mandag 12. april 2010

To fluer i ett smekk!

I dag blir det både Vårtegn på mandager og Moseplassens konkurranse Frøken Vårfryd.  Nesten så det kvalifiserer til et lite Kinderegg :)

Jeg har gått og ventet og tittet og tittet og ventet på at vårens dronning skal komme i blomst. Og hun var riktig så lydig, for i dag åpenbarte hun sine vakre blomster. Dagens vårtegn og min kandidat til Frøken Vårfryd er Helleborus Niger, den aller tidligste julerosen.


Frøken Blyg vender blikket ned der hun nikker så søtt med hodet sitt og er uskyldsren og hvit som sne. Hennes søstre og brødre orientalis er mer freidige med sine farger og prikker. Men pussig nok er de tilbakeholdne og springer ut litt senere.

Du kan lese mer om juleroser i Claus Dalbus nydelige blogg.

27 kommentarer:

Linda sa...

Så vakker:)Klem

Vigdis sa...

Ja, meeget vakker, Ninni! Flott foto!

Min H. niger har dessverre råtnet bort, men jeg vil skaffe en ny! H. orientalis, feller dine bladene om vinteren? Min har gjort det og kommer nå med nye skudd.

Lavendel sa...

Den er meget sød! Den er en vinder!

lavendel mio sa...

Nydelig!!
Skal spørre svigermor fint om å få avleggere av juleroser, hun har så mange fine sorter:)
Klem Hanne

Kari sa...

Oi - så lekre!!

Torunn sa...

Nydelig denne Frk Blyg!
:-)

Vigdis sa...

Glad for svaret du ga meg! Lurer på om min sto FOR skyggefullt ...

Marianne sa...

jeg blir helt misunnelig, her på Toten er hagen full av snæ enda. Men det kommer seg nå med dette fine været vi har om dagen:)

Snäckskalsdalen sa...

Fantastisk, utsökt, superläcker!
Kan något bli så mycket vackrare?
Agneta

Anita fra hjerterommet sa...

Julerose er bare en så fantastisk fin blomst! Jeg visste ikke om denne plantetn jeg før jeg ble bogger og den ble mye omtalt rundt jule tider. Forstår liksom ikke at den ikke er mer brukt, den er jo så utrolig vakker:))

Flott blogg du har, her kan jeg hente masse inspirasjon. Holder på å planlegge hagen på vår nybygde hytte så trenger virkelig mer kunnskap:))

Anonym sa...

noe med det vakreste som finnes!får dessverre ikke tak i den her nord. for kostbart (exotisk) å ta inn sier de.. Ha en trivelig kveld Ninni.

Lokki sa...

Så nydelig!!
Og så treffende navn!!
Heia deg Ninni, dette var flott :))
Ønsker deg en strålende uke!
Klem Lokki

Anita sa...

Så nydelig!!
Fantastisk når disse plantene blomstrer.
Det er merkelig å se hvor forskjellig det er med vårtegnene rundt om i landet. Min Helleborus Niger, er på nå på hell...

Klem Anita

Margrethe sa...

Den er så vakker at man nesten mister pusten. Jeg får aldri til julerosene, og er derfor veldig misunnelig på dem som gjør det. Blir fristet til å prøve igjen.
Flott bilde også.

Mia sa...

Den var vel verdt å vente på, for en yndig liten frøken :)

ELLY PRESTEGAARD sa...

kjempeglad du var innom bloggen min, så jeg ble oppmerksom på din. Nydelig, frodig, innholdsrik, spennende blogg som jeg kommer til å kose meg med ofte. Og frøken Blyg, hun er vel det man kan kalle bedårende!

Berit sa...

Å, de der så deilige! Og et lekkert bilde du har av dem også, med et treffende navn. Jeg synes de er vanskelige å yte rettferdighet i sin nikkende blyghet. (Hvilket ikke forhindrer meg i å prøve, hehe!)

Kristin sa...

