onsdag 12. august 2009

Salix helvetica - oppstammet sveitservier pryder inngangspartiet

029

De skrante Louise Odier i tønnene ved inngangen har vært et gjentagende tema de siste par årene. De er jo så usigelig vakre når de blosmtrer, men rosene har bitt sykere og sykere for hvert år som har gått. I år var det definitivt udiskutabelt at de måtte skiftes ut. Jeg har vært frem og tilbake lenge ift hva jeg skal ha i tønnene. Jeg har vært innom nye roser, hengeertebusk, hybridgullregn, gulbladet søylebøk, men ikke noe av dette stemte helt. Men så kom jeg over sveitservier og begynte å sjekke rundt. Jeg endte med å dra til Vestby planteskole nok en gang, der hadde de 20 cm lenger podestamme enn hagesenteret på Hurum, Ravnsborg gartneri. Hva gjør man ikke for 20 cm :)

Da jeg grave ut rosene var det ikke vanskelig å se hvorfor de ikke trivdes...det krydde av slike vemmelige larver der. Noen som vet hva det er? Jeg forstørrer ikke dette bildet...det er ekkelt nok som det er. Innsiden av tønnene var i tillegg blitt spist på av noe.

003 005

Dermed sa det seg selv at tønnene kunne jeg ikke plante direkte i lenger. Så jeg gikk til innkjøp av to store plastpotter og plantet Salix'en i, fylte opp mellomrommet med Lecakuler og danderte elvestein på toppen. Fornøyd!

012

020

Til høyre for inngangen har jeg et lite eksotisk område. Det begynner å ta seg opp, spesielt etter at AMK var på hagebesøk og hadde med seg en nydelig Jacaranda og en Cleodendron Ugandese.

023

024 025

                                            Jacaranda og Cleodendron Ugandese.

Jacaranda må inn om vinteren, og må holdes i tømme ift størrelsen.

Jeg var så heldig å finne en nydelig Hibiscus på Foss Hagesenter til halv pris. Spesielt vakker farve på denne synes jeg, jeg måtte jo bare ha den!

004

026

12 kommentarer:

lavendel mio sa...

Huff huff for noen ekkle kryp!!
Aner ikke hva dette er, ser ut som de har god appetitt på tønnene dine...
Du har laget det veldig fint ved inngangen din, så mange fine bilder:)
Så flotte stokkroser du har, slike må jeg skaffe meg igjen ser jeg, har de i 3-4 år så er de vekk!!!
Ønsker deg en fin kveld,klem:))

Randines hageblogg sa...

Flotte nye krukker med Salix - du har all grunn til å være fornøyd.
Lekker farge på Hibiscusen og mange andre flott planter i krukker.

Berit sa...

Så lurt og stilig å legge elvestein på toppen!

Iris sa...

Salixene dine ble kjempefine!

orchis sa...

Så mye fint du har fått deg! Clerodendrum ugandense tror jeg du vil bli svært glad i. Sjelden ser man så delikat formede blomster, som små blå sommerfugler. Og den blomstrer leeenge - året rundt hos meg! Elsker denne busken!

De ekle larvene har jeg sett her også. Aner ikke hva de kalles, men mistenker at de tygger på røtter og kan gjøre stor skade. Misliker å bruke gift, men vannet likevel med basudin. Utysket ble borte!

Ellea sa...

Å de tønnene ble lekre! Ekle kryp, glad jeg aldri har vært borti dem.....

Clerodendrum ugandense fikk jeg som stikling i år og gleder meg til den kommer for fullt neste år. Jeg har faktisk en henge/klatre variant også som jeg kjøpte på hagemessen på Lillestrøm.

Edgar sa...

Ser kjempeflott ut! Symmetri og oppstammede trær lekkert til inngangspartiet. Gjennomført med steinene som tar opp grusen under.

Barbara sa...

Hello and thanks for visiting and your lovely comments.
Beautiful pictures here and I am wondering is that your lovely house. Love the plant growing through the 'wheel' thing.
Will go and look now at some more of your beautiful pics.
I am honoured that you put my blog on your blog roll. I need to
update mine sometime.

Landliv sa...

Så bra jeg fant deg!! Utrolig moro å lese hva du skriver og du forklarer så godt hva du gjør og skriver nøye navn på det du planter. So long - I'll be back!

amkjers sa...

Hei, tønnene dine ble fine. Ser jeg har merket litt feil her. Det skal være Cleodenrum Ugandese.

Piondröm sa...

Vi har också en Salix Helvetica, och det är ett mycket beundrat träd i vår trädgård. Det har växt till sig rejält nu. Ett vackert tåligt träd.
Ha det gott Carina

Anonym sa...

Oj.. dettte var flott Ninni.. skal du ikke bare komme hit å pynte opp:o)) her ser ikke ut.. nesten så jeg gir opp og ønsker jeg hadde plantet alt i krukker jeg bare kunne bære på låven:o))

De larvene.. hmm.. jeg har også funnet mange på alt av planter. vet ikke hva "dine" er.. spør Anne på Moseplassen.. hun kan dette...

Mine er tykk og grønn.. ser ut lauvmakk eller tusenbeinlarver.. de eter i allefall opp alt!!!

Ha en deilig weekend.. klem fra mæ