fredag 21. mai 2010

Besøk på ROM Hagemiljø

For et par uker siden gikk ferden sydover til Horten og BoGrønt ROM Hagemiljø. (Her kan man bestille både roser og klematis og få sendt  hjem) Jeg hadde på forhånd bestilt en klematis som jeg skulle hente. I utgangspunktet var dette det eneste jeg skulle ha, men dere vet... :) Jeg hadde selvsagt med en liten liste i baklommen og fant bl.a store og flotte hvite løytnantshjerter som erstatning for dem jeg klarte å ta knekken på i fjor. Hvite kuleprimula fant jeg også - de har jeg fra før, men vil ha flere av, samt en søt, lys gul sort.


Dette er virkelig et hagesenter jeg anbefale, SÅ hyggelig og hjelpsom betjening. I tillegg var det oversiktlig og flott anlagt, svært ryddig i rekkene :) Prisene er det ikke noe å si på, BoGrønt kom billigst ut i en pristest VG hadde blant hagesenterkjedene nylig.


Hit er det supert å ta med familien, de har laget en koselig, intim uteplass med bord og benker.For flere og mer sommerlige bilder fra hagesenteret finner du her 

28 kommentarer:

Anita sa...

Mitt favoritt hagesenter <3 <3 <3
kjøper roser og klematis der, de har ALT! Heldig å bo 15 minutter unna, så..... Gratis kaffe og vafler byr de også på, ihvertfall i helgene ;0)) Ha en flott pinse!

Anonym sa...

Hvite løytnantshjerter står på min liste også, men foreløpig har jeg ikke fått fatt i dem.
Ønsker deg en flott pinse.
Klem fra Mio

Berit sa...

Hagesenterreportasje, det var litt av en ide! Det så virkelig ut til å være et sted å besøke. Deilig, og en smule livsfarlig for lommeboka, hehe.

Ellea sa...

Heldige du som fikk tak i hvite løytnantshjerter:)).....men jeg er iallefall nå den lykkelige eier av hvite fenrikshjerter!

Bestilte roser og clematis fra BoGrønt i fjor og de var veldig fine! Alle som en har overlevd vinteren her.

amkjers sa...

Ja, det er ett flott hagesenter. Nesten alle mine Clematis er handlet der. De har også veldig informative nettsider.

Anonym sa...

Ja, der skulle man ha vøri. Og så ligger det jo et ikke ukjent senter til der relativt nært - dersom man skulle være så uheldig å interessere seg for pioner... ;)

Lisbeth sa...

Det er dejligt når plantecentre laver nogle anlæg som du viser på billedet. At planterne kan ses i deres naturlige placering og ikke kun på rad og række til salg.
Det er en dejlig Clematis du har købt - og hvide løjtnantshjerter det ønsker jeg mig også:)

Monica fra Koseleg sa...

Kjenner til det der med en liten liste i baklommen ja. Har nok vært mange slike lister med meg...Så fint med et hagesenter som har gjort noe mer enn å sette planter på rad og rekke for salg. Koselig med ett anlegg rundt- det kunne gjerne flere gjort etter dem! Ser ut som du har hatt en Herlig dag!!

Linda sa...

Høres ut som et sted som er verdt å stikke innom når en er på de kanter. Jeg skal over dit engang, for det er jo et par steder til på den siden som er fine har jeg hørt:)Tipset er notert:) Takk igjen:) Klem

Lisemoren sa...

Så koselig med en slik tur. Jeg kan gå i hagesenteret i timevis, men da må jeg dra alene, for familien min vil ikke vente på meg :)

Tipsene under med bleiene var super. Jeg kjøpte inn en pakke i fjor, men fikk aldri somlet meg til å bruke den. Nå skal jeg gå i gang.

Ønsker deg en god pinsehelg

Klem fra Lisemoren

Edgar sa...

Ser ut som et sted det er lett å la seg friste, ja:-)

Emmas utsikt sa...

Der har jeg vært, men jeg kom for tidlig for å kjøpe roser, de hadde bare på postordre da. :) Jaja.

Blir nok en ny tur etterhvert.

Bra sted.

Ha en fin helg!

