onsdag 21. april 2010

Mine nydelige Salix helvetica

I fjor fikk jeg tak i to oppstammet Salix helvetica, du kan lese om dem og se flere bilder her. Jeg har vært veldig fornøyd og sååå spent på dem etter vinteren. Nå står de med verdens deiligste lubne pusegåsunger og er nesten enda finere enn enn i sommer.


Jeg prøvde å ta noen nærbilder av gåsungene etter Villroses råd (i kommentarfeltet) med tanke på å få akvarellaktige bakgrunner med mitt enkle digitalkamera. Jeg har forsøkt innstillingene tidligere også, men aldri fått så flotte bakgrunner som nå. Ikke vet jeg hva som skjedde! Det er så jeg nesten ble forelsket i mine egne bilder...


De små gåsungene er like myke som de ser ut som, jeg må stryke kinnet inntil når jeg går forbi :) Betongkonglene jeg kjøpte på Plantasjen i fjor hadde en litt kjedelig, grå farge. Etter å ha lest om Toneroses spraybruk på noen av de spennende betongprosjektene hun har hatt i år, gikk jeg til innkjøp av en steinspray på Bauhaus. Resultatet ble veldig bra på avstand, på nærthold ser det litt kunstig ut. Men vi får håpe at tiden gir dem et mer naturlig utseende :)


Begge farver passer egentlig bra, hvert til sitt bruk.

31 kommentarer:

Vigdis sa...

Så flotte Salix, Ninni! Hyggelig å se huset ditt med innbydende inngangsparti. Fine nærbilder - jeg prøver å lære! Ønsker deg en flott dag!

Villrose sa...

Så veldig bra da, Ninni, at du fikk utnyttet kameraet ditt :-) Funker bra det, ikke sant?

Elsa sa...

Flotte bilder du har tatt.
De Salixene var nydelige med de pusete gåsungene.

Berit sa...

S. helvetica, det skulle vel bli sveitserpil? Lekker, veldig tett mellom gåsungene!

Iris sa...

De er utrolig nyedlige de salixene der. Jeg har en selv, men den er ikek oppstammet. Gåsungene er flotte nå på våren. Fine bilder du har fått tatt!

Marit -Tusenfryd sa...

Åhh så flott dette var og nå fikk jeg lyst på sånne trær jeg også. Kan tenke meg hvor deilige de er å stryke mot kinnet:)
Og Ninni; jeg har så lyst til å gi deg litt ekstra ros for du er så inmari god til å skrive kommentarer som varmer og også trøster når det behøves. Den varme som skinner igjenom kommentarene dine når helt inn i hjerteroten min og varmer godt:)
Takk!
Jeg tror at du må være en god person å ha i sin nærhet, hils alle i familien din og si at de må ta godt vare på deg!
Klem:)

Besta sa...

For noen nydelige bildeer og flotte salix. Syntes også konglene var flotte.
Gleder meg til å se mere av hagen din:)
Ha en fin dag.
klem fra marilyn

Linda sa...

Tror det var disse jeg så på dyhre i dag, som nesten havnet med i bilen på vei hjem.... Nydelige. Så flott inngangsparti du har. Drømmer om et sånt jeg og...
Og nydelige bilder:)

Anita sa...

Heeerlig gåsunger på trærne dine. Jeg likte så godt de tønnene som trærne dine står oppi. Er det jernbane sviller du har liggende som en gang i singelen? Ønsker meg slike sviller, men det er ikke lett å få tak i... Det var skikkelig koselig hos deg ved inngangspartiet ditt nå!
Ha en fin dag!
Klem

Anita sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ninni sa...

Så hyggelig at dere liker inngangspartiet mitt :)

Trærne kalles sveistservier på norsk,- pil, selje og vier brukes vel litt om hverandre. Uansett navn, fine er de ja, Berit:)

Plutselig løsnet det Villrose! Jeg tror trikset er å ha god nok klaring bak motivet :) Resultatet blir ikke det samme når jeg tar bilder av en blomst med andre like bak eller inne.

Jeg måtte til Sarpsborg for å få tak i mine trær Linda. Vestby planteskole har nesten alltid det jeg er på jakt etter. Nå også Jacqueline du Pré, Vestby planteskole er det eneste stedet jeg kan finne på nettet. Men steder som Dyrhe kan jo ha mye fint som ikke er oppdatert på nett. Må nok innom der en dag :)

Anita, det er jernbanesviller som jeg fikk delt hos Foss hagesenter hvor jeg kjøpte dem. Han har alltid sviller liggende for salg. Tønnene er to halvparter av et gammelt portsvinsfat jeg kjøpte for noen år siden. Jeg liker så godt grovt treverk i haven, det er et flott materiale å blande med stein.

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Himmel o plättar, så fint du har det Ninni!

Och jag förstår att du blir förälskad i dina billeder! Hur gör man??? Jag vill också ta sådana bilder med luddiga bakgrundstoner!!

