder meg SÅNN til våren og sommeren!

CD 1

Rosebuen med A Shropeshire Lad

CD 1

CD 1 

Winchester Catherdral og Nepeta

0001

Warscawska Nike kryper inn på verandaen

034 

Når mars kommer er det meste gjort. Da er det like før man kan begynne lukte at våren er i anmarsj. Varmegrader, lysere dager, snø som smelter og drypper fra taket, kanskje en dag i solveggen på verandaen...ååååååå, som jeg gleder meg!!

torsdag 22. januar 2009

Det spirer og gror!

Det er første gang jeg sår innendørs, så jeg er spent som et barn før julaften på disse nye skapningene som ser dagens lys på badegulvet mitt. Som kanskje noen husker, laget jeg meg et planterom i høst. Der var det rotete... Det er det til dels enda, men jeg har ryddet såpass at jeg får plass til en del potter på benkeplaten. Neste vinter skal jeg la utemøblene stå ute under presenning. Jeg fikk tak i to lysarmaturer på FINN, nå henger disse i taket over de første spirene.

049

Frøene setter jeg på badegulvet til de spirer før de kommer inn på planterommet under lys

057

Ute er det full vinter og mye sne, men på planterommet våres det :)

028  

054

Jeg vil sende en stor takk og klem til LENE for hennes tålmodige svar på mine mange frøspørsmål og alle frøene jeg har fått av henne.

Her er frøene jeg har sådd hittil:

Alcea Rosea Appleblossom (Solfang), Stokkrose

Alcea Rosea Creme de Cassis (Solfang), Stokkrose

Alcea Rosea rosa (Fru Pigalopp), Stokkrose

Alcea Rosea dyp rød (Fru Pigalopp), Stokkrose

Heuchera 'Greenfinch', Alunrot

Thalictrum 'Aquilegifolium', Akeleiefrøstjerne

Echinacea 'White Swan' (Solfang), Solhatt

Campanula Medium (Lene, Albertines Have), Mariaklokke

Delphinium, hvit, dobbel, høy (Lene), Ridderspore

Digitalis, lys lilla (Lene), Revebjelle

Malva Moschata 'White Perfection' (Lene), Moskuskattost

Viola Wittrokiana (Lene), Fiol

Sidalcea 'Purpuretta' (Lene)

Agastache, blå (Lene), Anisisop

Lavatera Theringiaca, høy. lys rosa (Lene) *

Aquilegia 'Nora Barlow' (Lene), Akeleie

Jeg har også fått noen awards i det siste, tusen takk til Seascape, ToneM og Orchis!

torsdag 1. januar 2009

Blanke ark og fargestifter

Som alltid ved årskiftet gjør jeg meg tanker om året som har gått og hva jeg ønsker meg av det nye. Det er en ganske så fantiastisk følelse å vite at året ligger der ubrukt med et hav av muligheter. Det er så lett å planlegge og tenke at man skal gjøre både det ene og det andre. Men ofte er ønskene og tankene halvhjertet og man ender i samme tralten som før. Men ikke i år! Om man går inn for å virkelig bestemme seg for endringer eller forbedringer og lager en slags oppskrift for seg selv, en plan - er halve jobben gjort. Jeg har tro på at man greier det meste med målrettet innsats. Og ikke minst tro på seg selv samt positive tanker.

Til dere som er innom og leser bloggen min vil jeg takke for alle hyggelige kommentarer i det gamle og ønske alle ET RIKTIG GODT NYTT ÅR med denne nydelige nyttårsdekorasjonen som Inger har laget.

DSCF5084 (2)