Besta sa...

Jeg elsker å gå på hagesenter:) Men det er litt farlig for lommeboka.
Ha noen flotte pinse dager.
klem fra marilyn

Frøken Solhat sa...

Søde Ninni.....du ved jo at man ikke kan tage på planteskole og KUN købe det der står på sedlen :0)

Fantastisk Viticella....den bliver du glad for er jeg sikker på....de er utrolig gode, rigt blomstrende og smukke.

Jeg har aldrig i mit liv hørt om tippet med natbleeren Ninni, hvor sjovt.......hvor godt.....det må prøves en gang.

Purissima er også mit bud....den er utrolig smuk Ninni med store kronblade der falmer fra gul overmod hvid med tiden :0)

kæmpe Pinse knus Dorthe

Ninni sa...

Så heldig du er, Anita! Alle skulle hatt et slik hagesenter i nærheten :)

Bare Mio; håper du finner noen, jeg var kjempeheldig for de er ikke det det er mest av på hagesentrene har jeg skjønt :)

Berit; det hjelper ikke med alle gode forsetter om bare å skulle ha én ting og all stålsetting man kan oppdrive, er man hagenerd faller man i fellen hver gang og omtrent tømmer kontoen... Håpløst!

Amkjers; da er vi to :)

Ellea; fenrikshjerte er utrolig søte! Jeg har et par av dem, samt småhjerte. Småhjerte skal jeg ha flere av, de er supre som kantplanter og blomstrer i evigheter :)

Smgj; jeg styrte unna pionhaven - jeg kan bare ikke få en ny kjøpedille - har ikke plass!

Lisbeth; i Danmark er dere veldig flinke til å lage skjønne hagesentre synes jeg :) Jeg gleder meg til å se Viticella i blomst med sine yndige klokker

Monica; gjett om jeg koste meg ,ja!

Linda, det er et godt område for hagefrelste :)

Lisemoren; jeg liker også best å dra på hagesentre alene, både fordi jeg kan bruke så god tid jeg bare vil, men også fordi jeg ikke vil bli forstyrret når jeg vandrer rundt og ser på alt det fristende. Vil se og nyte i fred og ro :)

Edgar; det er ikke vanskelig å la seg friste, nei. Det var forvørig der jeg så japankirsebærtreet jeg nevnte :)

Emma; håper du får tatt en tur til, de fyller opp med mye planter hele sesongen :)

Besta; farlig ja, men så utrooolig herlig!

Dorthe; jo, jeg veeet - men prøver å lure meg selv til å tro noe annet hver gang ;) Jeg har flere C. viticella, men denne er ny for meg så jeg er utrolig spent på veksten. Den har verdens søteste klokker som skal vare hele sommeren. Nå skal jeg ut og plante den :)

Ha en strålende flott pinse alle sammen! Krysser fingrene for hagevær over hele Skandinavia

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

så god idè, så mye fint å se på og så koselige små stier og kroker..

takk for hilsen,alltid så hyggelig å høre fra deg, ønsker deg noen fine dager nå.. klem¨¨*

Bjørg 47 sa...

Et farlig st4d å besøke. Har også hatt med liste, og det lommeboka har blitt slunken, ja. Nå er jeg spesielt interessert i Clematis, derfor farlig for meg å dra dit. Skal ikke, skal ikke, skal ikke ha flere nå, men kanskje jeg skulle ta en l-i-t-e-n tur, bare for å 'kikke' !!!!!!!!!!!!!!!!! God pinse

Solveig sa...

For et herlig hagesenter! Tar med meg tipset:o)
Kjenner godt igjen følelsen av å ha en handleliste, for så å ende opp med mye mer:o) Det bugner jo av herlige planter - det er som å komme inn i en godtebutikk:o)))
Har kjøpt meg en ny klematis og en kaprifol i år. Det er spennende å se dem vokse nå når varmen endelig kom! Har også bestilt noen roser for neste år. Utålmodige meg vet ikke å vente, men sånn er det når en skal ha spesielle sorter:o))

I tillegg er jeg veldig interessert i eksteriør i seg selv og har mange planer om både benker, bord og skap:o)) Lurer på hvor mye som blir realitet...
Ønsker deg en flott pinse, Ninni og takk for koselig hilsen hos meg:o)
Klem fra Solveig

Tonerose sa...

