søndag 18. april 2010

Jeg blir invadert!

Men det er bare koselig det altså, for det gjelder frøplantene mine :)  Mine små kjære venner som overtar alle vinduskarmer og ledig plass på planterommet. Der er det trangt og velfylt for tiden av både plantebrett og overvintringsplanter. Og enda har jeg igjen noen prikleklare såkar...
Her er det jeg har sådd


Noe særlig størrelse er det fremdeles ikke på frøplantene, men jeg ser det skjer mye nå som det er blitt sol og varmere ute.  I vinduet på planterommet står stiklingene av superpetunia jeg kjøpte på Plantasjen.


Urter til venstre og til høyre - til min stooore glede! - Sophora japonica som jeg fikk frø av amkjers i fjor, medbrakt fra Portugal. Den  har ovelevd vinteren på planterommet! Det hadde jeg aldri trodd, den har sett så død ut etter at den mistet bladene tidlig i fjor høst. Jeg stammet den opp, dvs fjernet de nederste bladene tidlig på sommeren. I år skal den plantes ut, jeg er veldig spent på om den vil trives og ikke minst overvintre. Her kan du lese mer om den.


Kjøkkenvinduet mot nord er fullt av Fuchsia, de har heldigvis klart seg godt på planterommet i vinter. Jeg fikk bl.a disse av søte og kjempesnille Wenche da hun var her i fjor sommer. Hun hadde nesten hele bagasjerommet full av planter til meg, jeg ble helt overveldet :)


De to andre kjøkkenvinduene, disse ligger mot øst og har fått beskyttelse mot solen av plastposekledde vinduer. Her er min aller første pellis, P. 'Michael' som Wenche også hadde med. Den heter det samme som yngstesønnen min, så selv om jeg ikke har vært så overvettes begreistret for Pelargonia, måtte jeg si ja takk til denne. Den er jo kjempesøt! Dermed våknet interessen for Pelargonia hos meg, nå står det mange sorter på ønskelisten :)   I terracottapotten overvintret duftheliotrop, den er sååå glad for :)Og sånn ser det ut i vinduene i stuen


Her ser du stemoren fra deg, Lene :) Jeg har flere på planterommet.


Enda har jeg noen ledige vinduskarmer, jeg tror helt sikkert de også blir fulle etter hvert. Joda, det er absolutt vår!  Og nå skjønner dere sikkert hvorfor jeg ønsker meg drivhus... Men jeg klager ikke altså, jeg klarer meg fint som jeg gjør :)

31 kommentarer:

Jesper D sa...

Sikke et flot "blomster-laboratorium".
Tak for kigget !

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Shit Ninni, nu ger du mig väääldigt dåligt samvete för de ynkligt få krukor som jag sått frön i år...:-)

Skämt åtsido, det ser hel fan-tast-iskt härligt ut. Små potter överallt. Det är ren KÄRLEK du visar här:-) Tack söta du!

Ha en go trädgårdssöndag. Jag är på väg ut i SOOOOLEN den varma sköna!

Tove sa...

For en flott samling planter :-) Det blir mye blomstring hos deg etterhvert. Moro med frøsådd.

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

... det gick för snabbt där:-)

Ninni, har du tittat in hos Claus? Han höjer dig till skyarna idag! Så rättvist!

Linda sa...

Så gøy med så mye som skjer rundt seg:) Sliter med plass problemer her og.... Men det er litt lov om våren da:)Det er en del av sjarmen:) Gratulerer med omtale hos Claus:) så sant det han sier om deg. Klem

Ninni sa...

Jeg ble jo helt rød mens jeg leste alt det fine Claus skriver om meg... Det er da så mange som legger igjen koselige kommentarer :) Men veldig moro å bli omtalt på en så fin måte så klart!

