torsdag 4. juni 2009

Junidager

Rosene er godt i gang med knoppsettingen nå, det varer ikke mange ukene før de første rosene kommer i blomst og showet starter! Mens jeg venter koser jeg meg med bl.a dette i haven.

008 001

Vårfloksen -  Phlox subulata er et blikkfang med sin vakre, sterke farve. Kosakkveronikaen - Veronica gentianoides­ har selvsaådd seg i singelen fra bedet over. Synes denne veronikaen er kjempesøt, delikat og sart.

003

007

Filtarve -  Cerastium tomentosum, ser søt og uskyldig ut, men oppfører seg svært dominerende i et bed. Den sprer seg raskt og tar helt over.  Den passer derfor best der den ikke har konkurranse av andre vekster.034' Disse søte fiolene - Viola wittrockiana, har jeg drevet frem fra frø jeg fikk av Lene.

043 

En Hosta lyser opp mellom penselfuru - Pinus parviflora 'Glauca' og et par sorter einer.

059

Løytnantshjerte - Dicentra spectabilis foran en Hosta med gulbrokete blader

058 060

045

Under sørgepilen - Salix alba 'Tristis', trives Heuchera 'Purple palace' som har selsakp av grenene til en brokebladet kornell - Cornus alba 'Variegata' og en Hosta

039

Rhododendronbedet fra 2 sider. R. 'Viscy'  på sitt flotteste! Snart står flere Rhododendron i blomst :)

016

Syrinen blomstrer med flere blomster i år, i fjor var det kun 3. Den kommer seg for hvert år, er jo ikke store tassen enda. Til min store sorg så jeg at en stor sidegren hadde knukket og la seg utover. Jeg klippet den av og stammet opp den lille busken. Den ble riktig så fin! På den måten kommer det mer lys til rosen som står bak også. Smart av den å knekke grenen må jeg si!  Jeg tok inn bomstene på grenen jeg klippet og satte i vase. Mmmm, en vidunderlig duft spredde seg på kjøkkenet :) En bukett markblomster pynter opp på samme bord

008 004

003 005

014 011

Etter 3 måneder uten kjøkkenmøbler i påvente av nye og med utrolig mye rot og surr fra leverandøren, var det himmelsk å omsider få møblene på plass. Luksuriøst å kunne sitte rundt kjøkkenbortdet og spise sammen med barna igjen :)

038

018

Pus koser seg i sommersolen

023

071

I dette hjørnet holder jeg på å lage meg en grønnsakshave. Jeg skal lage grusganger rundt karmene. Jordbærplantene skal flyttes over i en av karmene. I forkant kommer det blomstrende urter som bl.a Isop, Salvia og Oreganum. De vil skjule de ikke helt lekre pallekarmene. Helt til venstre skal jeg plante Aicha og i bakkant kommer gule og lilla stauder.

11 kommentarer:

Tonerose sa...

Så HERLIGE kjøkkenmøbler!! Selv om det tok sin tid å vente på de, var de jo vel verdt ventetiden! :o) Må være deilig å kunne pynte opp med blomster (og spesielt syrin som dufter vidunderlig) på det nye bordet!! Lekkert!

Så masse vakkert som blomstrer i hagen din nå, og så kos det blir når rosene begynner springe ut. :o) Her hos oss er det også noen av rosene som alt står i knopp, og jeg gleder meg som en liten unge til de springer ut.

Spennende med prosjekt grønnsakshave! :o) Synes pallekarmene er fine jeg da, blir så ryddig og pent med slike opphøyde bed. Gleder meg til å følge utviklingen i sommer. Hva tenker du ha i karmene, annet enn jordbær forresten?

Her hjemme er det en del som såvidt har begynt å vokse i grønnsakshagen, og jeg ser frem til å kunne gå ut og høste inn til maten fremover! Det er fantastisk å kunne gå ut og hente inn fra egen hage.

Håper du får en fantastisk helg, er jo alt torsdag i dag! :o)

Iris sa...

Så mange flotte bilder du har tatt (som vanlig)!! Du har jo veldig mye fint i hagen din. De hvite løyntnantshjertene er utrolig flotte på denne tiden. Jeg har to stk. selv, og de blir større for hvert år.

Nudelig pus du har da!

Elsa sa...

Så masse flotte bilder fra hagen din og nydelig pus.
Kjøkkenmøblene var skikkelig fine, vel verdt å vente på disse.

Ellea sa...

Å så mange fine bilder fra hagen din. Spesielt likte jeg så godt solen som kom så godt fram og gjorde at jeg kunne kjenne varmen fra solen bare ved å se på bildene (akkurat nå er det en regnskur utenfor vinduet mitt, og det er kaldt i dag). Flox tror jeg kommer til å bli en yndling her forresten.

Juni sa...

Kosakkveronikaen var nydelig, tror aldri jeg har sett en slik en. Noe å huske på neste gang det skal handles.
Det var mye flott å se i hagen din selv om rosene ikke har startet ennå. Du tat flotte bilder og alt ser så vakkert og fristende ut.
I år har jeg og flyttet noen av jordbærene mine over i pallekarmer. Vi holder på å legge om en del på kjøkkenhagen, men jordbær kunne jeg ikke være foruten, så noen har fått en midlertidig plass i en pallekarm på plenen.

Elisabeth sa...

Guri..SÅ lekkert kjøkken!!! Rene drømmekjøkkene, nydelieg buketter og vakre blomster pryder også bloggen din. Kjøkkenhagen tror jeg blir utrolig flott, gleder meg til flere bilder.

Ang garasjesalget mitt blir det vel mest pelliser, muligens noe frø og kanskje jeg skal hive ut noen påskeegg også *ler* Blomsteregg langt unna påske...
Dessuten blir det muligens vafler med pelargongele for ganen ;)

lavendel mio sa...

Foe noen nydelige hagebilder:)
Har fått meg kjøkkenhage jeg også nå:)) Gulrot og salat har kommet på plass...bare de ikke snør nede så...:(( Hosta er så fint, prøver å få meg noen nye hvert år.
Ønsker deg en nydelig helg:)

anne -moseplassen sa...

nydelige bed, skjønne stauder og *sukk* for en kosekatt da!
Tenkte jeg skulle tipse om en blogg jeg snublet over i dag, siden du har sagt du er soderlage fan, den er fra innspillingen av den hagen som er på nå.
http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.2347525

Margrethe sa...

For noen flotte bilder! Du har mye å se på og glede deg over før rosene springer ut, selvom det er et høydepunkt :)

Du har fått fine kjøkkenmøbler på et koselig kjøkken! Surr med leveranser er aldri gøy, men glemt når alt er kommet i orden :)

Hilsen Margrethe

Tunes Photo sa...

For en herlig hage du har! Og det er jo at Pus også setter pris på den. Sikkert et veldig spennende sted for den!

Iris sa...

Jeg har tagget deg i dag! :-)