Jo da, våren var her en snartur i går, men i dag er det regn og vind. Og kaldt...
Hagen var i utgangspunktet opparbeidet, av bastefar, men vi har gjord en del muring og laget flere bed. Vårt "problem", er størrelsen. Hagen er stor!!! Men, vi prøver å få den til å henge sammen, og har for så vidt en plan;-) Mye jobb å holde den fin, og det er store avstander. En må tenke litt stort når man planter. Samtidig er det jo fullt mulig å lage mikroklima og mange rom i en så stor hage. Vi har hatt litt hjelp av arkitekt, som også tenker litt på helheten i forhold til uterommet :-) Det blir spennede å se hva han kommer frem til!!
Blogges,
Kristin

Mette sa...

Takk for besøk. Det er ei sann glede og nytte å oppdaga hagebloggar. Det vert nok meir hyttehage på meg no som det spirer. Ikkje like gøy å strikka når det er varmt ute.

Kathrine sa...

Tusen takk for koselig kommentar til meg:))
Ja, jeg er så glad i fugler, både i hagen og ellers. Prøver å få samlet alle sammen i hagebloggen som er innom hagen, og resten kommer litt pø om pø i kathrinestur-bloggen min. Mest fra hytta det da. Og noe i fotobloggen min:)

Her har du en nydelig kandidat til konkurransen! Noe så vakkert! Julerose har jeg ikke, og har aldri sett den annet enn på gartneri. Ingen i nabolaget her, er noe særlig hageinteresserte, annet enn plen og busker da. Blir ikke helt det samme. Så det blir ikke store inspirasjonen her. Du så flott vi har hagebloggere:)

:-)

Randi sa...

Julerose... Eit artig vårteikn... :-)
Riktig nydeleg og blyg var den.
Ha ein flott dag vidare.

Landcharm sa...

Utrolig flott bilde. Jeg gleder meg til å få litt hageinspirasjon og tips fra deg fremover - jeg trenger det.
Nyt de fine dagene!

Lokki sa...

Idag har jeg fått boken jeg vant!!
Tusen hjertelig takk, også med et så vakkert kort også da, tusen takk Ninni!!
Så nå skal jeg sette meg ned og kose meg med boken - en kaffe og et aldri så hyggelig hageprogram i bakgrunnen :))
Ja ja, livet er til for å nytes!
Ha en strålende kveld Ninni!
Klem Lokki

Thusnelda sa...

Så NYDELIG julerosa "Helleborus Niger" var.
Eg kom over kvitveis i dag, dei første eg har sett i år. tok bilde med mobilen og det blir ikkje så bra. Kamera skulle ein ha rundt halsen heile tida.
Takk for hyggelig kommentar på bloggen min.

Iris sa...

Nydelig helleborus du har tatt bilde av, og navnet var virkelig treffende! ;)
De er virkelig vakre :)

Hespe sa...

Hei, og takk for kjempekos besøk på bloggen min!

Ja, nå er våren her for fullt, og jeg nyter det i fulle drag. Elsker denne tiden på året, da naturen våkner til live igjen. Så herlig bidrag du har til Frøken vårfryd konkurransen - en skjønn Frøken Blyg:o)

Ønsker deg en fin uke videre!

Klem fra Hildegunn

Ninni sa...

SÅ mange kjempekoselige kommentarer! Det gleder meg stort med så mange søte tilbakemeldinger :)

Jeg har svart på spørsmål i de respektive bloggene, men tar det her også - det kan være i alles interesse.

Jeg klipper bort alle blader på julerosene så tidlig om våren som mulig. De får sorte flekker som kommer av rust, altså en soppsykdom. Bladene må bort for ikke å smitte de nye som kommer hver vår.

Det hørtes ut som en perfekt kombinasjon Lokki, håper du koste deg med boken du vant, kaffen og hageprogrammet :)

Det er spennende med en stor have Krisitn, men som du sier også en stor utfordring! Alt må stå i forhold til hverandre bl.a proposjonsmessig. Det er lurt å innvolvere en profesjonell som dere har gjort, det er utrolig mye å tenke på for å skape en have som 'glir lett i øyet' og er harmonisk anlagt. Jo større område man skal anlegge, desto større bli fallgrubene. På den andre siden møter man også de samme utfordringene i en liten have :) Uansett stort eller smått, noe av det viktigste er å kose seg med prosessen. Lykke til!

Margrethe, har du et sted i haven med halvskygge - gjerne vandrende om våren under løvtrær, veldrenert og lett fuktig kalkholdig jord, er det ingenting i veien for at du ikke skulle lykkes med juleroser :)