lørdag 9. april 2011

Hagemessen 2011

For en superflott dag det var i går på hagemessen! Mye fint å se og mange koselige møter med likesinnete. Når man bruker 3 timer på et lite hjørne av messen, sier det seg selv at det ble mye koselig prat :) Innimellom husket jeg å ta bilder, de vil jeg gjerne dele med dere.

Asak viste at betongstein ikke er det det engang var. Jeg er svært begreistret for den tromlete utgaven i varm, rødbrun farve. Bare fantasien setter grenser for mulighetene med slike stein. Den gir et mykt og naturlig utseende.


Slik betongsteinen synes jeg egner seg ypperlig til å blandes med både tre og naturstein.


Det hadde ikke vært meg i mot å tulle meg inn i kroken på myke og varme reinsdyrskinn :)

Det som fasinerte meg mest på messen var tåkefontenene jeg fant 2 steder. De består av en pumpe som knuser vannet og skaper en magisk og trolsk stemning. Lyset i fontenen gjør dette til et vakkert innslag i mørket. Jeg ser for meg at det passer både på en terrasse og ved et inngangsparti. De er i utsalg på en del hagesentre.Helen Fredholm har blitt en trofast og kjærkommen bidragsyter på Hagemessen. Som vanlig presenterer hun vakre løsninger for den romantiske haven.Denne husken var ikke bare nydelig å se på, men også svært god å sitte i! Det er Helen som har designet den.


Yvonne Dengin viste bl.a disse vakre betongbaserte og frostsikre krukkene fra Dragonstone som hun forhandler. Lekre!


Dengin Design produserer plantekassene i bakgunn på bildet under. De er i vedlikeholdsfri fiberon-kompositt, vinterisolert og er utstyrt med med undervanning. Slike løsninger har jeg sansen for! Terrassedekket er også i samme materiale.


Ellers sto tilbyderne i kø med sukkertøyfristelsene sine, og det ble nok med en del mer hjem enn planlagt, bl.a Magnolia Stellate som jeg skal plante i krukke. Denne Magnoliaen er den mest hardføre og kan stå ute om vinteren i krukker. Ellers kjøpte jeg et par sorter variegert Carex som kan overvintres i krukker ute og noen nydelige spragler fra ahgegal-standen.


Jeg var i paradis og glemte at jeg hadde med kamera på store deler av messen, det var mange flotte utstillinger og fristende stander. For å nevne noen; Hagegal, I Gros Hage, Solfang, diverse BoGrønt-utsalg + + +

Jeg kunne godt tenkt meg en tur til for å få med alt, jeg bare hastet gjennom den siste timen!

20 kommentarer:

Marit sa...

Så fint at du deler det med oss! Det var mye fint der ja, og spesielt disse krukkene var kjempelekre. Hyggelig å høre fra deg igjen :)

IngunnBW sa...

Var du også der i går, Marit? Så deg ikke jeg...

Lantliga drömmar sa...

Vilka underbara bilder. Nu fick jag en superbra idé till vår trädgård. Ha en skön lördag ! Nilla

Bambi sa...

Å, så mye fint. Takk for titten! Jeg vil ha slike røde steiner jeg, og kabelrullbord :))

krepsemor sa...

Så koselig med et blogginnlegg igjen, Ingunn! Har savnet dem. Flotte bilder fra hagemessen! Det er mye der jeg kunne tenkt meg.....Bare så synd at det er så langt unna!
Ha en koselig lørdag!

Anne (Moseplassen) sa...

Flott med en titt! Jeg var der i dag men turte ikke bruke opp umpfen min på så mye messetitting, i morra derimot, da skal jeg tusle runt og se :) Og så skal jeg høre på Darren Sains sitt foredrag.

Jeg la inn en lenke hit fra en sånn lenkesamling jeg har laget over blogginnlegg om hagemessa på moseplassen. Vi vil jo spre det glade messebudskap :)

Kjempehyggelig å se deg her på bloggen igjen!

Min Verden sa...

Jeg linket til deg jeg, sånn at de som har lyst får se noen bilder. Jeg glemte kamera! Utrolig... Jeg er helt enig - og jeg så at vi stort sett er interessert i det samme :)

Linda sa...

Herlig med innlegg fra deg igjen:) Mye fristende på messen...sukk:)

Mia sa...

Ja, årets mässa hade mycket fint att bjuda på. Det bästa är nog dom här utställningshagarna. Kul med ett livstecken från dig igen :)

Monica fra Koseleg sa...

Hei Ninni!
Så koselig med et nytt innlegg fra deg igjen! Gjett om jeg gjerne skulle ha vert på den messen da?! Mye flott! En slik tåkemaskin ønsker jeg å bruke i dammen!
Mvh Monica!

Marit sa...

Nei Ninni, jeg ordla meg nok slik at du misforsto meg. Jeg mente at det var mye fint der som du viste frem via fotografiene dine.

Frøken Solhat sa...

Sødeste Ninni.......godt at have dig tilbage - du har været savnet, rigtig meget :0)

Skønne billder fra messen....tror godt jeg kunne sidde et par timer med et haveblad i den husken/"gyngestol".

Kæmpe knus Dorthe

Edgar sa...

Hei Ninni, veldig hyggelig å hilse på deg :-)
Så fin rapport med flotte bilder fra messa du har laget. Jeg må se litt nøyere på flere stands idag, ser jeg ;-)

Huset på landet sa...

Hei Ninni!
Så hyggelig med et innlegg fra deg igjen. Har savnet dem... :-))
Flotte bilder fra messa. Den huska - den kunne jeg tenkt meg.

Ha en strålende dag!
Line

Helle sa...

Flotte bilder fra messen. Var på besøk der i dag og koste oss veldig, men hadde håpet på mer planter og litt mindre interiør.

Laila sa...

Velkommen tilbake fra vinterdvalen, og takk for titten.
Fikk ikke vært på hagemessa i år, var riktignok på Lillestrøm i dag men på venninnebesøk, så det er fint at så mange bloggere viser hva de har sett.
Klem Laila

Vigdis i Romerikshaven sa...

Hei, kjære Ninni, du har virkelig fått med deg veldig mye fra messa som gikk meg hus forbi, flott å lese! Klem

Mette - Villa Landly sa...

Arh.... så er du tilbage - jeg har været forbi din blog et par gange, men nej, Ninni holdte vinterpause. Men sikke et par godbidder du lægger ud med - specielt hængesofaen er virkelig sød. Den er lagret, måske man en gang kunne være så heldig, at min mand fik et par timer i overskud.

Knus
Mette

Unknown sa...

Hej Ninni dejligt du er tilbage Skønne billeder fra havemessen og den hængesofa er da super sød
Knus
Annette

Lisbeth (countryliv) sa...

Kære Ninni det ser ud til at der var masse dejlig inspiration på den havemesse? Dejligt at du "fik" en lille Magnolia til en krukke. Her blomstrer Magnoliaen og Mirabella det er de smukkeste syn:)) Ha det rigtig godt! mange hilsner fra Lisbeth