torsdag 10. juni 2010

Jeg har vært i Rhododendronhimmelen i dag

Mitt lokale hagesenter, BoGrønt Foss Hagesenter i Røyken, har en fantastisk besøkshage som er åpen for alle å ta en spasertur i. Er man på strekningen Oslofjordtunnellen - Drammen/Oslo, kjører man nesten inn i hagen. Den er så absolutt verdt en stopp. Nå bugner Rhododendronen i alle farver og fasonger i haven, akompangert av vakre steinfigurer. Idylliske stier slynger seg gjennom haven og rundt neste sving åpenbarer det seg enda flere skjønnheter når man tenker at NÅ kan det vel ikke være mer.


Velkommen inn :)28 kommentarer:

Maleviks Rosenträdgård sa...

Oj,,,,,,riktigt vackert :)
Håkan

Anonym sa...

Helt utrolig vakkert. :))

Mia sa...

Så frodig og herlig det var her da! Nydelig med alle de blomstrende rhododendron. Noe jeg ikke har i hagen min... dessverre. Apropos hage min... har du lyst og mulighet på hagebesøk i juli? Se innom bloggen min i så fall.

Linda sa...

Så nydelig:) Det må ha vært aldeles nydelig å gå der og suge til seg alle de vakre sanseinntrykkene:)

Rhododendron er jeg blitt mer og mer glad i. Den skaper struktur i hagen hele året. Og så er den med på å starte ballet om våren etter løkplantene, men litt før peoner og andre balldronninger:) Det eneste minus er at den vokser så sakte...

Nydelige bilder:)

Wenche sa...

Det var hagesenteret sitt det! Sånn burde det ha vært flere steder, så vakkert :-)

Anonym sa...

Nydelige bilder fra et flott hagesenter.Så kjekt du tok oss med på tur dit.
Våre to rhododendroner fikk store frostskader i år, har klippet vekk alt det skadde. Nå er gleden stor for nå kommer det nye bittesmå skudd på plantene.
Ønsker deg en flott torsdagskveld.
Klem fra Mio

Parkvegens Hageglede sa...

Takk for titten, en god opplevelse! Skal jammen ta en tur innom ved neste tur til Oslo.

Vigdis sa...

Her var det mye smaskens, ja! Alltid så mange gode tips å lese hos deg, Ninni!

liven sa...

En nydelig japansk inspirert hage dette Ninni!!
Vakkert!!!
Er glad i rhododendron jeg !!

ha en fin torsdagskveld

Marit sa...

Tusen takk for titten, Ninni! Nydelige bilder som alltid. Du verden så flott det var der. Dit må jeg få kommet meg engang.

krepsemor sa...

Eia var vi der.....Så mange flotte Rhododendron`er, og nydelige anlagte bed. Buddha-figurene og de andre figurene også! Lilla Rhododendron må jeg se å få skaffet meg, for den er bare nydelig! Takk for flotte bilder =)

Bjørg 47 sa...

Visningshager burde alle ha !!!! Men det krever vel mer bemanning. Sukk !! Utenfor Plantasjen i Skien greier de ikke engang å holde bedene utenfor fri for ugras !!! En skam !!

♥Min Eden♥ sa...

Tack för tipset!!

Monica fra Koseleg sa...

Så fint å kunne rusle rundt og suge til seg inntrykk på et sted som dette! vakkert! Jeg har akkurat kjøpt meg en ny rhododendron-"Ponticum Variegatum" Den har mørkere grønne blad med hvit kant og smalere form, lilla blomster. Jeg fallt pladask- håper den vil like seg her i hagen min!

Elsa sa...

Det var en utrolig flott hage.

Ninni sa...

