søndag 9. mai 2010

Før og etter, inngangsparti mot vest

Jeg tenkte jeg skulle lage en serie innlegg om endringene jeg har gjort i haven. I løpet av 9 år har det jo skjedd en del. Jeg lar bildene tale for seg.Litt prøving og feiling underveis, det ble ikke så vellykket med skifer langs rekkverket, så der la jeg singel i stedet. Denne plassen blir mer og mer fylt av krukker (terracotta, jern og tre) med sommerblomster og prydgress.Jeg klarer jo aldri å la noe være som det er i haven, så dette bedet er i stadig endring. I fjor fikk jeg en må-gjøre-innskytelse og plantet sitrongule Achillea sammen med lavendelen. I år skal de flyttes. Sånn kan det gå! Men Calamagrostis 'Karl Foerster' og Pyrus salicifolia pendula, vierpære (Nordens oliventre) skal få stå hvor de er, disse var også nye tilskudd i bedet i fjor. De tre barlindene ble flyttet til et annet sted i haven.Her kan se om hvordan jeg laget vannanlegget

27 kommentarer:

Besta sa...

Så fint å få et blikk inni hagen din:) For et arbeid du har lagt ned der, men flott er det.
Her stråler sola og jeg skal snart ut. Ha en flott søndag du også-

klem fra marilyn

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

WaoW!!
Jag tycker verkligen om att få se när något växer fram på detta vis! Och visst blev det verkigen fint!

Ha en go söndag Ninni!

Tonerose sa...

ojojojoj - jammen har du utrettet masse i hagen din!! Kjempestas med sånne før-etter bilder, da kan man virkelig se hvor masse arbeid som ligger bak. NYDELIG er det blitt! Flinke deg! :o)

Masse herlig inspirasjon, som alltid fra deg!

Ønsker deg en herlig søndag!

Ellea sa...

Ja her har det sandelig skjedd endringer i årenes løp. Jeg synes det inngangspartiet ditt er så fint!

Trines Hus og Hage sa...

Hei Ninni!
Et kjempefint inngangsparti med mye variasjon av stein og tråkkheller. Jeg liker også veldig godt å bruke stein i hagen.
Skjønner at det ligger både god planlegging og en masse jobb for å få det til å se så bra ut, men det er det helt sikkert verdt.
Ha en strålende fin søndag du også, Ninni. :)
Klem Trine

Mariann S sa...

Oj, for en flott jobb du har gjort Ninni :) Det har vorte utrulig flott.... ja tenk ut av en sliten plenflekk, herlig :) Fant deg 'Hageplanlegging' på facebook også i dag :) Ha en super søndag :)

Lisbeth sa...

Der er virkelig sket ting og sager på de 9 år - det er blevet rigtig flot! Jeg kan godt lide stien af sveller mellem stenene det giver god effekt.
Jeg kender det alt for godt man køber nogle planter, placerer dem og rykker rundt med dem i et eller flere år og pludselig har man fundet den endelige placering:)
Og Hold da op en flot Engletrompet der står i trætønden!

Furulunden sa...

Alltid så inspirerende å se hvordan man arbeider seg fram mot målet. Før og etter bilder er så bra. Jeg digger stein!!

Anonym sa...

Så inspirerende med før og etter bilder. For en flott jobb du har gjort..
Nydelig inngangsparti du har.
Ønsker deg en flott søndag.
Klem fra Mio

Vivi sa...

Virkelig flott. Du har virkelig fått det til. Stein er veldig fint og enn behøver nesten ingen ting annet å pynte med.
Ønsker deg en flott ny uke.

krepsemor sa...

Du er så flink, Ninni! Jeg kan se at du har en sikker smak for hva som passer i hagen din! Men godt å se at selv du kan "bomme" litt. En vet jo ikke hvordan det blir i virkeligheten =) det en har sett for seg i hodet! Det har virkelig skjedd masse på de årene! Jeg skulle ønske jeg hadde ditt blikk og din entusiasme......

lavendel mio sa...

Oj...så lekkert!!
Litt av en jobb dere har gjort, og jammen vart det fint:)
Likte den treveien, så nydelig i lag med stein:)
Så gøy med før og etter bilde:)
Ønsker deg en fin søndag,klem Hanne

Lokki sa...

Jeg blir så inspirert!, Jepp, grådig inspirert! Vet du SÅ lekkert, jøye meg, det er storveis altså!!
Og du, så moro med infoen om deg!! Den hengerhistorien fikk fart på lattermusklene, go girl!!
Og dyrevenn - som jeg kjenner meg igjen! Ja det er viktig å snakke deres sak :))
Digger din motvilje om å bli helbredet fra hagegalskap! Storveis festlig!!
Ønsker deg en strålende fin uke min venn!
Klem fra Lokki

Parkvegens Hageglede sa...

