mandag 26. april 2010

Velkommen til gards

Nå er alt klart for nye leieboere å flytte inn. Etter en del uttesting av egnet sted, falt valget på denne pilen, Salix alba 'Tristis'. Her håper jeg et lite fuglepar kan slå seg til ro for sommeren og glede meg med sine koselige lyder og flyturer etter mat. Kanskje vil det dukke opp flyveklare unger etter hvert også? Jeg har hengt dem slik at jeg ser dem fra sitteplassen på verandaen og fra stuen. Dette blir veldig koselig å følge med på :) 

Pil er et tre fuglene liker, det yrer av liv der. Lerketrær er også populære, de finner nok mye mat der. Moseplassen skriver mye om fugler i haven og har innlegg om både fuglekasser og trær som fuglene liker. Det er jo koselig å velge trær og busker hvor det er fugleliv hele året :)

006      009
                                                                                                                                                                     På tur i haven i dag tok jeg bilde av knoppene på Magnolia Yellow Lantern som jeg plantet i fjor. Det kan da ikke være blomsterknopper dette? Eller...? Jeg synes knoppene ikke ligner bladknopper, men treet kan da ikke begynne å blomstre allerede i år? Dere med Magnolia, ligner dette blomsterknopper? Er jo sååå spent! Ja, jeg skal legge på mer bark ;)

Til høyre er prydgresset Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster', det ser helt dødt ut. Men jeg vet at jeg må være tålmodig, spesielt med den kalde våren vi har. Jeg har mange ganger ment at 'nei, den der er død' om våren, men så har det etter hvert begynt å komme opp grønt. Tålmodighet er en dyd!


002      015

En liten søt vårplante i haven er Hacquetia epipactis.

010      011

Nå har kuleprimula, Primula denticulata, begynt å reise seg fra bakken og blomstre, dette er en så kjempesøt vårblomst! De lyser virkelig opp i bedet.

012     019

Noe annet som lyser opp er Heuchera Marmelade. Nå på våren har den farver av ild og flammer, en skikkelig fargeklatt. Om ikke lenge antar den en vakker gylden farve som passer fint i dette bedet med mye grønt og gult.

27 kommentarer:

asbjørg sa...

Så flott fuglekasse.Vi har flere kasser på hytta,i den ene pleier det å være svart-hvit fluesnapper hvert år,artig å følge med dem.
Hos meg blomstrer også kuleprimulaen nå,har tre forskjellige farver,like nydelige alle sammen.
Ha ei fin uke!

Vigdis sa...

De beste ønsker fra meg om leieboere i de fine fuglehusene! Lekker farge på den Heuchera'n, ja! Jeg er blitt inspirert av dine Salix helvetica, Ninni. Undres på om den er herdig nok i H4-5. Hørte på hagesenteret at en dame i Hurdal pakker inn podestedet med ull. Det er jo vært å prøve. Ha en god kveld!

Linda sa...

Så flott fuglekasse:) Jeg skal henge opp noen jeg og, men vet ikk eom jeg rekker i år. Tror far og sønn skulle snekre noen sammen, som et lite prosjekt. Så de får få tiden på seg, så får jeg henge dem opp til året:)

Moro å se alt som skjer nå i hagen. Kan desverre ikke hjelpe med magnolian, jeg er novise på det området. Jeg har en "susan", og nå er jeg i tvil om jeg kan ha den der jeg tenkte....Kanskje han blir for stor... sukk
Her skulle jeg trengt litt hjelp... De liker jo ikke flyttes på, så viktig å finne rett plass...

Jeg har vært altfor tidlig ut emed enkelte ting i år igjen... Lærer aldri, sukk:) Neste år skal venninnen min holde meg i ørene... være streng og bestemt og minne meg på at jeg MÅ vente til mai ihvertfall:)

Nydelig med primula, de ha rjeg liksom aldri fått helt til... skjeønner ikke hva jeg gjør galt... Men vakre er de:)

Moro å følge med i hagen din:) Og takk igjen for hyggelige ord hos meg:)

Stein sa...

Hei Ninni. Flott å se hvordan bloggene etter hvert blir fylt av vårtegn! Enig med Asbjørg. Det var en flott fuglekasse du har! Jeg så forresten Claus Dalbys hyggelige omtale av deg. Den har du ærlig fortjent! Ha en kjempefin dag!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Snygg fågelholk! Den skulle jag med vilja köpa!!

Hur växer haquetian? Det verkar som om "alla" skriver om den i år... Sprider den sig utåt med utlöpare eller bildar den en liten kudde, fröar den av sig??
H.

liven sa...

Koselig med fuglekasser i hagen!!!
Her er opptil flere da jeg har en mann som er fugleelsker!!
Har plantet en ny kuleprimula nå...de dør ut hos meg!! men synest de er så fine så prøver igjen!!
Magnolia er et tre som vi tenker å kjøpe i år...så nå at Bogrønt hadde tilbud på disse!!
Nydelige blomster...og lurer på hvilken vi skal velge :o)
Ha en fin uke Ninni :o)

Lisbeth sa...

