onsdag 27. januar 2010

Haven fremdeles i dyp søvn

Det er kaldt og knirker godt i sneen når man går på den. Det er flott å se når frostrøyken siver over fjorden om morgenen.Men nå er det merkbart lysere både om morgenen og ettermiddagen, dagene blir lengre og våren nærmer seg!

001Før vinteren festet grepet rakk jeg å observere store knopper på julerosene ute. Jeg gleder meg til å følge dem når sneen tiner, det er første sesong med juleroser for meg. Likeså den gule Magnoliaen jeg plantet i fjor. Selv om det kun blir bladknopper de første årene så kan det jo tenkes at jeg har fått et spesielt flint eksemplar?

017         Bildet viser bl.a det tre gulnålete sypressene jeg stammet opp i fjor høst. De ble ganske søte synes jeg. Dette vil gi mye mer lys til bedet til sommeren og bedre vekstvilkår for plantene foran som har vansmektet i skyggen av de digre buskene. De hadde vokst seg over 2 meter høye og hadde minst en like store diameter nederst. 

016              Noe av det vakreste med sne er kontrastene den lager, lys og skygge med myke overganger når solen er lav.

Nå er tiden inne for å så og drive frem planter innendørs. Jeg har noen planer, om enn noe mer moderat enn i fjor. Planterommet er også okkupert av diverse planter som overvintrer der. Mer om dette i neste innlegg :)

11 kommentarer:

TurboLotte sa...

Det var jo flott med vinterdekke da? Nydelig.
Ja jeg har også så smått begynt å drive fram litt planter. Så er det bare å glede seg!

Mari Anne sa...

Bedre med snø enn barfrost, men jeg har som regel ingen ting i mot å hoppe over februar.

Lekker bloggbakgrunn du har fått. Eller laget mener jeg, sånt kommer ikke av seg selv har jeg skjønt.

Edgar sa...

Stemnigsfullt og vakkert om vinteren også! Må si jeg misunner deg fjordutsikten.
Heldigvis begynner det å nærme seg en ny hagesesong :-)

Ninni sa...

Heldigvis har februar bare 28 dager :) Hvis det ikke er skuddår i år da? Men det nærmer seg!
Bloggbakgrunnen er kjempeenkel å få til Mari Anne, hvis du ser øverst til høyre på headeren, kan du klikke deg inn til hundervis av ulike bakgrunner som du kan lagge inn som gadget i bloggen din.

Iris sa...

Nydelige vinterbilder, Ninni! Jeg er allerede i gang med produksjon av diverse under lysarmaturer, og venter veldig på en ny vår!

Ninni sa...

Å lage liv under lysarmaturen biodrar til å gjøre denne tiden litt hyggeligere, det er sant Iris.
Og Anne Amri; det er på venstre side den lille fuglen du kan klikke på er :)

orchis sa...

Selv om det ser grøssekaldt ut, er det ikke til å komme fra at vinteren er fotogen. Men snart kommer våren, og den vet jeg at du gleder deg storlig til! :)
God kveld!

krepsemor sa...

Julerosespirer fikk jeg av Inger Karin i fjor vår, så det er nok en stund til de blomstrer hos meg ;)
Ja, vinteren er flott, den. Fine rene farger, og flott når sola skinner! Når det glitrer i tusen farger.....Men våren er mye penere ;o) Februar har bare 28 dager i år også! Mars kan være en fæl snømåned, men vi vet jo at da tiner det nedenfra også, ikke bare ovenfra! Det BLIR vår i år også! Jeg har sådd både stauder og sommerblomster, og mer skal det bli, tror jeg! Skal fyre opp på planterommet snart, bare jeg finner en annen plass til de overvintrede! (Har samme problem som deg) Ha en fin kveld!

Monicas Hage sa...

Snøen ligger tykt over hagen her også, men som du sier, dagene blir stadig lengre og snart er våren her igjen:) Gleder meg! God helg:) Klem

Ninni sa...

28 dager igjen til mars :D
I mens får vi nyte det fotogene og vakre ute og fylle huset med vårblomster

Anonym sa...

[url=http://www.bollywood-latest.com/]Bollywood Blog[/url]

[url=http://www.bollywood-latest.com/]Bollywood News[/url]

[url=http://www.bollywood-latest.com/]Bollywood Gossip[/url]

[url=http://www.bollywood-latest.com/]Bollywood Actress[/url]