onsdag 20. mai 2009

Maiblomstring

Jeg rakk en liten tur på fotosafari i haven i dag før regnet flommet ned. Da hadde jeg akkurat malt en planke som skal på taket...

Den som virkelig troner majestetisk med blomster nå er Rhododendron 'Viscy'. Jeg synes farven er spesielt nydelig på denne sorten. Og når man ser inn i svelget på den...en vidunderlig åpenbaring!

Rhododendron 'Viscy'

Her er det koselig å sette seg nedpå mellom hageslagene med utsikt rett i det store Austinbedet. Om ikke lenge kommer de andre Rhododendronene og Azaleane også i blomst, 'Viscy' er alltid tidlig ute. Pus følger som vanlig trofast med :). Hun har akkurat vært og  nufset på kattemynten, den kommer nok ikke til å vokse opp så lenge hun går og biter på den. Ekstra god den sorten jeg plantet der visst, de andre Nepetaene får stå i fred og har fått lov til å bli store.

021øø

Så må jeg vise frem Agastachene jeg sådde inne i vinter, jeg er litt stolt av dem - mine første selvsådde stauder i blomst :)

Agastache

Her er litt av skogsbedet med bl.a Acer palmatum 'Atropurpureum', Pinus mugo ssp. uncinata, Pieris og vårlyng i front. Bak skimtes Juniperus 'Oskeladden' og Chamaecyparis obtusa 'Nana gracilis' - solsypress.

019øø

Lamium blomstrer nå for fullt og er så søt med sine sarte rosa blomster og variegerte blader. Den brer seg og er en flott bunndekker.

007øøpp

Epimedium danner et saktevoksende teppe i skråningen

Epimedium

21 kommentarer:

Line Cathrin sa...

Var en aldri så liten smule lekker den roddisen der ja. =))

TurboLotte sa...

Himmel og hav så fint du har det!!!!

Villrose sa...

Ja, det er noe eget ved selvsådde stauder i blomst....

Tonerose sa...

Så HERLIG den rhododendroen var!! Virkelig lekker farge! :o) Hagen din er veldig vakker - og det allerede nå på våren! så masse herlig bladverk! Og masse som blomstrer allerede, og spennende med annet enn vanlige løk!

Du må være stolt over staudene dine som blomstrer - det ville jeg vært! :o) Kjempegøy å se at de kommer, og så tidlig blomster det er på de!

Håper du får en herlig fridag i morgen!

Iris sa...

Så mange flotte bilder du har tatt! Rhododendronen var nydelig, og lamiumen var kjempesøt. Jeg har aldri tatt sjansen på å ha sånne "ville" planter, for jeg har angst for at de sprer seg for mye... Men den var kjempesøt! Epimediumen er det den som heter 'Lilafee' eller noe sånt?

Elsa sa...

For noen flotte bilder og for en flott hage.

Monicas Hage sa...

Nydelige blomster og flott hage!

Vi har forresten tenkt likt...ser at vi har samme overskrift, og det så jeg først nå;D

orchis sa...

Praktfullt, Ninni! Lekre samplantinger i både form og farge. Og den der 'Viscy'n er en drøm! Sukk!
Kos deg i paradiset ditt.
Ha en flott dag.

Wenche sa...

Wow, så flott hage du har Ninni!
Gleder meg til å komme på besøk og se den live en gang :-)

Og du den Lamium'n var kjempesøt. Jeg har flere forskjellige, men har aldri sett noen med så lys rosa blomster før. Mine er enten hvite eller ganske skarp rosa.

Og den Rhododendronen var jo bare skjønn.

Ønsker deg en riktig god helg :-)

Ellea sa...

Å så flott du har det i hagen!! Tusen takk for at vi fikk lov til å ta en titt:-)

lavendel mio sa...

Dåååån for en lekker hage du har!!
Takk for at vi får vere med på en hagevandring:))
Rhododendroen er bare så flott der den står:)
Var ute å plantet til kl.22.30 i går kveld, var så nydelig :))
Lurer på hvordan du får til disse MEGA store bildene på bloggen din???:))
Ønsker deg en flott helg, klem:))

Inger sa...

Så nydelig det er, til og med en liten pusekatt :)
Gleder meg til å komme ut en tur snart igjen.

Lene fra Lillehammer sa...

Jeg sier bare: GRATULERER! Jammen skal jeg si du har en vakker hage Ninni, skikkelig imponert over deg og det du har fått til. Jeg håper du legger inn mange flere bilder etterhvert for jeg vil se meeer!!!!
Du kan være stolt av deg selv!

Ninni sa...

Takk for alle hyggelige kommentarer :)

Iris; jeg vet ikke hvilken srot Epimediumen er, det var de navnelappene da og det å skrive innholdsfortegnelse for bedene... Jeg er ikke noe flink til det dessverre.

Lavendel mio; jeg skriver innleggene i Windows Live Writer, der kan man endre bildestørrelsen vedlig enkelt på høyre side.

Juni sa...

Dette her var en koselig hagevandring:)
Du har fått det veldig fint i hagen din. Jeg likte godt den stien kantet med stein og grus til å gå på. Jeg ønsker meg slike stier. Det må være en fryd og vandre rundt der, kikke på alle de flotte plantene som vokser og trives. Stikke nesa nedi et eller annet eller la øyet hvile på en vakker blomst.
Jeg blir gjerne med på flere hagevandringer hos deg!

Laila sa...

Tror ikke jeg har hvert innom deg før, her var det utrolig mye fint å se . Flotte blomster oog den hvite lille vovsen var helt herlig.
Tror jeg henger meg på her hos deg .
Dette var nydelig

Edgar sa...

Nydelige sammenplantinger og sitteplass! Mye kunnskap og en sterk form og fargesans for å få til dette. Lekkert!

Min Verden Hanne sa...

Så utrolig nydelig du har det hos deg! Selvsådd er noe for seg selv. Jeg har mange døde i år - men også mange, mange levende :) Det er herlig! H.

Annika Christensen sa...

Oj oj är det din trädgård!
Vilken trädgårds männsika du är flitig som en myra.
Ha det gott
Annika

Anonym sa...

Hei!
Jeg skulle gjerne sett solsypressen din tydeligere.

Kan du peke den ut litt nærmere bestemt (nr. fra høyre/venstre)? Slik jeg forstår deg, står den i bakkant av bildet... men de der ser jo smådigre ut, jeg trodde ikke de ble særlig store (men det gjør ingenting om de blir det hos meg).
Hvor stor og hvor gammel er din, og hva slags type/dybde av jord står den i?

Den lille nye jeg har kjøpt, minner litt om persille : ) vet du om denne unge vekstformen beholdes, eller endrer den seg?

Ninni sa...

Solsypressene mine er en gulnålet sort sypress som blir høy og svært omfangsrik mot bakken. Mulig det er Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust'. De står helt bakerst til venstre i bildet. Det finnes flere sorter gulnålete sypresser, har du sortsnavnet kan du jo google det og se på bilder av den hvordan den blir. Kanskje du har en trådsypress? Chamaecyparis pisifera 'Sungold' f.eks? De blir ikke store