lørdag 25. april 2009

Drivhus i det små

Tidligere i vår satte jeg opp disse små drivhusene på verandaen. Litt dårlig konstruksjon på festeanordningene på lokket, men helt ok til den prisen. Det viktigste er at de fungerer! Det finnes et ganske godt utvalg minidrivhus og kaldbenker på markedet, også veggmodeller med hyller.

Denne uken kom de to første brettene med frøplanter i 'hus', og jeg var veldig spent på hvordan de ville oppføre seg der inne. Jeg la over agrylduk som solskjerming.

002001

Om natten legger jeg over et teppe, det er kun et par grader på det kjøligste fremdeles.

                                 003

Jeg var veldig spent første morgenen jeg tok vekk dynen etter natten og tittet inn i huset. Det så fint ut, så dette ser ut til å fungere bra :) Frøplantene trives som bare det de. Det brune på noen av bladene er ikke sviskader, men min litt for nærgående bruk av Radar under luseangrepet forrige uke...

                                  007

Her har jeg tatt i bruk kjøkkenvinduene mot øst til driving av frøplanter. Solskjermingen består av to sammenhengende, matte brødposer som jeg har festet ved å åpne vinduet, stikke endene ut og lukke igjen.  Her blir det godt og varmt bak plasten. Jeg har gjort tilsvarende i stuen også.

Nå håper jeg småplantene får fart på seg og vokser seg riktig så frodige og store!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Jøss det var jo noen riktig smarte løsninger. Man behøver ikke å ha enorme drivhus for å lykkes. Så gøy!!

elle-melle sa...

Så smart med de brødposene i vinduet!
Gode ideer er alltid velkomne:)

Her er også vinduene på kjøkkenet fulle av planter som venter på en tilværelse ute etterhvert.
Akkurat nå er det mest pelargonier.
De små drivhusene så smarte ut.
Tror du de kan stå ute om vinteren?

God hage helg:)

Marit sa...

Skal si du er kreativ! Man tager hva man haver er det noe som heter, og det enkle er ofte det beste... ;-) Det var jo en kjempesmart løsning. Flotte små drivhus du har. De er jo som skapt for å sette på verandaen!

Ellen Walnum sa...

Nød lærer naken kvinne å spinne sies det. Og ut fra det jeg så her må jo du være skrekkelig naken og lide en voldsom nød, for dette var kreativt!!

Sine sa...

Så gode løsninger!
Men jeg ble så fasinert av toppbildet ditt, det var helt fantastisk. Hvilken lavendel er det? Og hvor dyp jord har de? Jeg har et lignende grusområde på gårdsplassen min som jeg trenger ideer til, og dette var absolutt en.

Lene fra Lillehammer sa...

Nei se, der er jo løsningen din du snakket om i mailen, dette var lurt. Håper det går bra med spireherdingen din da, morsomt å få til egne frø.
I dag har det vært strålende vær på Lillehammer, håper du har hatt det like bra og at du har fått gjort masse i hagen din.
Ha en strålende lørdagskveld!

IngunnBW sa...

Takk alle sammen!

Juni; jeg tror ikke jeg tar sjansen på å ha det stående ute om vinteren. Er redd plasten kan bli hard og sprø av det. Men det er enkelt å montere, jeg knakk koden etter litt småplunder :)

Det er sant Iris, når økonomiom ikke tillater de store sprellene, må man finne remdier man allerede har

Haha, var skikkelig nøden og nøgen ja ellea!

Sine; jeg har Lavendula augustifolia. De er plantet grunt, jeg tror det ikke er mer enn 15 cm jord på det laveste mot kantene. i midtenm er det 30-40. Under jorden er det grus og stein, veldrenert altså. Jeg har brukt poser med gartnerjord iblandet mye strøsand fra byggevarehus i bedet. Lavdendel skal ikke ha mye gjødsel. Jeg ser at frøplanter dukker opp i singelen der man skulle tro at ikke noe ville gro. Men der liker de seg :)

Å ja, Lene - å så frø har seilet høyt opp på listen over morsomme ting ifm have :)

God søndag til dere alle :)

Ingunn sa...

Så flott blogg. Tror jeg må lære meg mer om blomster og da er dette et inspirasjonssted.

Ha en fin søndag.

lavendel mio sa...

For en nydelig blogg!!
Jeg er kjapp og zooome inn alt som har med hage og gjøre:)
Håper det er greit at du havner på favorittlisten min.
Ønsker deg en nydelig uke:)

Anne på Moseplassen sa...

kjekke drivhus det der da :)
Her tar jeg det piano med utflytting, noen fordeler har man av å ikke rekke over å så/at ting ikke spirer, det blir mysefisktisk bedre plass på planterommet *ler*