Mia sa...

Dina tunnor med Salix ser fina ut vid ingången och bauhaus kommer att få ett beök av mig snart ser det ut till.
Dina fotografier var jättefina, undrar var det var för instillning , jag har mycket att lära :)

Ninni sa...

Jeg stilte inn kameraet på programmet for max 'stabilization' + makro. Deretter zoomet jeg fullt til tele. Shoot! Dere ser i kommentarfeltet til Villroses innlegg som jeg linket hvordan hun forklarte det. Håper dere får det til :)

Ellea sa...

Å så flotte, jeg har ønsket med oppstammet Salix lenge!! Jeg kjøpte en spray på Clas Ohlson og har brukt den på mange av krukkene som var blitt stygge. Veldig bra:)

Ida sa...

Flotte trær
- OG bilder! :))

Hagen din er fin med mange flotte og spennende komponenter, og med mange fine gleder. :))

Kos deg videre der, og med alle vårens og hagens gleder.

Gleder meg til å "oppleve" sommeren der med deg, gjennom bloggen din. :)

KLEM.

Tonerose sa...

Såååå nydelige de oppstammede trærne dine er! VAKRE. De er helt nydelige i hver sin tønne på hver side av inngangspartiet, storflott inntrykk man får av inngangen. Lekkert!! :o)

Jeg har så lyst til å ha litt mer høyde i hagen, og da gjerne i litt krukker også. Dette er jo SÅ vakkert, også så utrolig søtt med gåsungene nå på våren! :o)

Selv om jeg er såååå glad i blomster i hagen, har jeg begynt å bli mer og mer glad i trær, vintergrønt etc også. Det gir så fin struktur i hagen!

Sprayinga de blei kjempebra, så gøy Ninni!!

Håper du har en vidunderlig dag!!

Monica fra Koseleg sa...

Så ryddig og fint inngangsparti. De flotte tønnene med oppstammede trær var kjempekoselige. Jeg har noen slike tønner selv- er som du veldig glad i den grove strukturen i treverket synest det er en fin kontrast til plantene i hagen. Håper det kan bli like flott inngangsparti her hos oss...

Edgar sa...

Flotte bilder av flotte trær! Fint med trær som byr på noe så tidlig. Blir straks litt mer staselig med oppstammet - lekkert inngangsparti!

fruen fra tuen sa...

Supre bilder.blir skikkelig inspirert.
kjempekos inngangsparti.
Du er flink-

Vivi sa...

Så flott og fint du har det, Ingunn. Stirrer på bildene dine til øye blir både vått og sårt.
Flink er du!!!!

Aud på Dal sa...

Dekorativt med de steinene i tønnene, det er et ordentlig hyggelig inngangsparti du har.
Salix hadde kanskje gjort seg i det nye skogsbedet mitt...
Koselig at du har meldt deg på i konkurransen min ;-)

Lokki sa...

Så vakkert Ninni!!
Og så flott de tar seg ut i de to tønnene, helt nydelig med dekorstenen også!!
Også så yndig med vårlige hvitveis i glass - ja du er en estetiker ❥❥❥
Strålende vakkert igjen og kjempe inspirerende!
Ønsker deg en nydelig uke!
Klem Lokki

Trines Hus og Hage sa...

Så koselig du har det, Ninni! Alltid trivelig å komme inn til deg.
Ha ei riktig god hagehelg!
Klem Trine

Marie sa...

Går ut frå at du har brukt macroinnstilling på kamera, nydelege bilde iallefall :)

Fine glimt frå hagen din :)

Violetta sa...

Så vakkert du har det! Koselig å komme til en for meg helt ny blogg. Utrolig fint med stein og tre, for ikke å snakke om de fine trærne/buskene! Wow...skulle nok hatt deg her et par, tre dager! :)

Ninni sa...

Jeg blir helt rørt av alle de nydelige kommentarene deres :) Tusen, tusen takk!

Erik sa...

Hei. Kan en podet salix beskjæres helt ned til ca 10 cm over podestedet ? Kjøpte en plante med stamme på 80 cm som var med grønne kvister og blader en uke, så visnet alt. Håper på hjelp da jeg er helt uten erfaring med slikt. Den står forøvrig på balkong,
MVH Erik.

Ninni sa...

Hei Erik, pil er en takknemlig å besjære, den tåler det meste. Bare skjær i vei, du!

Ina håland sa...

Hei! Helt flotte salixer! Lurte på hvordan du overvinteret dem? :) Sto de kun i pottene eller gjorde du noe ekstra med de, så de skulle overvintre bedre?

Hilsen Ina

IngunnBW sa...

Hei Ina,
De sto i pottene om vinteren uten tildekning. Men jeg opplevde at de sturet den siste våren jeg bodde der og ville nok fjernet dem og valgt et annet tre neste gang.