onsdag 2. september 2009

Hagen i september

Det har vært stille på både blogg- og hagefronten i det siste, jeg har vært mye opptatt med hagejobber. Og det er jo bra :)  Dessuten regnet hele juli og delvis også august bort, så prosjektet med grønnsakshaven har nesten stått stille. Jeg har ett lass maskingrus og én pallekram igjen.

Jeg tok med meg kameraet på en liten runde i haven i går, det er fremdeles mye som blomstrer. Det blåste temmeglig friskt, derfor er bildekvaliteten så som små.

003Fra venstre ormeslirekne, rosen Souvenir d'Alphonse Lavelleé, Scabiosa, rosen Rapsody in Blue og rosa småhjerte. Både ormeslirekne og småhjerte blomstrer kontinuerlig fra midtsommer og langt utover høsten. Rapsody in Blue likeså, den er helt fantastisk! Jeg har blitt svært begeistret for den rosen.

005Den søte og vekstvillige klematisen Clematis vitalba 'Summersnow' gleder meg fremdeles med sine små, vakre blosmter. Nye knopper dukker stadig opp, den holder det gående jevnt og trutt.

007Austinrosen 'Falstaff' har en vakker, dyp rødfarge og nydelige, fylte koppformete blondeblomster.

010 018 Clematis 'Purpurea Plena Elegans'                   Rosa d'Alphonse Lavelleé

036Solhatten Echinacea 'Sundown' har en skjønn gulrosarød farge som matcher rosa bed.

 035 037

039Nydelige Brother Cadfael (Austin) er i blomst til frosten kommer. Se som den varme rosafargen matcher solhatten over!

041

019 013 Scabiosa                                                  'Rapsody in blue'

033Austinrosen 'Whinchester Cathedral' har kommet seg fint etter alt regnet og kulden som har vært størstedelen av årets sommer

012Sommerfuglebusken (Budleija Davidii) er et vakkert innslag om høsten. Den bærer sitt navn med rette, det kryr av sommerfulger på og rundt den. Den trer veldig tydelig frem foran blodplommen.

025 026

029Høstanemoner er jeg blitt veldig glad i, jeg skal ha dem i hvitt også etter hvert.

027

034 031 Agastachene - anisisop, jeg sådde i vinter har overrasket meg med kontinuerlig blomstring siden juni. De blir det nok flere av i haven. Jeg skal også kjøpe frø av en limegul sort. Revehalene jeg sådde har blitt en suksess, den ene planten fikk så lange og tunge haler at den brakk!

043Det er mye fint å se på sjøen selv om været er dårlig

18 kommentarer:

lavendel mio sa...

hei!
Takk for koselig hagevandring:)
Du har en nydelig og innholdsrik hage.
Rosene dine er så vakkre tross regnet.
Her har det blåst og regnet i mange dager, så jeg springer ut og plukker roser for å ha inne:) Var ute i hagen i hele 2 timer i går...solen tittet frem og:)
Ønsker deg en nydelig dag,klem:)

anne - moseplassen sa...

hoi
her var det mye å sikle over!
Klematiser, solhatten sundown, trassige roser og høstanemone, også den hvite revehalen da!!!

Jeg ble litt misunnelig nå kjenner jeg, men hvit revehale skal jeg jammen sette på lista for neste år :D

Lene fra Lillehammer sa...

Hei kjære venn! Og jøsses må jeg si, det ser jo ut som det er rene sommeren hos deg, så mange flotte bilder du har av haven din. Og du, Broter Cadfael har endelig virkelig fått fart på seg hos oss også, men jeg må inrømme at jeg trodde den hadde en litt annen rosafarge, selv om den er litt søt for det. Men nå har jeg opplevd gang på gang at jeg har vært supermisfornøyd med rosene det første året, men 2. sesong har jeg blitt kjempebetatt. Så jeg regner med at det samme vil gjelde for Brother'n.
Du lurte på hvordan det hadde gått med revehalene mine i sommer. Beklager, jeg glemte å svare deg jeg da. De ble kjempesøte, men på langt nær så svære som dine. Men nå plantet jeg de i bedene med kanskje ikke verdens beste stell. Men summasumarum så var de riktig så flotte. Problemet var Mosse som drev og skulle fangene halene hele tiden, hihi.
Tusen takk for flotte kommentarer både i bloggen og på hagegal, veldig hyggelig. Og du tok ordene ut på munnen av meg da du nevnte det med at det virker som om lysthuset har stått der hele tiden. Nettopp det sa jeg til Morten i går. Jg gleder meg så inmari til å begynne inni det, men jeg må ta utvendig først.
Okidok, ønsker deg en fortsatt strålende uke Ninnimor!

orchis sa...

Sier som Lene, det ser svært sommerlig ut hos deg. Vakre bilder. Solhatten bringer tankene hen på en glødende aftensol. Høstanemonene tok pusten fra meg! Hva gjør du med dem? Fikk dem aldri til i Oslo. Tror jeg kverket så mange, at jeg nesten satte arten i fare! :) Ifjor kjøpte jeg en på Asker Staudegartneri, og tok med hit. Her trives den - merkelig nok. Er til og med eviggrønn! Enda er den liten og har ikke blomstret, men vokser godt.

