fredag 2. april 2010

Costa Dorada, den spanske gullkysten

Det høres forlokkende ut, ikke sant ? Denne kyststripen som ligger syd for Barcelona bærer sitt navn med rette. Den var virkelig en perle med mange idyller. Vi bodde i La Pineda i slutten av juni, før den store turistflokken kom dalende. Her følger noen smakebiter av natur og planteliv vi så i løpet av ferien. Bildet under er utsikten fra verandaen vår på hotellet.  Vi bodde vis a vis en golfbane og hadde underholdning til frokosten hver morgen :)


På strandpromenaden, bare 3 minutters spasertur fra hotellet, er denne noe underlige skulpturen oppført. Den er La Pinedas landemerke.


I nabobyen Salou, fant vi disse vakre steinformasjonene med den nydelige varme farven jeg liker så godt
Like utenfor Salou lå fornøyelsesparken Port Aventura. Parken er innedelt i temaer som bl.a Middelhavet, Ville Vesten, Mxico og Kina. I Kina så vi et fantastisk spekakulært innendørs show. Mens sønnen sto i kø for å kjøre en av de mange svimlende berg- og dalbanene, koste jeg meg med parkens vakre beplanting. Overalt var det eksotiske blomster og busker/trær. Parken var gjennomgående svært flott anlagt, nesten en botanisk have verdig.

Og der var sannelig Kon Tiki også :)


Kunstferdig utførte bygninger var det overalt. Legg merke til apekattene på taket!
 
Denne enorme berg- og dalbanen lå i Kina på toppen av parken. Den syntes på mils avstand, vi så den til og med fra hotellrommet minst 1/2 t kjøretur unna.

Dette ble mange bilder fra parken, men det viser kun litt av det store utvalget planter og landskaper vi så. Så dette er en fornøyelsespark i ordets videste forstand, en fornøyelig opplevelse for en hagegal som meg :)

Vi var også på katamarantur en dag og på Jeepsafari i Montserratfjellene en annen Sistnevnte var høydepunktet for både meg og sønnen. Men jeg greide å glemme å ta med kamera! For en tragedie...ååå, så sint jeg var på meg selv. Vi så utrolig mye fint av både natur og gamle pittoreske landsbyer bygget opp av stein. Til og med denne delen av Spanias eneste appelsintre :) Det er gunstigere forhold lenger syd, men her i foten av fjellet var det varmt nok mellom alle vinstokkene. Guiden var engelsk og kunne mye lokalhistorie. Han var et oppkomme av fortellinger og artige innslag. Vi fikk heldigvis kjøpt en video av turen vår. Det hompet og gikk på bratte og svingete grusveier, jeg hadde hjertet i halsen mer enn én gang :) Med fare for å bli hundset av sønnen (ikke sladre!), må jeg bare vise hvordan vi så ut da vi kom tilbake til hotellet. Støv og sand overalt! Det så ut som han fremdeles hadde hvit t-shirt på seg da han tok av seg denne.


Vurderer du en ferie i området rundt Barcelona, har du fått et innblikk i noe av det som er å gjøre i områdene syd for byen. Det er også mye lokalkultur som er verdt å få med seg, for ikke å snakke om en dag eller to i Barcelona. Der sto sønnen opp, jeg fikk lov til å legge ut bildet :)

16 kommentarer:

Iris sa...

Så mange flotte bilder, Ninni. Takk for titten, og god påske! :)

Lavendel sa...

Sikke en dejlig tur! Flotte fotos.

Tonerose sa...

Så mange herlige bilder. Ser ut som om dere hadde en fantastisk ferie! Spania er et utrolig vakkert land, halve familien min bor der nede - så jeg er så heldig å være der både titt og ofte. Skulle gjerne hatt det klimaet her i landet ja! Noe av det jeg blir mest imponert over -annet enn alle de fantastisk frodige blomstene, er hvor nydelig det er overalt (ja, veldig generaliserende, men allikevel) med vakre utforminger, vann, fontener, figuerer, gjerder etc etc. Det er så forsegjort!!