Dette så ut som et herlig hagesenter! Så deilig at de kan bestille opp; da kan man jo få tak i ALT! skummelt.. hihi!

Å være på hagesenter alene uten noen man MÅ rekke hjem til, å bare kunne gå og titte,drømme, og planlegge - er HERLIG!! Jeg blir alltid i godt humør av å dra en tur på hagesenter, der er ikke tull! :o)

Hvite løytnantshjerter er kjempeskjønne, jeg er redd min lille utgave har gått dukken desverre.. Jeg har iallefall ikke sett noe til den foreløpig! *sukk* Men men,det er vel sånn man må regne med av og til.

Jeg har iallefall en rosa variant som blomstrer kraftig nå, så det er iallefall en god trøst. :o)

Kjempesmart med bleier i krukker forresten, det har jeg også lurt på å gjøre i år. ...har jo en del bleier i hus i år! :o) Tusen takk for fremgangsmåten din!

Håper du har en vidunderlig pinse!! :o)

liven sa...

Dette ser ut til å være et kjempefint hagesenter!!
Min favoritt her i Bergen er også et Bo-Grønt!! Der har de kyndige folk, god service og nydelige omgivelser!!
Nå må jeg legge deg til i bloggrollen her...har jo kuttet ut hagebloggen men vil jo fremdeles ha deg i min liste !!

ha en fortsatt fin pinse Ninni :o)

Lunalu sa...

Hei! For en flott blogg du har! Har kost meg her inne!
Er enig i at BoGrønt er et bra hagesenter - bra blomster og bra service!!
Ha en flott Pinse!
klem fra Lunalu

Marit -Tusenfryd sa...

He, he - det er umulig for et hagemenneske å gå på et hagesenter/garnteri uten å få med seg mer hjem enn det som opprinnelig var planen. Jeg har aldri truffet noen som klarer det!
Nå har jeg plantet til en potte med bleie i og det skal bli spennende å se på forskjellen mellom den og de som ikke har bleie.

Marie sa...

Ja her var det utval :)
Eg handlar også ein god del på bogrønt, i tillegg handlar eg hos ein lokal produsent av sommarblommar.

Ein treng ikkje berre blomar, men også gode råd ofte og då er BoGrønt aller best!

Ha ein fin avslutning på pinsen :)

Monicas Hage sa...

Her kunne jeg ha gått i timesvis, og jeg er redd jeg hadde vært ganske blakk når jeg gikk der i fra...;)

Har ikke hatt så mye løkblomster jeg heller før, men plantet altså en hel del i fjor. Det blir mange flere i år... Det er så lite annet som blomstrer så tidlig hos meg, så dermed setter jeg ekstra pris på disse løkvekstene:)

Fortsatt god pinse. Klem

marte sa...

Har sittet å sett på bilder hos deg til øyet var stort og større og større. For en fantastiks hage du har...og hvilket arbeid du legger igjen. Jeg bøyer meg i støvet. Megaflott.
Ha en fin helg videre.
Hilsen Marte

Vivi sa...

Ja, det var et flott hagesenter. Spennende med hvite kuleprimula!
Håper du koser deg i hagen om dagen. Ønsker deg en flott dag.

Landcharm sa...

Oj, jeg har masse å lære her hos deg. Jeg skulle ha sett ditt forrige innlegg før pinsen skjønner jeg, slik at jeg kunne gjort litt riktigere med plantingen. Jeg får prøve å få med meg noen triks videre.
Ønsker deg en fin uke videre.

Gunilla sa...

Där skulle jag gärna vilja gå omkring jag tror att jag hade köpt en hel del.
Vitt Löjtnantshjärta har jag och rosa ochså. Den vita blir så fin i skugga.

Hoppas att din Pingst har varit fin. Här har det varit fint väder och mycket mygg har kommit så det är lite jobbigt att vara ute och gräva i trädgården men det är bara att ta på myggolja.

Ha det gott
Kramen/Gunilla