onsdag 3. februar 2010

Vårdrømmer

Det vet jeg at jeg ikke er alene om å ha! Derfor vil jeg dele noen av de aller første blomstene som dukket opp i haven i fjor med dere. Vi higer etter disse første vårløkene skal titte opp av jorden alle sammen.  Og om ikke lenge er vi der!

012

Disse botaniske krokusene var først ute med å hilse våren velkommen. Bedet ligger godt til med tanke på vårsolen og får tidlig bare flekker jord. Bildene ble tatt faktisk så tidlig som 02.04, enda så sent våren kom. Resten av haven lå fremdeles under et godt dekke med sne.

 005 017

  005

Litt senere kom sneklokker og kuleprimula, de er så søte!

001

Det er godt å varme seg på slike bilder når dette er hva jeg ser ut av vinduet om morgenen. Snart kan vi kanskje gå på ski over til Drøbak...

009

9 kommentarer:

orchis sa...

Strålende vårbilder! Ikke fullt så sjarmerende bilde av fjorden. Brrrrrr!
Her loves store mengder regn idag, muligens med torden. Venter spent...! Enda våger sola seg fram gjennom et og annet hull i skydekket. Men det varer neppe lenge når jeg vender blikket mot havet og de skyer som ligger der. Dette er egentlig en ideell dag for hagesenterbesøk.... :)
Ha en flott dag!

Juni sa...

Det var deilige bilder:)
Ja det er godt å lengte etter vårblomstene og vite at det er ikke så fryktelig lenge til de er her. Det kan se ut som vi får en skikkelig vår i år, med snøsmelting! Vanligvis så glir bare vinteren over i vår uten at en merker noe særlig til det før plutselig alle fargene og blomstene dukker opp. Men i år har vi godt med snø og det er først da - når snøen begynner å smelte og de første bare flekkene dukker opp at den virkelige vårfornemmelsen begynner å bre seg. Jeg gleder meg:)

Lene fra Lillehammer sa...

Å hei du, de bildene gir meg virkelig forfornemmelse, helt herlig selv om jeg ikke har sånne tidligblomstrende løker selv. Men jeg får nyte de inne hos deg jeg Ninni. Nå lengter jeg virkelig etter våren og sommeren, skal bare bli helt herlig selv om jeg har noen malingsprosjekter først før det blir et skikkelig tak i hagen.
Du, de cobaeafrøene kan du godt få noen av hvis du vil, jeg har til overs jeg vet du. Jeg vet ikke om jeg får de til, har bare forsøkt de en gang for noen år siden og da begynte det å spire feil vei. Hihi, jeg har lest på hagegal at det er flere som også har samme erfaring.
Ønsker deg en strålende dag Ninni, nå skal jeg ned å hente Martinus som er på 3 dagers innkjøring i barnehagen. Er 3. dagen i dag og det virker som det går greit. Men fy søren så fælt det var å levere han fra meg i går, gråt hele kvelden jeg. Uff, dumme meg, han har det sikkert bare koselig han. Heldigvis har vi bare 60% plass til han, de andre dagene skal han være sammen med pappaen sin som heldigvis jobber turnus. Klems til deg min gode venn!

Iris sa...

Nydelige vårbilder! Eia var vi der nå, ja... Men før eller senere tar vinteren slutt. Gleder meg vilt og uhemma som vanlig!
Jeg drømmer meg bort jeg også, har hodet fullt av gjøremål. Måtte det bli en laaaang varm sommer!

TurboLotte sa...

Ja her er det så vanskelig med løk. Jorden er så hard og tung, at de fleste råtner bort i løpet av sommeren. Og i år glemte jeg å sette nye!! Iiiikkk.. Men men, vi får se hva som kommer.
Nydelige bilder!

Therese sa...

Hei Ninni og takk for koselig kommentar hos meg :O)
Det var akkurat dette jeg tenkte på i innlegget mitt - disse herlige vårløkene som titter frem!
Blir nok en stund til ennå, men det er jo fint å ha noe å se frem til !
Ha en god dag :)

Gunilla sa...

Ja nog får jag vänta tills vårlökarna kommer att visa sig.
Men visst är det fint när det börjar titta upp i rabatterna. jag länktar verkligen.
Tack för att du visar att våren skall komma snart, en ljuvlig tid.

Roligt att du tittade in hos mig du är välkommen igen.


Ha det gott
ramen/Gunilla

Tonerose sa...

Hei Ninni!

SÅ herlige bilder du har lagt ut - nå kan vi virkelig drømme oss bort! Jeg gleder meg masse til våren kommer, i går var det kommet 39(!) cm med snø på bilen min iløpet av det siste døgnet.. *sukk* Det er jo veldig koselig med snøen da, men jeg er veldig klar for at våren kommer snart nå!

Du har alltid så lekre bilder, gleder meg til å følge våren i hagen din!

Håper alt er bra med deg, gleder meg til å titte innom hos deg ofte i tiden fremover. :o)

Stor klem fra Tonerose!

josimo sa...

Så vakker blogg du har,kommer tilbake hit!!!
Hyggelig at du ville følge meg.

Deilige blomsterbilder,LYKKE !!