søndag 6. desember 2009

Andre søndag i advent

                           Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede      
                      De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
                          Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

071

I adventstiden begynner jeg så smått å pynte i huset. Men bare litt, det er jo ikke helt jul enda :) Jeg danderer litt mer på dekorasjonene, flytter litt hist og her.

I disse dager samler Moseplassen inn idéer til adventsdekorasjoner, ta en titt i denne flotte bloggen og bidra gjerne med din egenkomponerte adventspynt :) Jeg gleder meg til å se alle de flotte dekorasjonene flinke og kreative sjeler lager.

061 070

069 065hb

067

047 043

038 039

Denne kurven kjøpte jeg på Vinterbrosentret for en uke siden. Jeg bygget den først opp med sammenkrøllet aluminiumsfolie, før jeg la mosen og litt lav på plass. Jeg fant (omsider...) en liten lysslynge med 10 lys, perfekt til kurven. En fugl, en fin julekule og en stjerne fant veien oppi kruven sammen med kongler og en gren fra vrihasselen i haven. Kurven står i en mørk krok i gangen og er i sannhet et lyspunkt.

053

045

Tidligere i uken kom julesneen, tørr og enkel å ha med å gjøre. Verden ble straks lysere, til og med sønnen kommenterte hvor pent det var.

001

006

007  013

011 009

I går var det slutt på idyllen, tung og våt slapsesne skapte forferdelige kjøreforhold. Det var rene bob-banen ute. Ikke tale om at sønnen med nylig anskaffet sertifikat fikk lov til å kjøre selv. Jeg kjørte ham på jobb, og vi havnet i kø like oppi veien her grunnet dette: http://dt.no/article/20091205/RHNYHETER/912059999/1379/RHFORSIDE

Det var veldig godt at ingen ble skadet. Men man får uansett en støkk og påminnelse av å se slik.

005

Kos dere masse i dagene som kommer! Og kjør forsiktig.

9 kommentarer:

TurboLotte sa...

Åh så utrolig koselig, Ninni!!!

Stine ♥ sa...

Å så heldige dere er som har snø! Det blir jo så lyst og fint. Vi fikk en liten smakeprøve forrige uke, men som alltid begynte det fort å regne igjen...

Så du spurte lavendel mio hvem som hadde skrevet adventsdiktet. Jeg brukte det på bloggen min i fjor, og det er Sigurd Muri som har skrevet det.

Kjempe koselig du har pyntet inne hos deg. Ha en fin adventstid!

lavendel mio sa...

Å så nydelig du har pyntet!!
Heldig du som har snø...her er det bart og 10 varmegrader, blir vel ikke lenge før det spirer i hagen...
Adventverset er av Sigurd Muri, og melodi: Jeg folder mine hender små.
Ønsker deg en nydelig uke,klem Hanne

Ruths datter sa...

Dette var et utrolig koselig innlegg.tror jeg følger deg.Den kurven med lys i var en kjempefin ide.
God tirsdag til deg

Ruths datter sa...

Nei det gikk ikke an å følge deg.Synd.
jeg kommer tilbake

Seascape sa...

Du er plukket ut til å få litt oppmerksomhet fordi du har en fin blogg med vakre bilder.
Du har også en blogg jeg ofte besøker :-)

PS. Nå får jeg endelig til å legge inn kommentar i bloggen din :-))
JIPPPPPI.

Ønsker deg en fin advents tid.
Klem fra Rigmor --*Seascape*--

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon

gry sa...

Syntes det var oliventrær i tønnene dine på sommerbildet ??
står de ute vinteren gjennom? og tåler det greit ? er det bare en myte at de ikke tåler frosten vår ? de står jo i hopetall i feks. Norditalia og det er jo noe som inner om vinter der også..-)Og min venninde som bor i sverige har sine stående ute i bitende kulde..de smiler når våren kommer og klarer seg fint...Eneste grunnen til at jeg har styrt unna oliventrær er at de skal "inn" har ikke plass til å ha de inne noe sted.:-)

Ninni sa...

Gei Gry :) Det er nok ikke oliventrær i tønnene, men de ligner :) Det er Salix Helvetica, oppstammet sveitservier. Salix kan være både pil, vier og selje. Den vanligste formen for Salix Helvetica er busk. Salix finnes i mange hardføre sorter som skal tåle å stå ute i krukker, store vel og merke.

Når det gjelder Oliventrær bør de nok tas inn i det norske klimaet selv om det sies at de tåler ned til minus 15. Hvilken sone bor din tante i? Jeg kan tenke meg at oliventær kan overvintre ute i Skåne. Om man vil prøve å overvintre oliventrær her, bør det være den luneste og varmeste plassen i haven, kanskje i et hjørne av huset mot syd. Bakken rundt treet bør dekkes godt, gjerne med kokosmatter. (Barfrost er alle litt sarte planters verste fiende.) Det må få lys og luft på grenene, selv om bladene faller av om vinteren.