Det blir hyggeligt med de nye lejere som jeg er sikker på vil flytte ind i det dejlige bo. Dine kugleprimula er virkelig søde og det er Hacquetia epipactis godt nok også.
Heuchera er spændende synes jeg, jeg har selv nogle som er mørkere end Marmelade det gode er at de findes i farver til alle bede:)

Tonerose sa...

SÅÅÅ søt den kuleprimulaen var! Hmm, jeg må ha flere tidligblomstrende stauder i hagen min tror jeg.. :o) Denne her var kjempeskjønn! Tror jeg må starte jakten på slike i lyserosa - DET hadde vært noe i hagen min det!

Du fikk tak i gul magnolia i fjor ja, så bra! Kjempespennende!! Kanskje du bare har stelt så utrolig godt med den, og at det faktisk ER blomsterknopper? Du er jo så fantastisk flink i hagen!

Kjempeflott fuglekasse, den "skled rett inn"! Det er så stas med fugle-og dyreliv i hagen, tidligere i dag var det to små fugler som badet i øverste "etasje" på fontena her ute. Du og du så koselig! :o) (jeg har ikke pleid mate fuglene, iogmed at vi har kattepus og jeg dermed er litt redd for å lokke de hit..) Men utrolig kos er det når de kommer til vannet da!

Hjertelig takk for titten i hagen din, så masse herlig vår hos deg!

Mia sa...

Vet inte vem som helst vill ha en fågelholk, mig eller grannens katt? Men stilig var den. Heuchera Marmelade, den ska jag komma ihåg, tycker om det bladfärgen, och du, så rent och ryddig du har det i bäddet !

Marita sa...

Koselig med fuglekasse i hagen, det har jeg ønsket oss lenge og har hatt planer om å snekre en, men har aldri kommet så langt. Hvor er din anskaffet?
Skjønt å se at det våres i hagen. Det går fort fremover nå.

Monica fra Koseleg sa...

Åhh den hvite kuleprimulaen var fin! En slik ønsker jeg meg! Hvilken plante er det forresten du har på headeren din? (snøbær?)- den ser så flott ut!

Anita fra hjerterommet sa...

Så flott den fuglekassen er:) Ungene og jeg har laget mange fuglehus denne helgen og hengt opp 4 stk på hytten. Håper det har flyttet noen inn der når vi reiser ut der til helgen:) Har laget innlegg på bloggen min hvis du vil se de:))

Vakre bilder du viser:)) Jeg har ingen magnolia men planlegger å ha en på hytten med tiden.

Ha en flott tirsdag:))

Ninni sa...

God morgen, mine trofaste lesere :) Er det noe rart det er koselig å blogge når dere skriver så mye positivt og er så interessert?! Jeg blir kjempeglad for alle som skriver, om det er mye eller lite :)

Som den hønemoren jeg er, ha rjeg begynt å bekymre meg over stedet fuglekassen henger... Jeg er litt redd det er for folksomt der for fuglene, jeg har en liten have og singelgangen går like ved treet. Der trasker jeg frem og tilbake om sommeren. Men kassen er beskyttet av sørgepilens lange hengende grener, så jeg håper fuglene kan føle at det er trygt der. Kassen henger ca 1.80 over bakken uten grener under, så kattene kommer seg nok ikke opp dit. Vel, det er bare å vente og se, jeg titter og ser gjennom stuevinduet om det kommer noen dit :) Kanskje jeg skulle sette opp et skilt med 'ledig'?

Asbjørg; så koselig det må være med gjengangere i fuglekassene! Med mange kasser er dere nesten grantert besøk. Jeg har litt lyst på lys lilla kuleprimula også, de hadde passet godt innimellom Scilla bl.a. Alle er fine :)

Salix Hevetica skal være herdig til H5 Vigdis, uten ullskjerf :) Det er et par lignede sorter som også er lekre; Salix caprea 'Kilmarnock' og Salix integra 'Hakuro- nishiki'

Linda; så synd du ikke får til Primula. Kuleprimula liker godt i de litt skogsaktige forholdene i bedet hos meg. Sol-halvskygge, gjerne kalkrik humusrik jord er perfekt,- de vil ikke ha det tørt, men det må være godt drenert. Håper venninnen din har sterke fingre så hun klarer å holde deg i ørene neste år! Jeg kjenner igjen iveren din :)

Tusen takk Stein, så koselig :)

Hillevi; Hacquetia epipactis danner tuer, det kan bli store tepper om den trives. Som du ser er min lille plante ganske ny. Tuen kan deles og gi nye planter, eller man kan frøformere den.

Edgar; sååå koselig med pinnsvin! Det har jeg ikke sett på mange år, ikke siden jeg var barn. Ja, du har selvsagt rett, det tenkte jeg ikke på. Magnolia danner blomsteranlegg om høsten, da er det sannsynligvis ikke blomster. Men jeg så ikke etter knopper i fjor, så jeg håper fortsatt ;)

Liven; se svaret jeg ga Linda om kuleprimula - kanksje du kan hente noen tips der for å få kuleprimula til å overleve :) Lykke til med valg av Magnolia!

