søndag 9. mai 2010

Gul trådsypress og 7 ting om meg/award

Chamaecyparis pisifera 'Sungold', gul trådsypress, har jeg flere av. Jeg synes de er et nydelig innslag i litt grove bed. Jeg har dem i forkant av Rhododendron og videre nedover mot skogsbedet.


De lyser så fint opp med sin gulgrønne farve og de sirlige og duskete grenene.


Det er ikke den mest herdige busken, her i H3 går den fint. Om man bor i H4 og gir den en lun og bekyttet plassering, skulle det gå bra. Trådsypressen vokser ganske sakte, blir ca 1/2 meter høy og 1 m bred. På bildet under er den ganske nyplantet, en søt liten tass :)

Så til awarden. Jeg er ikke noe flink å følge opp awarder, men nå har jeg fått denne av både I Toneroses Hage og Skogland. Så nå må jeg vel til pers.
Først vil jeg beklage at jeg ikke rekker å kommentere alle bloggene jeg leser for tiden. Både fordi det er hagesesong, men også fordi det stadig er et økende antall blogginnlegg nå som vi har mer og mer å vise fra havene våre. Men jeg ser og leser og koser meg over alle vakre bilder og ivrige hagesjeler :) En annen ting er at det er mange som har kommentarbekreftelse, der man skal skrive inn merkelige 'ord', ofte lange og kompliserte som et vondt år. Det tar så mye tid og er også ganske unødvendig for å unngå spam. Vil man unngå spam er det bedre å krysse av ja på kommentarmoderering, dvs at man må godkjenne alle kommentarer som kommer inn før de blir publisert. Gå inn på 'Kommentarer' som ligger under 'Innstillinger' (Blogspot), så ser du hvilke muligheter du har.

award_pokal_thumb[2]

Fremgangsmåten for denne awarden: Kopier awarden til bloggen din. Link til den personen som ga deg awarden. Fortell 7 fting om deg selv .Velg 7 andre bloggere som du sender awarden videre til og link til deres blogger. Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden.

7 ting om meg:
1. Jeg er enebarn, bortskjemt og en stor egoist. Neida, jeg er ikke det altså. Tror jeg da! Jeg har lett for å ta andres problemer innover meg og er god til å lytte. En gang hønemor, alltid hønemor...
2. Jeg kan rygge tilhenger, men er verdens mest klønete når det gjelder tekniske innretninger. Det tok f.eks flere år før jeg lærte meg å programmere dvd-spilleren... Men jeg kan skifte lyspærer og sikringer :) Apropos tilhenger, jeg fniser fremdeles når jeg tenker på en tur langs E18 med tilhenger. Det var tofelts vei og han foran meg kjørte sååå tregt. (jeg er ingen sinke i trafikken, så mulig han bare holdt fartsgrensen…) Jeg la meg ut i venstre fil og dro forbi. Jeg fikk et langt blikk av mannen bak rattet. Like etter på kom han opp på venstre siden av meg og spant av gårde. Tydelig at han ikke ville la seg bli forbikjørt av en jente med henger, nei! Jeg er glad i bil og glad i å kjøre. Favorittene er  tøffe og sporty :)
3. Jeg trenger å le litt hver dag. Her hjemme har vi en løssluppen og ertete tone, men også alvor når det trengs. Jeg har litt barnslig form for humor og ler av mye. Men jeg orker ikke alle disse amerikanske komiseriene, bortsett fra ’Two and a half Men’ som er artig.
4. Mine aner på farssiden kommer fra gårder i Sør-Odal og på Kongsvinger. Jeg er stolt av arven min og vil gjerne tro at jeg har arvet et jordbruksgen fordi jeg elsker å rote i jorden. Kanskje en av grunnene til at jeg liker å følge med på Farmen? Konkurransen er også spennende å følge, men jeg engasjerer meg nok vel mye i menneskene der og hisser meg opp over enkelte. Ellers ser jeg ikke reality.
5. Jeg er dedikert hagegal og har vært det i økende grad i nesten 30 år. Jeg ønsker ikke å bli helbredet! Fri og bevare meg vel! Jeg simpelthen elsker alt som har med have å gjøre. Der har jeg mine fineste stunder. Synet av en nyutsprunget rose kan fylle meg med så store følelser at det nesten ikke er plass til alt. Det jeg liker best med haging er å forandre, planlegge nytt og opparbeide.
En typisk handling: I går flyttet jeg Clematis Vitalba ’Summersnow’ til rosebuen. (Er sååå spent på om den klarer seg. Det MÅ den!) Etter å ha gjort dette, sirklet jeg rundt og idéene hoppet trampoline hodet. Jeg har også en idé dersom jeg må grave opp Brother Cadfael og kan bli stående i egne tanker mens jeg peker og vifter litt og grubler. Jeg har oppdaget at jeg snakker høyt med meg selv innimellom også, så naboene lurer vel.
6. Jeg elsker dyr. Jeg har et enormt stort hjerte for våre firbente venner og har alltid hatt det. Den beste stilen jeg skrev på skolen og fikk S for (det vanket ikke så mange av dem ellers), handlet om viviseksjon, dvs dyreforsøk. Det var et glødende og engasjert innlegg i kampen for dyrs rettigheter. Selv om jeg var sjenert i oppveksten, forsvant alle hemninger dersom jeg så noen som var slemme mot dyr. Jeg må ha hund eller katt i livet mitt, eller som nå begge deler, de gir så utrolig mye glede og varme!
7. Jeg er opprinnelig førskolelærer og utdannet ved Eik Lærerhøgskole utenfor Tønsberg. Tønsberg er min sommerby nr 1, vi har hatt hytte i området siden jeg var barn inntil for noen år siden.
Vel, dette var et lite glimt av meg. Jeg gjør det lettvint og sender awarden videre til de som vil ha den :)

