mandag 22. februar 2010

Mine hageplaner for sommeren, hva er dine?

Mens vinteren herjer utendørs, er det tid og ro til å legge planer for årets hagesesong. Jeg vil starte en utfordring og høre om andres planer. Kanskje vi kan inspirere hverandre :)

Her er mine planer for haven i år:

1. Drive frem lavendelplanter fra frø og stiklinger. Disse skal jeg kante den nye grønnsakshaven med

 

2. Så mine første grønnsaker

3. Ferdigstille dette området. Der trillebåren står er det ganske bratt ned til en liten lagringsplass under verandaen. Jeg har svintunge sviller liggende klar til å støtte opp plenen og lage trappetrinn med. Håper jeg har målt riktig så kappene stemmer! Men antar at jeg må supplere med flere. Til slutt skal det singel på toppen av maskingrusen.4. Ferdigstille dette bedet og området rundt. Jeg fikk oppført en trapp fra toppen og ned til inngangen til sokkelleiligheten i høst. Som dere ser var det på høy tid! Bedet ligger mot nord, så her satte jeg noen skyggeplanter på vent i fjor. Steinene måtte fjernes før trappen kunne bygges, disse må på plass igjen før bedet kan gjøres ferdig. På høyre siden tenker jeg å fjerne gresstorven og legge duk og singel. Men vi får se, kanskje det tegner seg en helt annen løsning når jeg først er i gang.


Det skulle vel holde tenker jeg, av erfaring skyter jeg langt over mål hvert år slik at fjorårets planer blir årets. Men dette skulle kanskje være overkommerlig. Gleder meg til å sette i gang!

Jeg sender utfordringen videre til
Lag et innlegg med dine hageplaner for sommersesongen og send videre til 5 nye :)

Jeg lager en ny utfordring til høsten hvor vi viser hva som faktisk ble gjort. Hva vi ikke gjorde og hva vi endret. Det kan bli riktig så spennende å se, hageplaner endres ofte raskere enn været skifter. Men de er et godt utgangspunkt!


18 kommentarer:

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Ikke dum denne Ninni :-)

Gleder meg til å følge med på hva de forskjellige har planer om for sommeren.

TurboLotte sa...

Oj, utfordring er tatt og ligger her. http://turbolotte.blogspot.com/2010/02/utfordring-hageplaner.html

Trädgårdsmakaren sa...

Hej Ninni!
Så glad jag blev för dina söta ord om bloggen min:-)Ja, då får vi följa varandras tankar och planer på våra bloggar. Det ser jag fram emot:-)

Ha en skön vecka,
Hillevissan

Juni sa...

Det blir sikkert kjempeflott når planene dine er i boks !
Jeg har det på samme måte som deg - og sikkert mange andre også vil jeg tro, planer i bøtter og spann. Men om ikke alt blir gjort så har det vært artig å legge planene. Noen ganger blir jo også planene - i allefall min - forandret underveis.

Nydelig tulipan!

Linda sa...

Moro med planer da:) Det er halve gleden det:) Gleder meg til å følge med på hvilke planer de forskjellige har:) Jeg har både store og små planer. Den jeg er mest spent på er en utestue, som nå snart i mitt hode nærmer seg et orangeri:):) Skal prøve å legge ut et innlegg om det, men bloggen min er ikke mer enn fire dager gammel og det er mye jeg må lære... Men i noen av de programmene jeg linket tili innlegget i dag, er det nok noen tips:) På nattevakt i natt skal jeg studere bloggtipsene fra Anne (moseplassen). Men gleder meg til å følge med på utfordringen din:)Ha ensuper kveld. Hilsen Linda (www.lindashagedrommer.blogspot.com)

Tonerose sa...

Jeg fikk akkurat utfordringen selv, og først nå ser jeg at det er du som har starta det hele. Kjempesmart Ninni! :o) Ser ut som om du har veldig bra planer for hagen i sommer, gleder meg til å følge utviklingen på prosjektene dine!!

