søndag 16. november 2008

Louise Odier gikk av med seieren

Nå må vel årets konkurranse (min egen lille private...) om den mest seiglivete rosen i hagen være over. Der de andre rosene synger på siste verset med dvaske blomster, strutter Louise fremdeles frisk og freidig med deilige små nye blomster. I kulden er duften sparsom, det trengs varme for å fremme sterk duft. Blomstene er også mindre, men hva gjør vel det? Det viktigste er at det ER blomster. De er like magentarosa som sommerfloret. At hun står plassert ved inngangen og kan nytes flere ganger om dagen, er en lykke på denne årstiden da det meste i hagen er slapt og et trist syn. Er det rart jeg er spesielt glad i denne vakre Bourbonrosen :)

6 kommentarer:

Lene fra Lillehammer sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min Ninni. Og vi får bare håpe det går bra med tante, jeg har ihvertfall en følelse at det gjør det.
Joda, jeg har sådd og fulgt den enkle oppskriften: fylt i såjord, vannet godt, sådd frøene, dekket de med litt jord, vannet igjen og deretter satt alle i kasser som jeg har dekket til og til slutt, ut i snøen. Der skal kassene stå til slutten av januar tenker jeg og deretter skal de få komme inn på ankset hvor de forhåpentligvis begynner å spire etter at de får både litt varme og lys.

Tonerose sa...

Louise Odier er helt herlig - jeg kjøpte min første nå i høst, og gleder meg allerede stort til neste år! Håper virkelig den vokser godt, og at jeg kan ta inn lekre buketter med blant annet denne vakre rosen. Den dufter jo HERLIG! Min blomstrer forresten også fremdeles, det er det pent lite annet i hagen som gjøre.. Gjennomtenkt og lurt av deg å ha den ved inngangspartiet, deilig å tusle forbi denne vakre rosen ofte! :o)

Anne sa...

så kjekt å se at hun fortsatt er like frisk og fin da! Nydelig rose det :D og ekstra stas med sånne seiglivede høstgleder :)

Twin sa...

Tusen, tusen takk for stemmer og koselige ord i Tordenbloggen :-)

Louise Odier er min favorittrose i hagen også, men jeg er nok ikke så heldig at den blomstrer ennå. Kun noen få knupper står igjen nå og de kommer nok neppe til å slå ut i blomst
Wenche

Ellea sa...

Den var da aldeles nydelig:-)

Jeg har en Rosy Border som står i en diger krukke ved inngangsdøren og er full av både blomster og knopper fremdeles. Det er også min glede hver gang jeg kommer og går.

Juni sa...

Jeg kan godt forstå at du liker Louise Odier og at det var hun som gikk av med seieren, - for det er en fenomenalt flott rose. Har hatt den her i mange år og kunne ikke vært den foruten:)