mandag 13. april 2009

Jeg ønsker meg april

Nå er jeg midt i ønsket mitt. Dette er uten tvil den beste tiden på året, når vi er mer enn mette og lei av vinter og sne. Denne tiden når det begynner å vokse i haven og nye spirer og blomster dukker opp hver dag, ja den er ubeskrivileg deilig. Akkurat nå, før vi blir vant til det :) Gjensynet med planter jeg har glemt, se fjorårets nyplantinger virkelig dukke opp i bedene og se de trofaste gjengangerne titte opp av jorden. Så mange gleder!

Årets første humle kom på besøk i går

007

I fjor sommer byttet jeg til meg en del hvite Lilium Martagon og de har dukket opp av jorden! Et lite under hver gang noe man venter på for første gang spirer.

Edit: Juni ryddet opp i bedet for meg ved å fortelle at dette er tulipanspirer, ikke Martagon! Ser jo det nå, men var så fokusert på at det var liljespirer at jeg ikke reagrerte. Etter intens tankevirksomhet tror jeg faktisk at jeg plantet flere hvite tulipaner her og at liljene er satt ned lenger til høyre. Rene påskekrimen dette. Og snakk om lekk hjerne!  Men nå blir det jo bare ekstra spennende å følge våren i dette bedet :)

004 

En liten bukett botaniske krokus lyser opp i bedet

005

11 kommentarer:

krepsemor sa...

Kjempefin side du har! Jeg har nok mye å lære der, men det går "en dag om senn" Våren er en herlig tid, når alt våkner til liv. Fuglene driver og kurtiserer hverandre, høres det ut som i alle fall! Simpelthen herlig!

Iris sa...

Flotte vårbilder du har tatt! Her er det ikke noe som blomstrer enda. Til høsten skal jeg legge ned masse løk i det bedet hvor det er helt bart nå. Jeg lengter så etter å se mine egne vårtegn!

Ellea sa...

Ja er det ikke en deilig tid vi er inne i? - hver eneste dag er et lite under og en fryd:-)

Takk for hjelpen når det gjelder mine mange spørsmål om klatreroser på gal:-)))

Wenche sa...

Så herlig at du også har fått blomstring i hagen - det var jammen på tide synes jeg.
Kjempeflotte bilder :-)

Elisabeth sa...

Herlig!! Våren er en tid som er så full av forventning og glede.

Juni sa...

Nydelige vårbilder!
Men unnskyld meg for jeg vil ikke ødelegge gleden din, men jeg lurer fælt på om det ikke er tulipaner som stikker opp av jorda der du mener at det er Martagonlijer? Jeg er aldeles ikke noen ekspert på martagonliljer for jeg har bare en og den pleier ikke se slik ut når den finner på å skyte. Kanskje er det som jeg tror er martagonliljer her i min hage virkelig ikke noe martagonlilje men noe helt annet?
Håper du ikke tar spørsmålet mitt ille opp.
Jeg var veldig i tvil om jeg skulle våge å spørre, men nå ser du at jeg hiver meg utpå - føles nesten som fritt fall dette:)

Ninni sa...

Så mange koselige kommentarer det var her!
Oj, stakkar deg Juni som hadde så kvaler da. Du fikk meg virkelig til å tenke så det knaket! Du skjønner, jeg stusset litt over at de dukket opp der - mente jeg hadde satt løkene litt lenger mot høyre. Men i og med at jeg ikke har annet der enn noen spredte eldre tulipaner og sneklokker som jeg plantet i høst, var det utenkelig at spirene var noe annet enn Martagonliljene. Men etter å gravd i hjernen, kan det faktisk tenkes at jeg plantet flere hvite tulipaner der. Jeg husker ikke helt, så denne våren blir bare ekstra spennende nå :) Takk for at du sa fra Juni! Klem

Jeg skal plante enda flere løker, bl.a våradonis, den er såååå søt! Jeg skal så juleroser og virkelig legge opp til rik blomstring fra tidlig, tidlig vår når lengselen etter liv i haven er på sitt verste. Så jeg er helt på linje meg deg der Iris, sett ned så mange løk du bare kan! De passer fint inn i Hostabed også :)

Juni sa...

Godt at det ikke ble tatt ille opp at jeg stusset over Martagonliljene dine Ninni:)
Jeg synes nemlig ikke de lignet særlig på min Martagonlilje. Jeg synes selv det er kjekt hvis noen gjør meg oppmerksom på "feil" i bloggen, enten det er plantenavn eller andre ting. Det er jo greit når slike ting er korrekte synes jeg.
Lykke til med både tulipaner og martagonliljer!

Tonerose sa...

Herlige vårbilder! Spesielt det med bien på!! :o) ...er en vidunderlig tid vi går i møte nå!!

Spennende med både liljer og tulipaner, gleder meg til å følge hagen din fremover!! Er det ikke fantastisk nå på våren, følge med alt som spirer - og se og glede seg over alt det fantastiske som springer ut!! Satte selv massevis av løk i høst (hadde pent lite vårløk plantet fra før..) så jeg er ekstra spent på hva som vil dukke opp i hagen i vår!! :o)

Min Verden Hanne sa...

Grattis med tulipaner i hagen. Det er jo noen hos meg også - heldigvis og snøklokkene blomstret under snøen og da den forsvant sto de der. Fantastisk. Det er litt tidlig for liljeskudd ennå, men hold ut :) Bare mine keiserkroner som titter litt opp, men de blomstrer rundt 1. juni så det skulle bare mangle. Kos deg med alle spirer. Det er så gøy! H.

Min Verden Hanne sa...

Takk for at du var med i trekningen min og vinneren er..... God helg. H.