tirsdag 23. juni 2009

Vannanlegget mitt

Så enkelt kan det gjøres!
Vannanlegg

Det er så koselig å komme hjem til lyden av rislende vann fra det lille vannanlegget mitt som runder 5 år denne sesongen. Jeg har bygget opp området med rund elvegrus og dekorsten med markduk under. En rot jeg fant på Nordefjell har også fått plass der, samt større stener fra tomta.
Jeg kjøpte en plastdunk med lokk og pumpe til dette formålet på Foss hagesenter som har et stort utvalg fontener etc, la en belegningsstein i bunn og plasserte pumpen på den. Da blir ikke sand som samler seg i bånn av baljen så lett med inn i pumpen. På forhånd hadde jeg funnet en stor, rund kulestein som jeg hadde fått boret et hull på størrelse med en hageslange i. Man kan også kjøpe en fontene og bruke en av de medfølgenede dysene for å velge hva slags stråle man vil ha.
Så var det bare å fylle i vann, feste slangen til pumpen og tre den gjennom hullet i lokket. Deretter førte jeg slangen gjennom steinen, klippet av overskytende slange, satte i kontakten og voila, et kjempekoselig lite vannanlegg så dagens lys.


 002  004
 005 008
 009 010
081  
088090
041 087
054
                                                                                                                © IBW

13 kommentarer:

Iris sa...

Flott vanningsanlegg, Ninni! Rennende vann gir en spesiell lyd, ja.

Tunes Photo sa...

Veldig flott, og fint med litt inspirasjon. Vi skal ha vann/dam av ett eller annet slag. Men plassen blir nok ikke ferdig før til neste år.

orchis sa...

Koselig med sånne små vannanlegg. Enkelt å få til er det også, som du skriver. Her selges ørten forskjellige utgaver av slike. Har lurt litt på å få meg en nær/på terrassen, men nå har jeg dammer både her og der, så da får det vel holde. De skal jo renses og etterfylles også.
For noen år siden fikk jeg en knøttliten bordfontene i gave. Den er så søt og rar at jeg bare må bruke den - selv om noen gjester påstår at de blir tissetrengt av å høre på den... :D
Ha en flott dag.

Min Verden Hanne sa...

Dette var jo strålende og jeg har en stein som jeg har tigget om i "årevis" - nå kan jeg sende link til mannen å si at; "se - så enkelt er det - også så pent :)" Takk for tips. Det er nydelig. H.

TurboLotte sa...

Jøsses for en god idè!! Kjempefint!

Ellea sa...

Å så smart og lekkert!! Jeg er skrekkelig glad i min lille fontene foran huset men vanntanken er så ørliten at den går tørr før jeg får snudd meg, så jeg må finne på et eller annet. Her fikk jeg litt inspirasjon gitt:-)

Heltpåjordet sa...

Kult, vi har hele tiden sett for oss kjempedam med vannspeil og masse jobb. Dette kunne være en start for å se om vi liker det.

Berit sa...

Enkelt og nydelig, Ninni!

orchis sa...

Hei Ninni! Må bare fortelle at min Hedychium ellipticum som ble plantet i mars, spirer først nå! Trodde den var dau, så jeg måtte bare grave nedi potta og se, men der var det fine grønne skudd. Du synes at Hedychiumen som jeg gav deg var treg, men den slår ikke denne! :) Det sies at tålmodighet er en dyd.... Puh-ha!
Ha en god dag!

Ninni sa...

Takk takk :)

Jeg sitter her med vinduet på hjemmekontoret mitt åpent og hører det risler og renner der ute. I går var det 27 grader her, og det virker faktisk litt nedkjølende med den lyden! Orchis, jeg må ikke tisse - hihi :)

Og du så moro at min Hedychium spirte først! De to spirene er nå ca 3 cm :) Erta berta! Men dine kommer vel i superfart nå tenker jeg :)

Anne Mari; har dere tenkt på vann i hagen og ikke kommer videre enn tankene - begynn i det små med noe slik som mitt, så kan dere heller utvide etterhvert. Det er et kvantesprang fra mitt lille til en diger dam med kanskje både bekk, vannfall og fisk. Bedre med lite enn ikke noe fordi man kvier seg for å starte med noe stort! Man kan plassere dunken til vannet og fontenen i et blomsterbed også, du Elsa har jo gjort det med hell i bedet ditt med de 3 bjerkene :) Lekkert har det blitt! Med fontene følger det med ulike munnstykker og rør til forksjellige fontenetyper. Jeg har ikke brukt noen av dem, fordi jeg bare ville at vannet skulle piple opp av stenen.

Tonerose sa...

NYDELIG!! ja, jeg kunne ikke vært mer enig - vann tilfører virkelig hagen noe ekstra! Jeg kunne ikke vært foruten, også er det deilig lyd. (som gjerne også blokkerer ut litt biltrafikk etc også)

Du har funnet en kjempelekker løsning, så rent og stilig!! :o) Du er ikke snau, som fixer å borre hull gjennom en diger stein! hihi. Jammen blei det bra! Har så lyst til å få tak i en stor pen kule, som jeg kan ha i en stor krukke (gjerne slik som jeg har på hver side av "stien" mot fontenen) og lage en dam rundt!! Så kan kula ligge oppi krukka, og vann pumpes opp i potteskjuleren, få kula til å gå rundt, og vannet gjerne renne over kanten og ned i en feks en liten damm under... *sukk* Men jeg får beherske meg litt; snart er det vann overalt i hagen! :o)

Lekker løsning Ninni, du er skikkelig kreativ! :o)

Ønsker deg en herlig helg!

Monica fra Koseleg sa...

Dette skal jeg vise til mamma- dette er jo akkurat slik som hun snakket om at hun ønsket å lage til i går! Veldig enkelt i utrykket- det liker jeg.
Lyden av vann gir mye! Det er noe rent, beroligende, naturlig og samtidig litt eksklusivt...

Ninni sa...

Det var hyggelig Monica, håper moren din kan bruke en idé eller to :)