lørdag 1. august 2009

August, ny blank måned med mange muligheter for sommerdager

Den tristete juli værmessig sett er over, og august ligger ny og ubrukt foran oss. Den begynner flott med sol fra skyfri himmel. Måtte det vare og vare og vare :)

Noe positivt har riktignok skjedd i juli i haven, bl.a årets første stokkroseblomstring. Jeg kjøpte et par planter med rosa fylte blomster på Asker staudegartneri i fjor. Den ble rød! Flott farve!

005

006 007

Det drysser inn et rosekjøp i ny og ne, det siste var Charles Austin. Nestemann ut er Malvern Hills, som jeg endelig har funnet et sted å plassere. Blogginnlegg om den senere når arrangementet er ferdig :) Sier ikke mer foreløpig, men det blir spennende og noe helt nytt i haven! Venter bare på snekkern...

Tidligere i vår kjøpte jeg noen klematis, bl.a Clematis vitalba Paul Farges (Sommersnow). Synes den er bedårende søt! Vitalba er en klematis som vokser flere meter i løpet av sommersesongen og klippes ned om våren som en staude. Den er oppført med hele 800 cm! Blomstrer fra juli til oktober og dufter. En helt super klematis! Denne er også en del av planen som inkulderer Malvern Hills :)

074 

077

Tidligere i vår hadde jeg et innlegg om mine selvsådde revehaler. De har vokst flott i sommer og ser nå slik ut. Ser de trenger mer næring, bladene gulner.

067

En annen egenprodusert sommerblomst er Zinnia, den liker jeg godt. Kommer igjen og igjen med skjønne blomster på kraftige stilker. Det er bare å plukke, det kommer hele tiden nye.

055

060

Når jeg først er i det litt gulgrønne hjørnet, kan jeg vise et av årets prydgress som jeg er veldig fornøyd med, nemlig  Hakonechloa macra Aureola - hakonegress. Dette blir ikke høyt, men danner etterhvert en stor og tett overhengende tue.

079

I mangel av remontering på rosene pga kulde og regn, får man finne annet severdig i haven. Bladverk er spennende. Akeleieblader kan variere mye i farve og som her danne effektfulle kontraster. Vakkert synes jeg.

081

Dette søte lille fuglebadet fant jeg på en venninnetur til Sverige tidligere i sommer. Svimlende 59,- SEK kostet dette tilskuddet til min rustne hagestil.

084

Fremdeles er det mange frøplanter og noe innkjøpt som venter på utplanting, dvs grønnsaks/urteområdet må bli ferdig først... I juni var det for varmt til å hente hengerlass med subbus, i juli har det vært for vått. Jeg fikk dratt med meg et lass denne uken, men kunne bare fylle halvparten av det jeg pleier i hengeren fordi grusen var regntung og hengeren begynte raskt å knake i sammenføyningene. Jeg trenger minst 3 hengerlass til.

073

Nå skal jeg ut i haven i herlig solskinn! Ønsker alle som er innom bloggen min en nydelig sensommer!

072

14 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Tusen takk for titten i hagen din! Så mye vakkert du hadde å vise fram, til tross for at juli har vært så kald og våt. Nå begynner jeg på jobb til mandag, så jeg regner med at da kommer finværet:-) Jeg håper også august blir en bedre måned enn juli har vært, selv om en er på jobb er det mange late fine ettermiddager en kan ha i hagen.

orchis sa...

Nydelig bildekavalkade fra hagen din. Ser ut som du slapp unna det verste uværet? Om meteorologene får rett vil godvær komme til dere, iallefall i løpet av neste uke. Krysser fingrene for at dere enda får mye sommer.
Her har vi hatt litt vel mye av det gode. Helt oppi +38 har det vært, men det lover heldigvis noe svalere vær i dagene som kommer. Pleier å skje rundt fullmåne.
Ha en ordentlig god helg!

Marit sa...

Så mange flotte selvsådde planter du har! Stokkrosene og revehalene var virkleig flotte. Mine stokkroser fra deg har endelig begynt å vokse. Gleder meg til neste sommers blomstring!

Anne (Moseplassen) sa...

deilige glimt :)
Den var Rød! den stokkrosen gitt! Trist å høre at rosene dine sturer, det er det samme her desverre. noen viser knopper, men alt i alt så ble det en laber roseblomstring desverre. Det eneste er en rose som bor helt inntil husveggen på sydsiden, hvor det er tørt og kommerlig. Den har blomstret i over en mnd nå, ustoppelig. Den er naturligvis slettes ikke min favorittrose, men hey, her ønskes alt som blomstrer velkomment!

Villrose sa...

Gulgrønt er flott, og det prydgresset er blitt en favoritt her også.

Akter å så den Zinnia'en neste vår!

Morsom farge på stokkrosen. Tror jeg bare har svarte, selv om jeg mener å ha plantet/sådd andre farger.

Randines hageblogg sa...

Klematisen "Sommersnow" er en av mine favoritter bortsett fra at den vokser enormt. Blomstene er nydelige og den har lang blomstringstid...
Mange flotte bilder. Ønsker deg en fin, varm august!

