søndag 3. juni 2012

Min nye venn!

I går var jeg på Ramme og falt for fristelser som vanlig. Jeg prøver ikke lenger å holde meg i skinnet, jeg gir tapt uansett. Da er det like greit å bare gi etter med en gang, så sparer jeg både tid og krefter :) Den første fristelsen var i og for seg det å dra på Ramme i det hele tatt. Jeg har ikke flyttet enda og prøver å bli kvitt ting, da er det jo ikke akkurat et sjakktrekk å kjøpe nye planter. Men når jeg ser planter jeg har på listen min til plantekassene i leiligheten, klarer jeg ikke å besinne meg.

Jeg fant nemlig både Miscanthus sinensis 'Morning Light' og  søte Hosta 'Blue Mouse Ears' på plantelisten for hagedagene. Sølvkinagresset er nydelig og grasiøst, jeg gleder meg veldig til å se hvordan det utvikler seg. Foreløpig er det stusselige greier i pottene.


I siste liten måtte jeg ta med en nydelig Gleditsia triacanthos 'Sunburst' til tross for at den kun er herdig i de mildeste sonene og er vár for vind. Har bitt meg merke i dette treet tidligere, og nå sto det der og så innbydende ut. Jaja...på terrassen min ble det vindfullt og minst H4 i krukker og kasser. Men jeg kan ha den i garasjen om vinteren og håpe det beste. Det skjer jo ikke annet galt enn at den kan dø... Så har jeg i det minste prøvd!
Men dagens beste var min nye venn :) Krukkegården var på Ramme med både hagedekor og planter. Jeg har lagt merke til de kule gargoylene deres ved flere anledninger, men ikke funnet en som har det riktige utseendet. Jeg har tenkt at det er like greit, jeg har nok stash. Men hva tror du ser jeg på bakken foran boden deres... En aldeles skjønn gargoyle som ser ut som han er tatt på fersken i rampestreker. Blikket sier 'har ikke gjort noe galt, jeg...kan jeg væsjåsnill få være med deg hjem'? Jeg smeltet jo totalt! Ser du de bedende øynene?!


  
Lille, søte husvokter står foran inngangen og passer på oss som bor her :)


Jeg glemte jo helt eselføllet jeg skulle lete etter og ta bilde av i rusen over min nye gargoylevenn :) Men jeg fikk et bilde av denne motoriserte og mer moderne utgaven av hestekrefter.

9 kommentarer:

Linda sa...

Din nye venn er jo bare herlig:) Jeg kjøpte den samme hosta jeg og, liker godt de blå bladene:) Gleder meg til å se gresset ditt vokse:)

Nora sa...

Den Hostaen var ny for meg - lekker!!!

Vivishagerom sa...

Jeg blir litt misunnelig når jeg ser på bilder og leser innlegg fra Ramme! Har aldri vært der, men ønske er stort. Det kommer alltid noe annet i veien og i år var det fotballcup på lørdag, og da holder det med en bortedag i helga!

Mye fint du fant og den nye vennen var da veldig søt!

Ønsker deg en fin kveld. Klem

krepsemor sa...

Åååh, så bedende øyne, ja =) Skjønner godt at den måtte bli med hjem! Så flotte planter du har fått tak i. Fristelsen blir av og til for stor, og du hadde jo planlagt å ha desse? Nydelige, var de!

Vigdis sa...

Takk for hyggelig hilsen hos meg! Fine innkjøp du har gjort! Min japanske lønn tror jeg er en acer japonica 'orange dream'. Ikke helt sikker altså. Den var ganske orange tidlig på våren.

Monica fra Koseleg sa...

Gleder meg til å se hvordan du utformer terassehagen din! I hagen her er det mye som har fått frostskader i år. Mye hadde kommet godt i gang etter en mild vinter og da frostperioden kom gikk det galt- div. prydbusker og magnolia begynner å ta seg opp igjen nå- blir spennende å se om det blir blomstring eller ikke...Den søte vennen din hadde nok sønnen i huset her også satt stor pris på å ha i hagen!
Mvh Monica

Frøken Solhat sa...

Søde Ninni........skønne planter der bare sådan helt af sig selv hoppede op i kurven.....det bliver en fest på altanen ;0)

Stein sa...

Hei Ninni!
Forstår godt at den gargoylen måtte bli med deg hjem! :-)
Den H. "Blue mouse ears" var jo skikkelig vakker! Jeg trodde jeg hadde denne også, men den ligner ikke din, så min er sikkert feilmerket.
Ønsker deg en fortsatt riktig fin dag!
Det er flott å se innleggene dine igjen!

Helene Orskaug sa...

Hei! Så moro å finne nok en hageblogg! Jeg legger meg gladelig til som følger:o)
Så spennende at du skal skrive bok, da!
Gleder meg til å følge med deg videre og bli inspirert:o)

Heleneklem