Lisbeth, Heuchera er en stor og uunnværlig planteslekt :) Jeg har flere sorter i haven og ønsker meg alltid nye :)

Tonerose; så koselig med besøk fontenen din :) Jeg så at du har kjøpt den i Spania, det må ha vært litt av en hjemtur! Men dere var kanskje på bilferie? Rosa kuleprimula hadde passet perfekt hos deg :) Jeg er spesielt glad i vårblomster, da er jeg så sugen på blomster i haven og setter ekstra stor pris på hver eneste en som dukker opp :)

Mia; jeg har akkurat ryddet bedene etter vinteren :)

Marita; jeg kjøpte fuglekassen min på Bauhaus, den kostet ca kr 70,- :) Et varp!

Monica; busken i headeren min heter Exochorda x Macranta 'The bride' - Perlebusk. Du kan søke i søkefeltet i bloggen, så kommer det opp poster hvor jeg ahr skrevet om den. Kjempefin busk som jeg er veldig glad i :)

Anita; så moro å snekre fuglekasser med barna :) Da blir det nok spennende å komme på hytta neste gang, tenker jeg :)

Anonym sa...

for en nydelig primula.. får så lyst å løpe av gårde å handle hver gang jeg ser noe fint.. helt til jeg husker at jeg ikke har noen plass å gjøre av de..

den siste var utrolig flott.. skulle tro dette var et høstbilde :))

ha en finfin dag ..

Tonerose sa...

Så søt du er Ninni! Jeg tenkte på akkurat det samme som Linda da jeg raskt tittet gjennom bladet etter å ha hentet posten - å bruke feks kakeformer burde jo fungere fint!

Nå blir det kanskje hjertesti i hagen etterhvert! :o)

Ønsker deg en fortsatt herlig dag Ninni!

anne - moseplassen sa...

Herlig Ninni, riktig deilig å se hva hagen din har å by på :)
Du får forresten virkelig unnskylde at jeg er så elendig på å skrive kommentarer om dagen, jeg leser og leser, men kommentarene orker jeg ikke med, dessverre.

Takk for henvisningen til bloggen min, hyggelig at du finner postene anbefalingsverdige :D

Annette sa...

Hej Ninni, Det er så hyggeligt med fugle i haven og fodre man dem om vinteren og giver den redekasser, belønner de hos med at spise en masse bladlus.
Det ligner bestemt en blomster knop på din magnolia.
Knus Annette

Tonerose sa...

...liten award til deg inne hos meg! :o)

Besta sa...

Tenker du får mange leieboere i hagen din.
Koselig med en titt inn hos deg.
ha en fin kveld.
klem fra marilyn

Lokki sa...

Det ble nå et vakkert hjem til de fuglene, akkurat som resten av stedet Ninni!
Kjære så nydelig!
Det er en sann nytelse å vandre rundt hos deg - et nydelig innlegg - åååå så vakkert!
Ønsker deg en deilig uke!
Klem Lokki

lavendel mio sa...

Lekkert fuglehus, dette blir det kamp om tenker jeg:)
Har en del fuglekasser i hagen vi også, er like spent hvert år om de søte små kommer tilbake...og det gjør de:)
Er spent om treet ditt blomstrer, magnolia er så vakkert, men tror ikke de trives her på vestlandet.
Ønsker deg en flott onsdag,klem Hanne

Frøken Solhat sa...

Ninni...jeg er da fuldstændig sikker på at der nok skal flytte nogle små nye beboer ind i de nye lejligheder.....hvis de ikke skulle slå sig ned hos dig....ja så ved jeg snart ikke :0)

Knus Dorthe

Monicas Hage sa...

Flott fuglebur:)

Jeg har akkurat kjøpt meg en stjernemagnolia, og jeg er også spent på om det er blomster i noen av knoppene. Utrolig vakre trær:)

Ninni sa...

Nå er fugleboligen utleid :)

Anne; det er helt forståelig, det blir ikke like mye for min del fremover heller. Oppdrag vil ta mer go mer av tiden min, men jeg må jo titte innom alle. Så klart jeg finner bloggen din anbefalingsverdig, postene dine er jo superdupre!

Tonerose; tipper hjertestien ikke er så langt unna ;) Hos deg skjer ting i raskt tempo!

Anette; etter å ha sett ditt magnoliatre med knopper, er håpet steget atskillige hakk :)

Bea; isj også da...

Vigdis sa...

Så flott at fuglene har flyttet inn! Jeg skal legge tipsene om Salix på minnet, Ninni. :D

Anonym sa...

Fin fuglekasse!

TIPS: om du liker fugler anbefaler jeg fugleforum.no

Sara sa...

For en flott blogg! Som ny hageeier ser jeg frem mot å lære mye, og bli inspirert her inne!

Klem Sara