fredag 30. juli 2010

Veilchenblau, en skjønn rose som matcher Rapsody in Blue


Her ser dere paret på det første bildet, ganske så lekre sammen, ikke sant? Man må nyte mens det står på, for showet er over i løpet av en måneds tid. Dvs, Veilchenblau er ikke remonterende. Jeg plantet rosen for 3 år siden, ganske friskt tempo den vokser i!

Jeg må jo fortelle om en plantekombiansjon som ikke var så vellykket... Jeg glemmer ofte å sjekke størrelsen på blomstene på klematis jeg kjøper på nettet. Resultatet blir som mellom Veilchenblau og Alchymist; man ser ikke blomstene på klematisen. Det er 'I'm Red Robin' som står mellom de to. Den skal byttes ut med en som får større blomster. Kan jo ikke ha sånne pingleblomster mellom de to kraftige rosene!

Veilchenblau (Multiflora) 1909 Rambler
3x2 m, kraftig vekst
Purpurfiolette blomster med gult senter
Små semidoble blomster i store klaser
Sommerblomstring, et vell av blomster
Duft - eple
Sol - halvskygge
H3-4 

17 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Å, så flott din er. Jeg har også plantet en for 2 år siden. Den måtte flyttes da den ikke trivdes på sitt første voksested. Den står nå sammen med en blå klematis, det er også ganske lekkert. Den står nedenfor berget i fremkant av der dammen skal anlegges. Den er plantet mot skrå opp mot berget, men vil heller strekke seg mot syd. vet ikke helt hva jeg skal finne på med denne rosen, foreløpig trøster jeg med med at den vokser godt og en dag blir like blomsterrik som din.

Flugo sa...

Å, kjempefint! :-)

Og apropos plantekombinasjoner: Du må ta en titt på bloggen min og se bildene jeg tok av et husnummerskilt i Arendal. Veldig vakkert :-)

Monicas Hage sa...

Nydelig rose, og bedd! Nydelige farger:)

Rosene er virkelig flotte nå, og på samme måte som jeg oppdaget Aicha i fjor, har jeg nå oppdaget en til jeg bare må ha... Jaqueline du Pre;) Så vakker!

Misunner deg forresten den turen til Wenches hage. Så frodig og flott den ser ut, og den pellissamlingen skulle jeg gjerne ha sett nærmere på...;)

Ha en fin helg. Klem

Livsnjutaren sa...

Underbara bilder.

Anonym sa...

Nydelige bilder av vakre roser.
Ser ut som det er sol hos deg, her regner det og er surt og trist vær.
Ønsker deg en flott helg.
Klem fra Mio

Annika Christensen sa...

Somrigt och vackert!
Ha det gott
Annika

anne - moseplassen sa...

*Dåne*
Så lekker Veillchenblau var! også for en blomstring da! gosj!
Blogget om min kjære Rhapsody i dag, som jeg jo synes er nydelig, spennende å få tips til følgessvenn :)

Edgar sa...

Det var jo en perfekt kombinasjon!
Virkelig flott eksemplar av Veilchenblau du har.
Her oppdaget jeg rust idag på to roser, nyanskaffelser av året :-( Nå har jeg ribbet blader og sprøytet - håper det hjelper. Har heldigvis ikke sett noe angrep på resten av rosene.
Nydelig hagebilder du viser av Wenches hage under!

Elsa sa...

Lekkert, berre lekkert.

Bente sa...

Så vakkert oppbygd bed!
Og for en nydelig rose!
Synd at så mange roser har for lav herdighetsgrad for å klare seg her hos meg.
Men, det finnes jo mange fine herdige roser også, da. :o)
Man får bare så lyst på alle de fine rosene dere blogger om. :o)

Ninni sa...

Min Veilcenblau og andre noe sarte sjeler i dette bedet som Alchymist, får høst- og vinterstormene midt i fjeset. Jeg dekker dem ikke til om vinteren. Jeg vil tro at bor man i sone 5, kan man få rosene til å trives på en lun vegg. Dekk for sikkerhets skyld til om vinteren. Kukompost er fint å dekke til med, men ikke gjør dette før frosten kommer. Våt kukompost rundt rothalsen over lang tid kan gi råteskader.

Bare Mio; bildene ble nok tatt før regnet satte inn :) Vi har ikke hatt mye sol her i det iste heller. En god norsk sommer med andre ord. Jeg liker littavhvertvær, jeg synes plantene blir friskere og vokser bedre med naturlig regn enn om jeg flyr med vannslangen. Men selvsagt innenfor rimelighetens grenser da :)

Jeg må jo fortelle om en plantekombiansjon som ikke var så vellykket... Jeg glemmer ofte å sjekke størrelsen på blomstene på klematis jeg kjøper på nettet. Resultatet blir som mellom Veilchenblau og Alchymist; man ser ikke blomstene på klematisen. Det er 'I'm Red Robin' som står mellom de to. Den skal byttes ut med en som får større blomster. Kan jo ikke ha sånne pingleblomster mellom de to kraftige rosene!

Snäckskalsdalen. sa...

Det var ovanligt läckert, en otrolig färg som verkligen gör sig.
Din stockrosor avundas jag dig verkligen, hoppas ni inte haft lika mycket storm i natt som vi haft, det rör runt inne i huvudet t.o.m.
Ha en superhelg, kramar
Agneta

Bente sa...

Takk for koselig kommentar i bloggen min, og nyttig tips, Ninni! Jeg har søkt opp Rozanne, og synes den var kjempefin! Skal se om jeg får tak i denne storkenebben.

lavendel mio sa...

Denne rosen var nydelig!
Ser jeg må skaffe meg noen blå roser:)
Bare Mio hadde en som jeg også falt for, godt vi har bloggere:)
Ønsker deg en fin søndag, klem Hanne

Marie sa...

Så nydeleg :)

Huset på landet sa...

Så flotte de er!!! Den fargen var bare helt skjønn.
Jeg har ingen roser enda, men snart... :-)
Takker for alle tipsene du legger ut! Lærer masse av deg.
Ha en fin kveld!
Line

Linda sa...

Nydelig:) Klematisen finner du sikkert en fin plass til der den kommer til sin rett:)