Gleder meg til å lese om masse hageplaner på flere blogger! :o)

Stor klem til deg fra meg!

Ninni sa...

Herlig at dere liker utfordringen! Å ja, planlegging er en stor og viktig del av gledene med å ha hage :) Som regel blir det ferdig resultatet ikke helt som planene startet, men hva gjør vel det. Det er det som moro - veien blir til mens man går ;) Gleder meg til å se planer i alle former og fasonger fremover!

Ellea sa...

Å så lekkert det kommer til å bli med masse lavendel rundt de pallekarmene:) Nå har jeg fått utfordringen dobbelt opp av både deg og Charlotte så jeg får vel bare sette i gang og tenke på hva jeg har tenkt å gjøre denne sommeren. ÅÅÅÅÅÅÅ så deilig det er å tenke på sommerplaner!:)

Ninni sa...

Og til høsten lager jeg en ny utfordring for å se resultatet av planene :)

Oleiv Lene sa...

Mye spennende her. Har selv også store planer, noe er allerede gjennomført, noe er påbegynt, og noe skal jeg begynne med:o)
Et spørsmål: Jeg fikk ikke satt ned alle tulipanløkene mine i høst (bestillte vel mange egentlig...), kan jeg sette dem ned i store potter nå, og la de stå i romtemperatur/stua i håp om at de blomstrer i mai...?

Ninni sa...

Oleiv Lene, det er lett å gå amok i bestilling av både løker og frø :) Tulipanløkene kan du plante i krukker og sette kaldt frem til du setter dem ut for driving til våren. Om du plasserer krukkene i stuetemperatur nå, vil du nok ha blomstring lenge før mai! Men det kan jo også være koselig? Så planter du dem bare ut når telen går. Jo nærmere naturlige forhold man kommer, desto lenger vil blomstene holde seg fine.

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack för besöket på min trädgårdsblogg. Indiangräset är härdigt till zon C, vilket betyder "i större delen av landet i skyddat och väldränerat läge".
Lycka till!
Eva

Oleiv Lene sa...

Tusen takk for raskt svar, da gjør jeg det:o)

Stein R sa...

Hei Ninni.
Takk for hyggelige meldinger på bloggene mine :)
Veldig flott blogg du har forresten! Jeg har lagt den til i min bloggliste. Jeg håper ikke det gjør noe. Ha en riktig fin dag.

Stein

Lavendel sa...

Sidste år ved denne tid sad jeg og pillede frø ud fra tørre lavendler hentet i haven.(da var der ikke sne) - jeg såede dem og har nu mange planter - jeg skal vise foto senere på min blog. Men den sikreste metode er nu at lave dem fra stiklinger, synes jeg.

Marina sa...

Jeg vil også helst bare lave lavendler fra stiklinger, men mine lavedler er flinke til at så sig selv på hyggelige og uventede steder. Det elsker jeg.

Planer er gode at have, men eg når aldrig det halve. Gør du det?

Ninni sa...

Det blir nok mange stiklinger fra levndelen mine til vårem, jeg ser at spriigne ikke er den beste på frøene. De skulle sikkert hatt seg en tur i kjøleskapet før jeg sådde. Men med store mengder Lavendula augustifolia i haven er nye planter ikke noe problem :) Mine selvsår seg også flittig Marina, flinke ja! Derfor har jeg kun sorter som selvsår seg. Nå trenger jeg mange nye planter raskt til hekken foran grønnsakshaven, så da tar jeg stiklinger til våren av avklippet. Dere som har erfaring med lavendelstiklinger, har dere noen smarte triks for å få dem til å bli store og frodige raskt?

Det er som du sier Marina; planene jeg legger før sesongen blir sjelden fulgt opp. For plutsleig får jeg nye planer som er mye morsommere :) Området på bildet der trillebåren står har vært med i planene 4-5 år nå...men i år MÅ jeg får gjort det. (Det sier jeg hvert år :)) Men i bakhodet har jeg et nytt bed jeg har lyst til å opparbeide...det skal være hvitt og grønt.

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk