onsdag 27. januar 2010

Haven fremdeles i dyp søvn

Det er kaldt og knirker godt i sneen når man går på den. Det er flott å se når frostrøyken siver over fjorden om morgenen.Men nå er det merkbart lysere både om morgenen og ettermiddagen, dagene blir lengre og våren nærmer seg!

001Før vinteren festet grepet rakk jeg å observere store knopper på julerosene ute. Jeg gleder meg til å følge dem når sneen tiner, det er første sesong med juleroser for meg. Likeså den gule Magnoliaen jeg plantet i fjor. Selv om det kun blir bladknopper de første årene så kan det jo tenkes at jeg har fått et spesielt flint eksemplar?

017         Bildet viser bl.a det tre gulnålete sypressene jeg stammet opp i fjor høst. De ble ganske søte synes jeg. Dette vil gi mye mer lys til bedet til sommeren og bedre vekstvilkår for plantene foran som har vansmektet i skyggen av de digre buskene. De hadde vokst seg over 2 meter høye og hadde minst en like store diameter nederst. 

016              Noe av det vakreste med sne er kontrastene den lager, lys og skygge med myke overganger når solen er lav.

Nå er tiden inne for å så og drive frem planter innendørs. Jeg har noen planer, om enn noe mer moderat enn i fjor. Planterommet er også okkupert av diverse planter som overvintrer der. Mer om dette i neste innlegg :)

fredag 1. januar 2010

Bloggurat

Jeg har registrert bloggen min på bloggurat