Man skulle jo tro at hagesentrene var flinkere til å anlegge et miljø rundt hagesenteret, i det minste holde det pent i de bedene de har. I og med at BoGrønt eies og drives selvstendig av gartnere, Foss er anleggsgartner og hagesenteret en famliebedrift, blir det mer personlig og dermed mer interessant å gjøre mer ut av det enn en ren business. Man merker fort om det ligger en genuin interesse for virksomheten eller om det kun er en jobb. Det er alltid så koselig å komme dit, og man får god hjelp og svar på det man lurer på. Jeg er kjempeglad for å ha en slik perle av et hagesenter i nærheten! De har også alltid nyheter som får frem siklefaktoren, i år står det bl.a vakre oppstammete Robinia der...og en vakker rød hestekastanje med utrolig nydelige blomster. Det er en prøvelse mange ganger å gå ut uten alt man har lyst på!

Bente sa...

Utrolig vakkert!
Takk for at du delte disse fine bildene med oss.
God helg!
Hilsen Bente

josimo sa...

Du verden der var det flott!!!
Kan du hjelpe meg? hvordan får du lagt bildene 2 i bredden som i innlegget over, det blir så ryddig og lekkert.

Hadelandshagen, er et godt tips om du ønsker å kjøpe nebber

Ønsker deg en flott helg

Edgar sa...

Hvorfor har ikke jeg vært der? Må ha kjørt forbi flere ganger.

Frøken Solhat sa...

Ninni.......hvis himlen bare viser sig at være i nærheden af de smukke billeder du viser :0)

Knus Dorthe

Lisbeth sa...

Jeg lagde faktisk en lang hilsen her igår, men noget må være gået galt!! Prøver igen. Det er dejligt at der findes plantecentre hvor der også er indrettet anlæg så man kan se planterne i deres rette element. Det er sørme nogle flotte Rhodeodendronanlæg du viser - det må være dejligt at vandre rundt på stierne og nyde synet:o)

Mette - Villa Landly sa...

Hej Ninni

Dejlige billeder - rhododendron er så smukke. Jeg har lige været på svenske Sofiero i Helsingborg, der var jeg virkelig bjergtaget - at gå i en rhododendronskov er vidunderligt.

Jeg har i øvrigt lagt et link ind på min blog til din side, jeg synes den er meget se værdig. Du er selvfølgelige også velkommen til at kigge indenfor på min blog ;o).

God weekend
Mette

Mia sa...

Vilken plats, med allt det där omkring sig måste det vara svårt att inte få med något hem, jag skulle gärna ha den oranga rhododendron, det blir nog en innan sommaren är över..

Tonerose sa...

Såååååååååå lekker denne besøkshagen var!! Hm, jeg må nok komme meg dit en tur en gang ja.. Nydelig var den! Tusen takk for titten! Rhododendron er så utrolig vakre, og så stilig og asiatisk preg det var på hele hagen. Vakkert! :o)

Så søt du er, såklart det bare er gøy om du vil linke til/bruke innleggene mine på siden din! Gjerne send meg en link! :o)

Ønsker den en fortsatt herlig søndag!!

Lunalu sa...

Så utrolig nyyydelig! Eyecandy - skulle gjerne hatt noen timer der!!!
Ønsker deg en flott søndag!
Klem fra Lunalu

Monicas Hage sa...

Et vakkert sted ser det ut til. Rhododendron er en vakker plante, og å se så mange samlet på et sted må være helt fantastisk:)

Hyacinth Bucket sa...

Hvor er det bare smukt.
Imponerende er Rhododendron og alle de flotte farver de findes i..:-)
Et dejligt sted at besøge ser det ud til.

Hej fra Lisbeth

Bente sa...

Hei på deg, og takk for din hilsen på bloggen min.
Ja, både Sølvarve og Vortemelk brer seg raskt utover (og Lamium, også.)
Men, jeg har valgt disse, for å få dekket jorda så raskt som mulig. Jeg har et bed, der jeg har masse forskjellige planter. Men, nå har jeg funnet ut at det blir penest, når bedene er store, at det er store felter, med samme type plante.
Bedet jeg har masse forskjellige typer, berger seg på at jeg har latt fargene gå i pastellfarger, (rosa, lilla, blå), sammen med litt hvitt og gult.