Kommer man til en rundkjøring her i landet - hender det at det er noen blomster i midten.. Kommer man til en rundkjøring i spania, er det gjerne store fontener, belysning, skulpturer etc. Nydelig! :o) Veit det er vanskeligere å vedlikeholde her hjemme etc, men det er iallefall veldig vakkert der.

Parken dere var i ser helt nydelig ut! Takk for titten.

Fortsatt riktig god påske!

Linda sa...

Så mange vakre bilder:) Det blris å en lengter enda mer til sol og varme:) Jeg har en venninne som bor der nede (solkysten), så jeg har pleid å dra ned et par ganger i året. En tur med bare ungene og meg, og en tur med oss alle. jeg synes det er veldig fint i spania, og mye man kan se og gjøre om man vil ha mer enn en strandferie:)Sist vi var nede dro vi en dag til Gibraltar, det var veldig gøy. Fortsatt god påske. Klem

Margrethe sa...

Ble fristet til å ta turen av alle de flotte bildene. Takk for titten og ha en fortsatt god Påske.

Aud på Dal sa...

Takk for titten.Ser ut til å være et utrolig flott sted. Et sted for hagegale, har notert meg navnet ;-D

Besta sa...

Flotte bilder fra Spania. Jeg har vært der 2 ganger og skal absolutt igjen.
Ha en fortsatt fin påske.
klem fra marilyn

Besta sa...

Flotte bilder fra Spania. Jeg har vært der 2 ganger og skal absolutt igjen.
Ha en fortsatt fin påske.
klem fra marilyn

Wenche sa...

Kjempeflotte bilder, var det den turen du fortalte om da jeg var hos deg?

Den parken så da veldig flott ut Ninni, navn er notert i tilfelle jeg skulle komme på de kanter :-)

Snäckskalsdalen sa...

Ack ja, så skulle man kunna ha det! Det ser fantastiskt fint ut. Man borde kanske ta sig iväg och titta på fler vackra saker. Problemet här är att vi alltid hamnar i Norge när vi vill se något vackert. Det är alldeles sant. Finns det något vackrare än t ex Hardagnervidda????
Glad Påsk och kram från
Agneta

Ninni sa...

Å du, det med rundkjøringer er jeg helt enig i Tonerose! Man skal ikke lenger enn til Danmark før man ser forskjellene. Tenk så mye hyggeligere å møte en rundkjøring med f.eks en blomstereng, det behøver ikke være mer forseggjort enn det.

Så herlig med familie og venner i Spania, de synes sikkert det koselig med besøk fra Norge også :)
Linda, jeg pleier også alltid å oppsøke steder som har mer å by på enn strender. Å oppleve natur og kultur er for meg det viktigste med en ferie :)

Wenche, det er mye mulig det var denne turen jeg fortalte om ja :) Vi var der i 2008.

Agneta, så koselig at dere velger Norge som feriemål :) Vi har mye vakkert her i landet også som nordmenn lett glemmer. En ferie på rundreise i eget land har lenge stått på ønskelisten :)

Kristin sa...

oi! det med salmiakken visste jeg ikke!! Kanskje vi skal prøve uten, senere da...
Ha en fin påskeaften videre
Kristin

Tullik sa...

Tusen takk for titten. Ser ut til å vera eit fint reisemål. Tusen takk for mange koslige kommentarer på min blogg !!

Landcharm sa...

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer. Dette stedet du viser ser veldig fristende og deilig ut. Kanksje hva vi kune trenge for å tine opp en kald vinterkropp også....Kos deg videre i påsken!

Linda sa...

Takk for kompliment for min bokomtale. Jeg vil bare si at du må være et flott menneske. Helt siden jeg bgynte å blogge, ikke lenge siden, og litt skummelt var det jo... men så har du vært der med hyggelige kommentarer og støtte og oppmuntring:) Jeg ser du gjør det rundt hos mange:)
Det er veldig hyggelig å høre fra deg:)
I dag har vært en fantastisk dag her, bobleplaset er tatt av drivhuet, og de aller ivrigste har kjørt forbi i sine båter, deilig:) Ønsker deg fortsatt god påske:)Påskeklem

Gunilla sa...

Oj vad härligt det ser ut nu blir jag ressugen.

Jag vill ge dig en liten uppskattning så kika in på min blogg.

Kramen/Gunilla