torsdag 27. mai 2010

Skogsbedet i dag og prydplomme i blomst


Når man kommer fra inngangspartiet og runder hjørnet ved verandaen, ser man overgangspartiet fra Rhododendronbedet til skogsbedet. Tulipanene står på hell, det første kronbladet har falt av. De hvite kuleprimulaene er også på hell. Bak og på siden av tulipanene plantet jeg de hvite løytnantshjertene, det var her de sto før også. Bak der igjen er syrinhortensiaen fra i fjor. Foran tulipanene kommer hvite Astrantia major som vil skjule både de visne tulipanbladene og de fra løytnantshjertene. Syrinen til venstre står full av knopper, jeg gleder meg sååå til den kommer i blomst! Og ser der var det sannerlig en løvetann óg :)

Videre ned gjennom rosebuen kommer man til det jeg kaller skogsbedet. Vårlyngen er nå i blomst, den er så nydelig! Jeg skal kjøpe flere av dem og fortsette videre mot enden av bedet slik at lyngen knytter det hele sammen. I enden står det nå noen Alchemlilla mollis som skal deles og flyttes til kanting av grønnsakshaven, dvs det blir jordbærhave fordi jeg skal ha grønnsakene på verandaen i stedet. Men det er en annen historie :) I løpet av sommeren kommer det singel i stien, samme type som jeg har på det første bildet. Jeg tror det blir pent med en mykere farve enn ren grå, det gjør seg med litt rødt mot plantene og torvblokkene jeg har brukt til kanting av bedet.


Den røde japanlønnen har begynt å få blader, og Pieris står snart med sine nye røde topper. De gulbrokebladete beinvedene lyser opp som små soler i bedet. Prydplommetreet har kommet i blomst, de er så utrolig søte de små rosa blomstene! Det gjelder å nyte intenst mens de er her, for vips er de borte i en fei.

24 kommentarer:

Iris sa...

Du har en nydelig hage, Ninni! Prydplomme har jeg ikke sett før, den så lekker ut. Jeg har noe som heter prydeple som også har røde blader, og den har også røde blomster. Fruktblomster er så vakre!

Bente sa...

For en FANTASTISK vakker hage du har!
Har du brukt veldig mange år på å få den sånn?
Imponerende!

Kristin sa...

Very very nice.. :-D
Ha en fin hagedag!
Her skinner solen i dag, men må være inne med en syk liten gutt!!
K

Stein sa...

Enig med de øvrige her. Du har en fantastisk fin hage! Det er så flott å se hvordan farger og plantekombinasjoner kompletterer hverandre hos deg!
Ha en riktig fin dag!
Stein

Anonym sa...

Enig jeg også,en flott hage har du. Kos deg. :)klem.

Tove sa...

Helt enig med de andre jeg også. Hagen din ser knallfin ut og det er koselig å se bildene dine. Kos deg videre med den flotte blomstringen. Gleder meg til å se flere bilder :-)

Seascape sa...

Å så nydelig Ninni. Du er utrolig dyktig og det er alltid like moro å vandre rundt i bloggen din og se på hvor vakkert du får det til å bli.

Ha en super fin hagedag.
Klem fra Seascape

Berit sa...

Lekkert og inspirerende!
Enig med deg om singelen, fine farger i den på første bildet. Det blir ikke så sterilt som reint grå.

salige lavendel sa...

For en utrolig pen hage du har!!

Ninni sa...

Iris; treet kalles også blodplomme. Prydeple er nydelig ja :)

Bente; tusen takk :) Jeg har holdt på her i 8 år nå. Vi flyttet hit i 2001, men jeg begynte ikke på haven før i 2002.

Kristin; de små burde sørge for å bli syke på regnværsdager ;) Håper han blir raskt frisk igjen

Til dere alle; jeg tar ubeskjedent til meg alle gode ord :) Det er sååå koselig og oppmuntrende å få så søte tilbakemeldinger på det jeg gjør i haven!
Tusen tusen takk :))

Anonym sa...

Enig med alle hagen din er bare nydelig. En nytelse å få se bilder fra hagen din. Ønsker deg fortsatt fin uke med gode hagedager.
Klem fra Mio

Annette sa...

Åhh Ninni så skønne billeder fra din skønne have. Ja det er bare om at nyde blodblommen i blomst nu, min er desværre færdig for i år. Men det røde løv er jo også smukt.
Knus Annette

Lisbeth sa...

Jeg nyder sådan en havevandring hvor man ser bedene og hører om fremtidige planer det er meget inspirerende, tak Ninni:o) Hvor er det godt med de stier der slynger sig mellem bedene og forårslyngen er dejlig!

Frøken Solhat sa...

Jeg ville gerne gå en tur rundt på dine stier i haven......så smukt der er Ninni :0)

....og prydblommen......smukt smukt syn :0)

Anonym sa...

Hva du har utrettet!! Fantastisk fint :D

Thusnelda sa...

Fint å få følge med på blomstringen i den nydelige hagen din. Den kvite lyngen var så fin.
Frukttrea er jo det finaste av alt, om det er prydtre eller ikkje, vi må berre NYTE det :0)

Blomsterguri sa...

"Berre lekkert"! Jeg stjeler gladelig ideer herfra. Så flotte sammenplantinger. Helt imponert!

Monica fra Koseleg sa...

Utrolig hva du har fått til. Ser du har holdt på i 8 år- her har vi holdt på i 10- men jeg er fortsatt bare i startgropen. Kjempefint både i utforming og plantevalg. Dette kan du!!!
Jeg henter mye inspirasjon fra bloggen din og er innom nesten daglig.

Mia sa...

Alltså, den är fantastisk din hage. Och alla färger är så välavstämda, ditt träd går igjen både här och där i färgen. Din estetiska sans är långt mer än vanligt utvecklad. Vilken inspiration du bjuder på.

Trines Hus og Hage sa...

Hei Ninni!
En helt skjønn hage! Her ser man det bor ei ekte hagedame! Prydplommetreet ditt var jo aldeles skjønt da.
I dag har jeg fri og sola skinner. Det skulle bety hageliv! :)
Riktig god helg!
Klem Trine

ANETTESHUS.COM sa...

WOW! Så flott! For en nyyyydelig hage du har!! Så vakre farger!!! Her blir jeg en stund;)

Klem klem
Anette:)

Kathrine sa...

Flotte ideer du har! Liker veldig godt steinene i hagen din.
Og så godt det er flere som ikke er så glad i plen da:)) For mange tror plen er lettvint, men det er mye arbeid med den, hver uke, hele sommeren.
Og bilder av hele dammen min kommer, helst før den gror ned av alle plantene,) Rene regnskogen blir etterhvert rundt der.

Riktig god helg:((

Edgar sa...

Så flott det skogsbedet og prydplommen!
Prydplommene fikk sopp her og selv med sprøyting gikk de dukken.
Det blir nok fint med en rødlig grus som harmonerer med beplantningen, men det er vakkert nå også. Kanskje du skal vurdere en finere kornstørrelse til den småblomstrete lyngen og for variasjon?

Laila Anita sa...

Ah!! Prydplommetre!! Det har jeg også i hagen, jeg har bare ikke funnet ut hva den het. Den er kjempefin, men som du skriver så er det blomster altfor kort tid.