fredag 20. mars 2009

Vårjevndøgn!

Og det passer jo godt med det nydelige været vi har hatt de siste dagene, sol og snesmeltemildt. Solen snur seg mot sommer!

003

Dette er riktignok månen en kveld tidligere i uken, den har et ord med i laget den også :)

Ute i haven er det så mye sne fremdeles at jeg ikke kan gå der. Bildene nedover er tatt i dag.

008

Vårlige tegn må derfor observeres fra verandaen. De finnes, selv om det jeg higer mest etter befinner seg laaangt under sneen. Bildet over er tatt mot Rhododendronbedet med barlindhekken på toppen. Ikke mye som tyder på at det skal stå i fullt flor der om et par måneder!

Blåregnen, Wisteria Sinensis,  har overlevd vinteren og kommet med mange knopper.

010

Sommerfuglbusken, Buddleja davidii, er som vanlig tidlig ute og har allerede fått blader. Litt synd å klippe den ned, men det må til. Hver vår klippes den ned til 40-50 cm.

014

Syrinen, Syringa vulgaris, står full av runde små knopper og venter sammen med meg på juni når den kan slippe sine velduftende hvite blomster fri.

011

015

Skogsbedet har fremdeles en tykk dyne med sne. Jeg er så lei hvitt! Jeg vil ha grønt!

14 kommentarer:

Iris sa...

Mye snø hos deg også ser jeg! Det går jo så altfor sakte fremover med snøsmeltingen! Vårjevndøgn, ja da må det jo bli bedre fremover :-)

Lene fra Lillehammer sa...

Næmæn Ninni da, er du lei snøen? Det er da så hyggelig det da. Neida, jeg er så saktens enig med deg, men til tross for at snøen ligger der må jeg nå inrømme at vårfornemmelsen ligger i luften. Men det som jeg nå ser frem til er påsken, det er også en veldig hyggelig høytid; masse kos, påskeegg, forhåpentligvis strålende vær og til sist, ikke minst, PÅSKEKRIM! Håper en av kanalene sender en ordentlig god påskekrim i år. Du forresten, nå når jeg sitter her og legger inn en kommentar ser jeg på siden her en utrolig VAKKER rose du har, Evelyn...dærsken, den var lekker den. Men nå får jeg bare håpe den har altfor lav herdighet til at den vil passe her på Lillehammer. Uff, nei nå må jeg jammen ta meg en googlerunde og søke på Evelyn.
Ønsker deg en strålende helg kjære venn!

Wenche sa...

Vi har også like mye snø som hos deg, og jeg er dr.. lei den. Kunne ikke være mer enig - jeg vil ha grønt, ikke hvitt (selv om grønt ikke akkurat er min farge..)
Nå har det jo vært flott vær de siste dagene, men jeg skjønner ikke hvorfor det da ikke forsvinner mer snø....

Nei, nok syting - vi får se det fra den positive siden.

I dag får jeg forresten besøk av Ellea - hun skal hente Fuchsia-stiklinger.

Ha en riktig god helg :-)

orchis sa...

Huffda! Altfor godt skiføre enda, ser jeg. Men det tiner nok fort unna skal du se!

Blåregn er nydelig. Har du hatt blomster på den?

Ninni sa...

Og dere - neste helg stiller vi klokkene til sommertid, stadig rykker vi nærmere våren :) Skiføre ja, vi burde ta frem skiene til påske og lage løype i hagen :) Det kunne blitt riktig moro. Hatt matstasjoner hvor det ble servert buljong og pølser.

Evenlyn ja Lene, hun er vakker og dufter himmelsk. En av de fineste Austinrosene synes jeg. Nydelig farge, varm rosa mot fersken. Hvis du finner en lun plass i haven til henne og vinterdekker kan det gå bra :)

Påskekrim må til ja! Håper det blir i alle fall én god serie. Ofte synes jeg det kan være vanskelig å henge med i svingene, det er så mange personer og hendelser som går i hverandre. Liker godt de engelske jeg.

Orchis; i fjor sommer kom blåregnen med 3 vakre lilla blomster! FOR et syn og FOR en duft! Ble helt forelsket jeg :) Jeg er imidlertid veldig usikker på om jeg beskjærer den riktig. Noen steder står det at den skal beskjæres tidlig vår, andre steder etter blomstring/høst. Jeg korter inn de lange sideskuddene til et par-tre knopper/blader om høsten - vet du noe mer om dette kanskje?

Monica sa...

Mye snø hos deg enda ja, men mange fine vårtegn:)

Du, den rosa di, Brother Cadfael, den er helt nydelig. Tåler den regn?

God helg! Klem

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Faktisk en del vårtegn her også, faktisk :-)
Bladknuppene på syrenen nedenfor huset er sprekkeferdige, men jeg håper den venter en stund enda. Knuppene på islandshyllen ser også ut til å ville sprette når som helst nå. Og bedet nedenfor huset er fri for snø - enn så lenge. Regner ikke med at det er slutt på snødettene riktig enda. I fjor syntes jeg at jeg lå et haaaav etter dere andre mht våren, men i år føler jeg at vi stiller mere på likefot. Så om dere synes dere har mye snø, og at den ligger lenge, så er det slik hos meg hvert år. Ha tolmodighet folkens. Den blir nok borte i år også :-)

Elisabeth sa...

Godt å se at det ikke bare er hos meg det er mye snø i haven. Men det tines for hver eneste dag, nesten som musikk i mine ører og øyne ;) Fantastisk masse spennende på planterommet ditt også. Der er det mye som skal bli til nydelige opplevelser i sommer.

orchis sa...

Hei igjen, Ninni, og god søndag!

Takk for masse fine kommentarer i mitt album. Du lurte på om vi har kalkstein her. Det har vi. Masse. (Altfor mye...!) Og en god del sandstein. Fargen er ofte rustrød, og det gir ekstra dekor i hagen.

Vet ikke så mye om skjæring av blåregn, siden jeg ikke har en selv. Kanskje denne linken kan hjelpe:
http://www.rhs.org.uk/advice/profiles0605/wisteria.asp

Hilsen orchis

Ellea sa...

Skjønner godt at du er lei snøen, var en snartur i Oslo i helgen og lengtet tilbake til Sørlandet og våren! Så fint at du klarer å finne og fange inn vårtegnene allikevel da:-)

Min Verden Hanne sa...

Sånn er det hos oss også - masse snø. Du den sommerfuglbusken. Hvis du klippet ned tidligere? Det er jo så leit... jeg satt ut rosekrukkene mine i dag og de nye skuddene som har grodd i garasjen kommer til å fryse ned, men pytt og pytt. Blir vel sånn med deg og den busken også? Ha en strålende uke. H.

amkjers sa...

Ja, det er så deilig med våren. Hos meg blomstrer den første krokusen i dag og jeg har luket ugress i løkbedet. Har ett snøfritt bed foran huset. Håper på snøfri påske. Hilsen Anne Marte

Anne på Moseplassen sa...

oi, du hadde godt med snø fremdeles ja. Her er det heldigvis mindre, men fremdeles tykk dyne. Også registrer jeg at det ble satt en masse vårplanter på nordsiden av huset i høst, akkurat der all snøen fra taket lander.... jaja, sånn går det når man får hjelp.. Så får jeg heller blomster litt senere.

Nina i Paradiset sa...

Oi, ja jeg skjønner at du er lei når du har så mye snø enda!
Her er det innmari kaldt om nettene for tiden, og graderne har krøpet under 0. Litt bekymret for trepionen min, for det er den første våren jeg har den.
Kanskje den bude få seg en ullgenser! ;)