26 kommentarer:

My home is my Castle - by Kari sa...

Moro å bli litt bedre kjent med deg :))
jeg kjører og tilhenger, men rygger ikke haha..
Har faktisk hatt meg flere lange turere og har alltid sluppet å rygge ;)
hagen din er bare så utrolig lekker !!!!

Klem,Kari

Naturedigital sa...

Beautiful corner
beautiful plants
and.. beautiful photographs.
Costas

lavendel mio sa...

Hei!
Så kjekt å bli " enda" bedre kjent med deg, ja, du virker som, DEN, koselige damen :)
Ønsker deg en flott torsdag,klem Hanne

Tonerose sa...

Herlig lesning! kjempekoselig å bli litt bedre kjent med deg!

hihi, forbikjørt av jente med henger.. hihi! :o) Flinke deg!

Alltid like stas med nye innlegg fra deg, kjempekos!

Ønsker deg en vidunderlig dag! :o)

Linda sa...

Så hyggelig å lese mer om deg:) Enebarn ja, men egoistisk kan jeg aldri forestille meg, så mye omsorg og støtte som du viser rundt i bloggland:)
Jeg er imonert over alle som kan rygge med henger, og jeg skulle ønske jeg kunne, for så kunne jeg har ordnet ting litt mer selv... Kanskje jeg skal lære meg... Tror ikke samboer vil lære meg, for da har han litt mer kontroll selv, he, he:)

Hagen din ser så fin ut altså, jeg har vært ganske pysete med sånn grønt... der må jeg bli bedre:)

Anonym sa...

Herlig å lese mer om deg.
Som alltid nydelige bilder fra hagen din.
Du spurte om Magnolian jeg hadde bilde av, jeg har ikke magnolia i hagen, kommunen har bare "jukset" litt og blandet hagevekster med naturvekster i turområdet. Da nyter jeg synet av den der.
Ønsker deg en flott torsdag.
Klem fra Mio

Besta sa...

Så koselig å bli litt bedre kjent med deg:)
Var på Oasen igår. Kjøpte en clematis vitalba, etter å ha lest om den hos deg. Det stod desverre ingenting mere enn det. Men den var hvit og så nydelig ut:)
Plantet den bak de to Fairy rosene. Tenkte den kunne slynge seg litt i bedet og rundt rosene.
Ha en fin dag.
klem fra marilyn

josimo sa...

Så hyggelig du har det rundt deg, , mye lekkert i beddene dine.
Vil du ha en urotet stiklig av pellisen så send meg adressen din så kommer den i posten.

ønsker deg en flott kveld

Lisbeth sa...

Den gule trådcypress passer rigtig godt ind i dit bed, det ser godt ud.
Tak fordi du kommenterer hos mig det er jeg meget glad for - det er klart man ikke altid har tid til at lægge kommentarer det forstår alle:)
Hvor hyggeligt at få lidt mere at vide om dig:o))

Lisbeth sa...

- og jeg har ændret instillinger for kommentarer - tak fordi du nævnte det her:)

Gunilla sa...

Vilken fin cypress. Synd bara att den nog inte klarar sig hos mig.

Grattis till din award.

Ha en riktigt skön dag .


kramen/Gunilla

Vigdis sa...

Artig å lese hva du skriver om deg selv, Ninni! Nydelige bilder, veldig fin den trådsypressen.

Edgar sa...

Gratulerer med awarden!
Veldig flott den trådsypressen. Liker det gyldne bedet ditt. Fine fargetoner som står så fint til steinmuren. Ser du har jobbet med farger. Utfordring er det med hage som vokser og forandrer seg hele tiden, men det er det som gjør det så spennende og da. Det er lekkert hos deg.

Annette sa...

Så smukke bede du har, Og sikke flot trådcypressen er, sådan en må jeg ønske mig.

Monica fra Koseleg sa...

Hei Ninni.
Enebarn du også?! og utdannet førskolelærer- vi har visst noe til felles... Veldig kjekt å få se bilder av hele bedet og ikke bare enkeltplanter synest jeg. Det gir masser av inspirasjon og ideer- spesielt når bedene er så flotte som dine!

Iris sa...

Så nydelig den gule trådsypressen er! Der jeg bodde før hadde jeg en grønn trådsypress som ble kjempestor. Den var minst 1,5 meter høy. Er i tvil om den gule vil klare seg her, men etter dine nydelige bilder må jeg bare prøve en :)

Mia sa...

