lørdag 13. februar 2010

Ranunkel, Ranunculus

Finnes det noe særlig mer romantisk enn pastellfargete ranunkler? De er som hentet ut fra mormor-hagen med sin sarte ynde. Jeg klarte ikke å stå i mot denne da jeg var innom Plantasjen sist uke og kjøpte Hortensia og Primula fra de forrige innleggene. SÅ nydelige!


Ranunkler tilhører soleiefamilien og var svært vanlig å se i gamle hager. De trives i kjølig luft og egner seg nok best som vårblomst utendørs, inne i varme rom har de ikke så god holdbarhet. Det har faktisk vist seg at de tåler noe frost, så de egner seg godt i krukker og kurver man setter ut tidlig på våren.

Min potteplante er over 1 uke gammel og like fin. Den står kjølig om natten. Ranunkler vil ha jevn fuktighet, gjødsel og nok lys under blomstringen, men ikke stå i direkte sol.

Det er en del som sliter med å holde liv i Primula ser jeg, mine er fremdeles like friske og fine. Så lenge jeg setter dem kjølig om natten og kniper blomster som er på vei ned, dukker det stadig opp nye fra basis.

11 kommentarer:

TurboLotte sa...

Åhhhh ranunkler er bare SÅ fine. Har faktisk ikke prøvd de før. Kanskje det blir en svipptur på plantagen i dag...

krepsemor sa...

Nydelig ranukel! Forstår godt at du ikke klarte å gå ifra den der! Primula har jeg satt på planterommet faktisk, så de klarer seg bra der! Skal plante de ut til våren!
Nå har du forresten bilde på blogglisten min! Hvordan fikk du til det? Jeg sliter med det samme ;o)
Ha en fin lørdag!

orchis sa...

Ranunkler står høyt i kurs hos meg også. Hadde mye av dem, men de har gradvis gått ut med årene - bl.a. fordi andre planter har fortrengt dem. De er ikke særlig konkurransedyktige, noe som er en fordel i min hage... :) Bør kanskje prøve noen nye snart.
God helg!

amo sa...

Kjempefine ranukler. Er en stund siden jeg var på Plantasjen, men tror jeg snart må ta meg en tur nå.

Iris sa...

Kjempefine ranunkler! Jeg har aldri prøvd de inne, men det burde jeg kanskje gjøre. Ha en fin helg!

Monicas Hage sa...

Nydelige er de:) Mange fine vårblomster inne hos deg ser jeg. En Hortensia i samme farge som din fikk bli med meg hjem også;) Ha en fin dag i morgen:) Klem

Besta sa...

Det var noen flotte tips, elsker ranunkler men sliter med å få det til. Kanskje de vil trives bedre ute hos meg.
Klem.

Ida sa...

Noe av det fineste jeg vet om... :)
NYDELIG!

God søndag ønskes deg!
Klem.

Tonerose sa...

Så skjønn den er! :o) Jeg har ikke hatt ranunkler før, men de burde jo igrunnen være midt i blinken - så romantisk, sarte og herlige!

Jeg tenkte meg innom plantasjen en av de nærmeste dagene for å kjøpe jord til cosmos'n (jippi!!) - og tenkte igrunnen kjøpe primula. Men kanskje en slik ramler oppi kurven også? Du viser like vakre bilder som alltid Ninni! ...og du har et nydelig hjem!! :o)

Håper du har hatt en flott helg - og kost deg masse på morsdagen i dag!! :o)

Stor klem!

anne - moseplassen sa...

så herlige stueplanter du har nå :) deilig å se :D

Nå er presentasjonen til Frøken Solslikk 2010 ferdig, takk for at du deltar :)

Ellea sa...

Jeg kjøpte også ranunkler på Plantasjen i går:) De står i drivhuset. Jeg har hatt dem ute i flere kuldegrader, og et år begynte det også å snø, og de klarte seg så fint atte! Prøvde å så dem i fjor, men det ble det ikke noen suksess.......