Ninni sa...

Lene, broderen har en varm rosafarge og passer fint mot ferskenfarger. Du komemr til å elske den! Og bare vent og se hvor lenge den står med blomster - de er også spesielt store. Dette var min aller første Austinrose, og den som fikk meg til virkelig å få ølynene opp for disse rosene.

Orchis - Anomonene gjør jeg absolutt ingenting med annet enn å gi dem litt gjødsel om våren og vann i tørkeperioder. De står i et grovbed sammen med penselfuru, blåeiner og sypress i vandrende skygge/halvskygge. Frøene sprer seg med vinden, så anemonene har også dukket opp blant Rhododendron litt lenger opp i haven. Både i fjor og i år har jeg spadd opp og delt dem og gitt bort. Jeg har hørt andre som også har problemer med dem, mulig det har noe med herdighetssonen å gjøre. Her er det H2-3. Så spennende med din anomone, vintergrønn du! I morgen skal jeg på Asker Staudegartneri og høre om de har den hvite sorten :)

orchis sa...

Selvsår seg til og med...! Hrmpf!
Ha det gøy på staudegartneriet :)

Edgar sa...

Alltid spennende å lese i bloggen din. Litt farlig også. Denne gangen var det spesielt høstanemonene - må nok finne meg en passende sort, ja!

Monicas Hage sa...

Så mye fint!! Er ganske spredt blomstring i hagen min nå, regnet har ødelagt det meste dessverre... Den hvite og den røde klematisen var utrolig flotte:)

Anonym sa...

Her var det mye lekkert ja.... og de Austin rosene.. de har jeg fått sansen for..

Ha en deilig høst.. forhåpentligvis med litt sol:o))

Wenche sa...

Så herlige bilder fra september-hagen! Takk for tipset om plantekasse, det hadde jeg nok glemt tenker jeg. Vi ses i morgen :-)

Hanne sa...

Nydelige bilder!!!

Tonerose sa...

*sukk* hagen din er SÅ vakker!! du og du! Må si jeg har falt pladask for de oppstammede "trærne" du har på hver side av inngangen - utrolig vakkert! DER føler man seg velkommen der, så utrolig pent. Du har et nydelig hjem! :o)

Hagen din er så gjennomført og flott, vakre fargevalg. Alt passer så perfekt sammen, små fargenyanser som hentes opp i fargen i blomsten ved siden av - lekkert! Så stilig det røde/mørke bladene bak sommerfuglbusken, nydelig kontrast!

Og den klematisen som var fylt var utrolig stilig!! Forstår svært godt at du ønsker fler høstanemoner, lekre var de! Etter hvert håper jeg å ha slike i hagen min også! ...det har skrantet en del på hagearbeid her hos meg den siste tiden gitt, lille babyen har kommet i første rekke! men nå som jeg er litt mer vant med den nye hverdagen håper jeg å få holdt litt på ute etterhvert - hva mamma'er gjorde før de hadde bæreseler forstår jeg ikke! hihi.

Du tar fantastisk flotte bilder, likte spesielt godt et par av de av solhatten. NYDELIG!

Stor klem fra meg til deg! :o)

...nå forstår jeg forresten svært godt hva du mente med ammetåka, de første dagene var helt ekstreme! hihi. Vi var så heldige å få familierom på sykehuset, og du og du - vi var virkelig i vår egen lille verden!

Ida sa...

Hei,
og takk for hyggelig kommentar etter pausen min på bloggen i dag.
Gledelig! :)

Du har mange nydelige gleder i hagen din! :)
Det er en fryd å se på!
Solhatten hadde en veldig flott farge! Flere fine Klematis har du også, kan jeg se.
Vakkert! :)

Håper du har fine dager, nå i september, og at du kan glede deg over synet av blomstring enda.
Her blomstrer ulike sorter solhatt og solsikker nå. Gladiolene gleder meg også i disse dager. Osv. ;)

Ønsker deg ei god ny uke.
Klem fra meg.

TurboLotte sa...

Åh så flott det er hos deg, selv i september! Hos meg regjerer det totale kaos. :-D

De revehalegreiene er utrolig stilige. Må tenke på det til neste år gitt.

Tudellu!

Barbara sa...

Beautiful flowers and great photography here Nini.

Thanks for your very encouraging comments on my blog.

Barbara sa...

I do like the shrub in the blue pot with the long trailing yellow tendrils.

anne - moseplassen sa...

Hei og hopp :)
Husker du etterlyste bilder av den "visne" silkebyggen, og i dag fikk jeg omsider lagt de ut. Den er fremdeles dekorativ, om en på en litt rar og sprikete måte ;)

Mia sa...

Oj, her mistet jeg pusten!! Så mange nydelige blomster, flere av dem på min ønskeliste. Jeg blir helt grønn av ha-begær !!