Det ser bara så helt otroligt välryddat och fin ut hos dig, oansett vad du visar. Din trådcypress hänger klädsamt mot muren, skulle önska jag hade din 'blick' för det vackra :) âr den ferskanfärgade busken en rododendhron? Härlig färg i varje fall.

Monicas Hage sa...

Koselig å bli litt bedre kjent med deg:) Jeg har også fått denne utfordringen, men det hadde jeg helt glemt...

Flotte bedd du har. Jeg har også en slik sypress, men den står på nordsida av huset, og har ikke vokst noe særlig, selv om den er mange år...

Ninni sa...

Dere er så koselige alle sammen, takk for alle skjønne kommentarer :)

Kari; om du kjører med tilhenger rett frem, kommer du nok opp i en situasjon der du må rygge :) Et knep: hold hånden nederst på rattet når du rygger og skal svinge, da lystrer hengeren og kjører dit du vil. Det tok en stund før jeg lærte meg hvordan jeg skulle gjøre det, knotet noe veldig til å begynne med og det kom nok en del iltre utbrudd fra det 'satt' ;)

Linda, jeg kan skjønne om mannen din ikke vil lære deg det med henger - det hadde nok blitt et lite stikk mot den mannlige stolteheten :)

Marilyn; så koselig at du har fått deg en Vitalba - håper du blir like fornøyd som jeg er :)

Josimo, sååå snilt av deg å tilby med en stikling! Ja, takk - jeg vil gjerne ha. Bare send meg en mail så får du adressen min, så tar vil betaling ol der :)

Edgar; ja - haven er hele tiden i endring. Ikke bare at den vokser og gror og noe må klippes eller fjernes, men også at jeg stadig MÅ ha planter og flytter stauder hit og dit :)

Iris; den gule trådsypressen hadde passet kjempefint hos deg i woodlandområdene dine :) Prøv én og se om den overlever?

Mia; den ferskenfarvete er Rhododendron 'Viscy' :) En spesiell og vakker blsomterfarve på den

Monica; sypresser vil nok ha litt mer sol enn de får på nordsiden av et hus, de trenger sol-halvskygge. Håper du også finner frem utfordrningen og setter den ut i livet :)

Hyacinth Bucket sa...

Dejlig farve på din sypress.
Må lige fortælle at jeg hos vores planteskole har bestilt 2 summersnow efter at jeg så den på dit forrige indlæg, glæder mig!
Tak Ninni for at du fik mig til at huske navnet på Bacopa Copa,vi solgte den selv i vores blomsterforretninger men kunne ikke for mit bare liv huske hvad den hed og der stod ingen navn på da vi købte dem.
Det er også 9 år siden vi solgte så man har vel lov at glemme nogen af navnene...:-o)

Hej fra Lisbeth

Monicas Hage sa...

Spørs om jeg må flytte sypressen min da....

Planten med de hvite klokkene er en Japanpieris:)

Trines Hus og Hage sa...

Hallo Ninni!
Hatt ei trivelig stund inne på bloggen din. Sett nydelige stauder, roser og bed. Får håpe din Clematis Summer snow overlever flyttingen. Jeg kjøpte den i fjor, og er spent på overvintring og hvordan den blir. Har Warsawa Nike også, og håper alt står bra til etter vinteren.
Det er veldig kjedelig med kjente og kjære roser som går ut. Her er det liv i det meste med noen få unntak, men de har fryst langt tilbake. Jeg har funnet ut at jeg er lei små klaseroser som omtrent klippes ned til bakken, og vil heller satse mer på frodige buskroser. Har akkurat kjøpt en del på nettet. Er du nøye med å bytte ut all jord der det har stått ei rose når du planter ei ny på samme sted?
Takk for masse fint både i bilder og tekst. Ønsker deg ei herlig hagehelg! Klem Trine

Marie sa...

Så fine hagebilde :)
Eg har ein trådsypress eg også og er einig med deg i at dei pyntar opp.

Har kosa meg med å lese om deg, blir litt meir kjent på ein måte :)


God helg :)

Stein sa...

Hei Ninni!
Den trådsypressen skal jeg være på utkikk etter i hagesentrene! Lekker beplantning du har i bedet ditt!

Takk for alle hyggelige innlegg på mine blogger! Det er alltid like hyggelig å finne en melding fra deg der! Du er en skikkelig gledesspreder!
Ha en fin helg!

Stein

Ninni sa...

Det var det ja, Monica :) De er nydelige

Lisbeth, så koselig at du blir inspirert av det jeg viser :) Å huske alle plantenavn er umulig, selv for en proff som deg

Trine; jeg er veldig nøye med å bytte ut jorden der det har sått roser før. Nematoder, små rundormer, opptrer i jorden rundt røttene til etablerte og mer motstandsdyktige roser uten at de tar skade. Men kommer en ung, fersk rose i samme jord blir det for tøff kost for den og den vil sture uten å utvikle seg noe særlig.

brudeblogg sa...

Hei!
Kom over denne bloggen og melder meg som følger. Har skaffet meg hage, men er helt amatør, så jeg håper å få noen sårt tiltrengte tips her :)