mandag 23. august 2010

Terrasser med og uten utekjøkken

Jeg kommer stadig over lekre design som jeg nå tenker å dele med dere fremover. Bilder kan inspirere og gi nye idéer, jeg kan ikke få for mange av dem :)

De fleste som kjenner meg vet at hagehjertet mitt banker for den myke og frodige stilen. Men visste dere at jeg også fasineres av stramme og velorganiserte utemiljøer? Joda, jeg ser skjønnheten i de rene og enkle linjene også. Jeg er ikke redd for å blande stiler så lenge jeg har en eller flere røde tråder som går gjennom designet. Disse vil binde elementene sammen og holde alt på plass.

De første bildene jeg velger å vise er terrasser hvor arealet omfatter hele uterommet. Trange rekkehushager kan anlegges på denne måten. Vakkert og funksjonelt, og ikke minst lettstelt! Utgangspunktet er noenlunde likt for begge terassene, men det ferdige resultatet er vidt forskjellig. Det første designet har blandet rette og myke linjer. De store trærne er også med på å skape et uformellt inntrykk.


På neste bilde er designet stramt og symmertisk. Beplantingen løfter inntrykket og gir det hele en koselig stemning. Naboens flotte tre er prikken over i'en :)


Bildene fant jeg her

17 kommentarer:

Anonym sa...

Noe så lekkert.
Falt helt for det første bildet.
Så kjekt at du deler dette, får heller aldri nok av tips til hagen.
Ønsker deg en fin ny uke.
Klem fra Mio

Linda sa...

hmmm deilig inspirasjon:)
Likte veeeldig godt begge bildene jeg:)

Maleviks Rosenträdgård sa...

R
E
A
L
L
Y

N
I
C
E

Håkan :)

Livsnjutaren sa...

JA visst kan det bli så vackert på maånga olika sätt;)
I min kommande trädgård ska jag blanda.

Miss Mette sa...

Nydelig… jeg kan ikke få nok av flotte inspirasjonsbilder, tusen takk :) Det første bilde tok pusten fra meg – så utrolig nydelig!!! – dette likte jeg veldig godt :) Flotte og inspirerende bilder du viser nedover bloggen, falt pladask for de hvite Boule de Neige (Bourbon) rosene dine ♥…. Denne er lagt til på ønskelista mi ;) herlige bilder… Ønsker deg en fortsatt fin kveld, klem fra Mette

lavendel mio sa...

Lekkert!!
Får aldri nok av slike bilder...har planer i hodet hele tiden:)
Ønsker deg en fin uke, klem Hanne

sigrid sa...

Godt med gode tips..
Og urtehage vert det garantert neste sommar..
Ha ei kjekk ny veke!!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Flott!

Ha det gott! Hillevi

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller med dig, bara för att man har sin egen trädgård på ett visst sätt utesluter inte det att man blandar och ger.
Dina bilder visar underbara miljöer. Väldigt läckert "inredda" trädgårdar. Det finns så mycket som är fint, men det är som du säger, det är den röda tråden som gäller.
Agneta kram

Monica fra Koseleg sa...

Super ide Ninni- jeg gleder meg til å følge med fremover for detter kan bli virkelig spennende! Nydelige bilder du viser her! Jeg er som du - Jeg får aldri nok av inspirasjonsbilder! Jobber du med å lage slike anlegg også?

Wenche sa...

Lekre begge to, men må nok si at den uformelle er min favoritt :-)

Lunalu sa...

Oj, så flotte hager - tenk å kunne hatt det slik som på bilde 1....drømme drømme! Herlig med slik inspirasjon - det gir drømmene næring!!!
Klem fra Lunalu

Stein sa...

Kjempelekkert! Jeg likte spesielt det første bildet! Flotte kontraster mellom store og små fliser og heller, organiske og kvadratiske mønstre/murstein og sandfarger! Hvite dør- og vinduskarmer omkranset av kaffebrune skodder var jo helt riktig til dette miljøet! Takk for dine flotte inspirasjonsbilder!

Anonym sa...

pretty cool stuff here thank you!!!!!!!

Lisbeth sa...

Rigtig flotte anlæg, især det øverste inspirerer mig, og de formklippede stedsegrønne i potterne på det nederste er flotte. Det er virkelig godt at du påpeger træernes indvirkning på anlæggene for træer er vigtige i haverne og mange glemmer at bruge dem, mig selv inklusiv - jeg synes det er svært at vælge blandt træer så et lille indlæg fra dig med nogle eksempler ville glæde mig:)) ha en dejlig weekend

Line sa...

Wow, så koselig:) Helt enig med deg der, det kan også være veldig fint med sånne "ryddige" og minimalistiske hager, selv om det blir lite av det her hos meg. Fikk en ide til hva jeg gjør den dagen jeg ikke orker å klippe gresset lenger, da blir det brostein over hele her, hihi:) Fint at du legger ut sånne bilder. Hilsen Line

Ninni sa...

Så bra, da blir det nok mer inspirasjon fremover. Jeg kunne helt klart levd med den øverste løsningen, det er en liten oase :) Jo mindre gress å klippe, desto bedre

Lisbeth; trær skal bli :)

Stein; ja, detaljene utgjør helheten. Et vel gjennomtenkt og vakkert design dette :)

Monica; et slik anlegg har jeg til gode å få lage. Håper å få muligheten en dag! Jeg har riktignok et oppdrag som venter nå hvor dette kunne passet perfekt, men kunden ønsker nok en litt løsere og frodigere stil enn dette :)