Unknown sa...

Nydelig blogg som jeg gleder meg til å følge med på.
hilsen fra havet

Gry sa...

Det flotte fuglebadet kunne jeg ha tenkt meg også! Det er litt vemodig at det allerede er august. Selv om det skulle bli fint i august blir det ikke helt det samme....

Wenche sa...

Herlige bilder Ninni :-)
Den Clematisen og det rustne fuglebadet kunne jeg virkelig ha tenkt meg.

Hvis du har lyst og det passer hadde det vært hyggelig med et besøk :-) Jeg er hjemme hele neste uke bortsett fra tirsdag ettermiddag.

Piondröm sa...

Oj vad fantastisk fin trädgård du har!!!!Det var roligt att du kommenterade hos oss, så vi fick titta in i din fina trädgård.
Vi länkar till din sida, för här vill man titta mer!!!
Ha det gott
Carina

Tonerose sa...

Hagen din er så utrolig lekker!! ...må si jeg er og blir imponert over hvor gjennomført og nydelig den er, alt virker så ryddig og pent - samtidig som det er skikkelig frodig. Inspirerende!! :o)

De stokkrosene var jo superlekre!! Det var jammen noe å sette opp på ønskelisten, satser på slike neste sommer! Hadde hvite i hagen i fjor (men ikke så høye, dine var jo råflotte!), men den har ikke kommet i år.. *snufs* Mener å huske at de er toårige, så det spørs om det er grunnen, men har lest litt på nettet at folk har ulike erfaringer, om at samme plante har blomstret år etter år - så jeg kommer garantert til å prøve meg litt neste år ja! Utrolig pent med så høye blomster, og fylte varianter slik som dine er jo bare helt herlig! :o)

ojojojoj - du kan tro jeg blei nysgjerrig med det prosjektet ditt!! SPENNENDE!! Når kommer snekker'n?? :o) Den klematisen hørtes helt genial ut; 800cm hørtes jo for godt ut til å være sant! ...enda en ting til ønskelista.. Må nok google den litt etterpå, håper den er skikkelig hardfør! Også er jeg utrolig glad i duftende blomster..

Tror du ikke jeg var i en butikk i sverige for en liten stund siden - hvor de hadde tilbud med akkurat det fuglebadet!! Jeg blei såklart helt klar for å plukke med meg ett, men der hvor de skulle ligge (var liten plakat med bilde og pris) så var det selvfølgelig tomt.. *sukk* jaja, det var på den turen jeg handla krukkene, så fikk kjøpt noe til hagen uansett! Men det var et lekkert fuglebad, og passet nydelig i hagen din!

Flotte Zinnia, vidunderlig med blomster man kan plukke og plukke og plukke og plukke av...! :o) Du imponerer virkelig med alt du klarer å dra frem fra frø!

Tusen takk for varm og superkoselig hilsen på bloggen min, jeg setter mer pris på det enn du aner! Du er en fantastisk person, som sprer glede rundt deg!!

Etter en hagerunde ute i dag, ser jeg forresten at Eden Rose er mye mer utsprungen, og virkelig å anbefale! :o) Skikkelig søt rose.

Stor klem ifra meg til deg!

IngunnBW sa...

Tusen takk for alle søte kommentarer - det varmer :)

Vi slapp unna det verste uværet her heldigvis. Sætre ligger såpass langt inn i Oslofjorden at det tar av for været lenger ut. Scabiosaen fikk seg en trøkk, ellers var det bare litt brekk hist og her.

Håper varmen kommer osnadg som de lover nåp. Det har virkelig blitt en intens hobby å sjekke pent.no. Den og været på Dagbladet treffer best synes jeg, hihi - er visst blitt skikkelig værnerd :)

Det høres ut som en tøff rose du har Anne, tørt og kommerlig er ikke akkurat det man forbinder med roser. Vet du hvilken sort det er?

38 grader orchis...da tror jeg at jeg forestrekker selv den sommeren vi har hatt i år. Man får i det minste puste! Og kan kle på seg om det blir for kaldt. Det er liksom grenser for hvor mye man kan kle av seg. Håper på fullmåne for deg snart!

Stokkroser er ikke alltid like lette å få til å komme igjen Tonerose. De blomstrer som regel andre året, omtrent som revebjeller. Men jeg ser at noen av mine frøsådde vil blomstre allerede i år :) Er spent! Det er lurt å klippe dem ned etter blomstring, da vil all kraften gå ned i røttene og sjansene for at de overvintrer øker.

Anonym sa...

Å du godeste.. her var det mye fint!!!! i en amatørs øyne er det ikke noe som sturer i denne hagen...

Takk for titten.. hit kommer jeg igjen:o))

heidi sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar på siden min, og takk for titten inne hos deg! Her var det kjempemye spennende og vakkert!
Jeg blogger ikke så mye for tiden, er heller ut i hagen (i alle fall mellom regnskurene;D), skal likevel forsøke å titte innom siden din innimellom for å få litt inspirasjon og glede.
Kos deg med sensommeren!