fredag 16. april 2010

Husker dere jeg slo to fluer i ett smekk? Her er et smekk til :)

Jeg har i mange år abonnert på ulike hageblader og funnet frem til mine favoritter. Disse skal jeg komme tilbake til. Som de fleste er jeg også interessert i interiør, men har prioritert havemagasiner fremfor interiørblader. Helt til jeg oppdaget Lev Landlig i fjor. Dette bladet har jo alt! Både interiør og hagestoff. Det er så mange skjønne og inspirernde bilder og reportasjer i akkurat den koselige og romatiske, litt rustikke cottagestilen jeg er så glad i.


I denne utgaven som er i salg nå, er det en artikkel om Helen Fredholms have. Den er så vakker! Helen har åpen besøkshave om sommeren og skriver også en nydelig blogg.
Det har blitt mye uteliv i det siste, vi har et aldeles skjønt vær for tiden. Jeg har hatt noen runder i haven, og NÅ har jeg begynt å rydde bedene mine :) Pus og jeg har også noen deilige timer på verandaen bak oss. Det er viktig! Når bedene er ferdig renset og buskene beskåret, er det rosenes tur. Deretter skal klematis og lavendel til pers. Joda, jeg blir ikke arbeidsledig med det første!


I terracottapotten er overvintringsplanten av fjorårets frøsådde Heliotropium. Det gikk velidsg fint, den har stått på planterommet under lys i 10-12 grader i vinter og fått en skvett vann i ny og ne. Nå kommer den for fullt med mange nye skudd.

Det er like før showet i den lange bakken utenfor kjøkkenvinduet mot nord begynner. Store områder dekkes av tepper med hvitveis, det er så vakkert! Det har dukket opp en del hvitveis nå, men det er fremdeles mest knopper. Innimellom koser en liten blåveis seg i det hvite selskapet.


Her er noen flere smakebiter fra Lav Landlig som er i salg nå. Jeg har begynt å abonnere på bladet, jeg kjøper uansett alle numrene og sparer mye på å bli abonnenet. Her kan du se hvor billig det er.I neste nummer kommer bloggeren Trines Hus & Hage i bladet, henne er det nok mange som kjenner :) Jeg gleder meg stort til å se mer av den den nydelige glassverandaen hennes!

20 kommentarer:

Linda sa...

Pleier å kjøpe det bladet jeg og:) Veldig kost blad med mye innhold:) Lurte på hvordan du fikk lagt inn sider fra bladet så fint? Har prøvd å finne ut av det, men ha rikke funnet noe...
I dag har jeg fått gjort lit tigjen, og det er sååå deilig:) Koselig hvitveis bilde:)

Lene fra Lillehammer sa...

Hei du! Er helt enig at lev landlig er er flott blad og jeg tror jeg har vært abonnent siden de startet. Herlig og gleden er stor hver gang jeg ser det ligger i postkassa.
Ninni, jeg har glemt å svare deg på tilbudet du hadde til meg tidligere. Ja, jeg vil gjerne ha litt valmuefrø jeg dersom du fremdeles har igjen. Vet du hva de heter forresten?
Ønsker deg en strålende helg min venn, i kveld skal jeg så div. erteblomstfrø og ipomoea.

Vigdis sa...

Takk for tipset, jeg lot meg friste, Ninni! Herlig med dette været, ja. Ønsker deg en deilig helg!

sigrid sa...

Så flott ein blogg du har..
Inspirasjon og glede i massevis.
Legg meg til følger :-9

God helg!

Elisabeth sa...

Hageblader er et must å få med seg. Jeg er så heldig at jeg har biblioteket nesten som nærmeste nabo, der kan jeg lese alt jeg vil av blader uten å fylle opp heimen. En vinn-vinn situasjoen

Besta sa...

Det er lenge siden jeg har kjøpt det bladet. Skal jammen kjøpe det igjen nå:)
Ha en fin helg.
klem fra marilyn

Linda sa...

Må garantert kjøpe et eget magasin,
pleier å låne av en venn.
Ha boka til Henen,den er lekker.
I dette nr,av lev landlig skal det også være en artikkel om datra til Marit,med bloggen Grip dagen.
Ja ,det er flott når en kan begyne å ruske i bedene,mye flott som spirer nå.
Ha en fin vårdag!Linda :))

Frøken Solhat sa...

Glæder mig til at høre om når du tager "7 fluer med et smæk" lige som den tapre skrædder :0)

Det blad ser da helt og aldels fantastisk ud.....skønt at sidde på terrassen og dagdrømme, mens man nyder de skønne skønne billeder :0)

Elsker anemonerne....har kun en lille klynge under mit enlige bøgetræ.....må have fat i nogle flere :0)

Mine svovlgule anemoner er lige på nippet til at springe ud....måske her i week-enden :0)

Knus Dorthe

Lisbeth sa...

Det ser ud til at være et skønt blad - jeg har arbejdet i Oslo et par gange i løbet af det sidste år og hver gang har jeg købt norske Bolig- og haveblade med på hotelværelset - nu må jeg se dette i virkeligheden. Men hvor ser der også dejligt ud på din terasse. Hos mig er der et værre rod for jeg er ved at udvide mit skovbed.