Kjempeinspirasjon å se hva dere har fått til. Vi holder på med flere store prosjekt, vi skal nå ferdigstille inngangspartiet med skifer. Har gjort klart til et vannanlegg, din løsning med vann var kjempefin.

Anita fra hjerterommet sa...

Så gøy å se før/etter bilder, masse inspirasjon å hente her!! Gleder meg til flere slike innlegg:))

mette sa...

Hej Ninni

Hvor er der sket en stor forandring - det er sjovt at se, at ens anstrengelse bærer frugt... smuk have du har.

Mette

Frøken Solhat sa...

Ninni.....ja hold da op en forvandling igennem årene. Virkelig et indgangsparti hvor man føler sig velkommen og taget godt imod.

Når jeg ser billederne af dit nabolag bliver jeg ført tilbage til min barndoms sommerferier i Norge.......ahhhhh.....det må jeg snart gøre med mine børn - tage på ferie i Norge.....sejle op gennem Oslofjorden og vinke til dig:0)

Ærgeligt at ferien til Sverige ER bestil *SMILER*


Tusind tak for kigget

Linda sa...

Så fint du har det:) Moro å se forandringene. Det gir håp til en annen en også, he, he:) Vi har holdt på i grønnsakslandet i helgen og hatt noen maleprosjekter. Gleder meg til å vise:) Klem

Mia sa...

Oj !! Det var total förvandling. Sten og grus ser så rent ut mot plantorna, speciellt när det inte växer ogräs och mossa, du ställer gott med din hage. Den lavendelön mitt i gruset är fantastisk och den vatteninstallationen, stilig :) Nog har du öga för det vackra.

Huset på landet sa...

Så gøy at du legger ut slike bilder! :-) Det er jo så inspirerende å se. Så får man jo tips og ideer til hva man selv kan gjøre! Liker veldig godt stein i hagen, og det har jo du lykkes med!
Gleder meg til å se flere slike bilder!
Selv har jeg vært dårlig på å ta bilder før og etter. Dumt...

Ha en fin kveld!
Klem fra Line

Anita sa...

Ojoj Ninni!

Min "lille" sti av singel er blåbær i forhold til det du har utrette her...:) Fantastisk så flott det har blitt ved inngangspartiet ditt. Veldig innspirerende å se hos deg.
Ønsker deg en fin uke!
Klem Anita

Monica fra Koseleg sa...

Du er så flink Ninni! Jeg blir helt imponert over alt du klarer å få til! Kjempefine bilder! Jeg er glad det fins personer som deg, som vet hvordan man kan gjøre det pent rundt seg! Jeg blir alltid litt fortvilet når jeg kommer til et hus med bare en gressplen rundt-ingenting annet- kan du forstå det? Det virker så nakent. Det er jo så mye hyggeligere å være ute i en hage med planter og sitteplasser - en hage som "lever"- og som viser hvem som bor her...

Marit -Tusenfryd sa...

Så fint det har blitt i inngangspartiet ditt etter at du har gjort masse forandringer!
Det er tydelig å se at du har et godt blikk for hva som fungerer! Skulle ønske jeg hadde litt av det jeg også. Det er så vanskelig å se for seg hvordan det kan bli synes jeg.
Jeg har lyst på litt mer vann i hagen så jeg tar en titt inn på hvordan du har gjort det med ditt vannanlegg etter hvert.

liven sa...

Litt av et arbeid dere har gjort her....men du så fint!!
Er glad i stein....det må til i en hage!!

ha en fin uke :o)

Kristin sa...

Fint:-D -kjket å se litt oversiktsbilder, synes jeg... Lett for at det blir mange nærbilder av spirer, og roseblader...;-) Fint det altså, men artig å se hvordan folk har det også!
Ha en fin dag videre
Kristin

Marie sa...

Ja her har du jobba! Fantastisk flott det har blitt!

Hos meg blir det ikkje sånne store ting som blir gjort, eg "putlar" helst åleine med eit heller lite budsjett. Men eg har mange draumar da...
Nå først er det renovering av det over 150 år gamle huset vårt som står på timeplanen :)

Ninni sa...

Tuuusen takk for alle fantastisk koselige kommentarer! Håper dere har fått mange nye ideér. Velkommen til nye, jeg tar et besøk hos dere snart :)