Bambi sa...

Så vakre hvitveis, og så koselig verandaliv med pusekatt, blomster og tekopp. Jeg lot meg friste og har tegnet abonnement på bladet. Gleder meg til det kommer.

Gunilla sa...

Vilken inspirerande tidning. Vi har en liknande som heter Hem och trädgård. Man blir så inspirerad och får lite tips.

Tack för tipset om sandblandad jord till sticklingarna det kanske är bättre .Jag använder den jord jag har , planteringsjord eller såjord. Såjorden är kanske något bättre då för den är ju inte så kraftig, fast iregel så rotar sticklingarna sig ändå.
Lavendel har jag inte men jag skall köpa till sommaren fast jag tror inte att jag kan övervintra den ute, jag får nog plantera den i kruka.Om det inte finns någon sort som är riktigt härdig jag har zon 5.
Din bild på vitsipporna är så fin , jag får nog vänta ett tag till innan de dyker upp här.

Ha en riktigt fin helg
Kramen/Gunilla

Huset på landet sa...

Det bladet har jeg ikke fått med meg! Har abbonert på "Hagen for alle" i flere år. Det liker jeg veldig godt. I dag fikk jeg mitt første "Hagetidene" som jeg gleder meg til å lese.
Tar meg en tur på Narvesen og ser etter dette magasinet også jeg, tror jeg...
Flotte bilder du har tatt!
Ha en fin lørdagskveld!
Line

Marie sa...

Fine bilde frå Lev Landlig :)
Kanskje eg skulle abonnere på det igjen.

God helg :)

Randi sa...

Hmm...Lev Landlig har eg ikkje lagt merke til... Men det skal eg absolutt sjå etter neste gang eg er på butikken... Takk for tipset :-)
Ha ei strålande helg vidare!

liven sa...

Heisann!!
Takk for tips ang blåveis!! Nå er det bare til å få tak i en slik plante da!!
Er veldig glad i dette bladet og har abonnert på det en stund ja!!
Er så glad i boken fra Helen Fredholms hage.....men klarer stadig vekk skrive Fredheim....sist i et innlegg i den andre bloggen min!! Dette må jeg rette opp i i neste innlegg!!
Trines blogg liker jeg også så godt :o)

Var å kjøpte litt nytt på mitt yndlingshagesenter i går men her lå det hvitt ute idag....så det innbyr ikke akkurat til noe hageliv!! Plantene står godt i garasjen noen dager!!

Ønsker deg en fin søndag....og tusen takk for dine koselige kommentarer og for at du tar deg tid til å svare på spørsmål :o)

Ninni sa...

Er det ikke herlig å begynne å ruske opp i bed og skjære noen grener her og der :) Nå koser vi oss, dere!

Hageblader og -bøker er et must ja :) Jeg har ingen skrupler med å anbefale Lev Landlig, det er virkelig et nydelig blad som har funnet en nisje i markedet. Håper dere blir like fornøyde som jeg er!

Dorte, 7 fluer ble litt vel mye, det kunststykket tror jeg ikke at jeg tør prøve meg på ;) Den tapre skredder, hvem er det? Er det ham i keiserens nye klær? Håper du viser bilder av dine svovelgule anemoner når de springer ut :)

Gunilla; det finnes lavedelsorter som er ganske herdige, den mest herdige skal være Lavandula augustifoila 'Munsted'. Den kan du prøve :)

Liven; jeg føler virkelig med deg...snø nå må være utrolig deprimerende!

Jeg prøver etter beste evne å besvare spørsmål som kommer, om jeg skulle glemme noen innimellom håper jeg dere bærer over med meg og spør igjen.

God søndag til dere alle :)

♥Min Eden♥ sa...

Hej på dig du i Norge...Här kom jag till en super fin trädgårdsblogg...!!!!

lavendel mio sa...

Hei!
Lev landlig må jeg og bare ha:)
Heldig du og katten som får sitte ute og nyte våren, her lavet det ned 10 cm med snø i natt:( Men den forsvinner vel fort får jeg håpe.
Ønsker deg en flott søndag,klem Hanne

Ida sa...

Jeg har dette bladet liggende her også.
Der er det mye inspirasjon å hente.
Isabellas er også en favoritt her.
Den danske utgaven, faktisk. ;)
Håper det fortsatt kommer ut her i landet, selv om det nå er kommet en norsk utgave.

Kos deg med lesing, på verandaen, i hagen og med livet ellers og ha en god søndag! :)
Klem.

Snuffeldyret sa...

Så utrolig hyggelig å se at Claus taler pent om deg på bloggen sin. Det fortjener du jammen! Du har en super flott blogg og personlighet!
Jeg skal ta med sammen og bli flinkere til å kommentere i bloggene jeg leser. Man må bli flinkere til å rose andre, glede seg over og med at andre lykkes. Kanskje får man janteloven ut på sidelinjen da?

Ha en fortsatt fin helg! Idag blir det Bergem på meg!