Jesper; plantelabaratorium klinger mye bedre enn planterom :)

Takk Linda, jeg synes han burde nevnt deg også! Du er i alle fall en av de bloggerne jeg setter stor pris på å ha blitt kjent med og som jeg koser meg over å lese både innlegg og kommentarer fra.

Nå gør jeg som deg Hillevissan, ut i solen og leke litt i haven ;)

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

så spenende liv i huset ditt... herligt!!
takk for skjønne hilsener fra deg...
nå skal eg ut å se til hvordan det står til i drivhuset, etter å ha vært på kurs et par dager...
det snør her, så det er kaldt!
klem og fin dag videre...

Vivi sa...

Blir bare sittenes å stirre, så mange spirebarn på en gang. Skjønner godt at plassen kan bli trang. Blir varm om hjertet av slike bilder.
Her snør det i dag, men jeg har vært ute og har startet oppryddinga, men pga været måtte jeg bare avslutte og gå inn igjen.
Håper det lysner opp igjen snart.
Ønsker deg en fin uke.

krepsemor sa...

Skal si du står på, Ninni! Der var det jommen meg fullt gitt ;o) Det er visst på tide det blir varmere i været, slik at du får satt de ut! Her snør det digre trollkjerringer i dag, og det er HELT hvitt på bakken! Jeg blir rett og slett SUR og værsyk! Nå vil jeg ha vår! Mine to minste skal på leirskole i morgen, så været passer ikke!
Men uansett, det er jo vår.....
Ha en fin søndag!

Elsa sa...

Jeg er helt stum. Det er neimen ikke bare hos meg det er trangt om saligheta ser det ut som:))
Jeg driver nede på planterommet og prikler i dag, men må bare innse at noen sorter er sådd altfor sent til at det blir noen planter i sommer.
Jeg har også blitt bitt av pelargoniabasillen, men prøver å bremse litt da.
Ute er det full vinter i dag.

Ha en fortsatt fin helg, og tusen takk for koselige kommemtarer du har lagt igjen på bloggen min.

asbjørg sa...

Der var det jammen fullt opp,hos meg har pelargoniaene førstepri.,så her er alle vinduskarmer fyllt opp av dem.
Ikke rart at du ønsker deg et drivhus,men du klarer ihvertfall å holde det ryddig ser jeg.
Her snør det igjen,huffameg!

Flugo sa...

Her blir det mye blomsterfryd, det er det ingen tvil om. Og så er jo halve morroa med ting å glede seg til dem, så tenk så mye glede og trivesel vi har med alle frøene, såing, prikling og så videre nå.

I dag både snør og hagler det i Bergen, så da er det bare en ting å gjøre: reise til nærmeste Bo grønt senter og kjøpe mer såjord og frø. Der treffer man også hyggelig kjentfolk som har hagedilla.

Og du må ikke rødme av ros fra Claus Dalby. Det er vell fortjent og riktig alt det han skriver om bloggen din :-)

God søndag!

Margrethe sa...

Så utrolig mye du har sådd! Er helt imponert jeg. Selvfølgelig blir det mye arbeid, men også utrolig mange gleder. Og, som du sikkert har erfart, også noen skuffelser. Lykke til med alle dine små.

Wenche sa...

Wow, hvordan i alle dager klarer du å holde sånn orden med sååå mange potter? Imponerende Ninni :-)

Og du, jeg har helt glemt å svare på tilbudet ditt. Jeg tar veldig gjerne en stikling av Michael, her har både moderplanten og 10 stiklinger gått dukken i løpet av vinteren (sammen med veldig mange andre..)

Fortsatt god søndag :-)

Tonerose sa...

ojojoj, så frodig det er hos deg! Helt herlig!! Ja, jeg skjønner SÅ godt at du ønsker deg drivhus - men jammen er du heldig som har et eget planterom! Det må være deilig.

Lev landlig er supert, har kjøpt det siste etter tips fra Linda - det er nemlig et lit bilde av et veggmontert drivhus der. Jeg har nemlig planer om å snekre det istedenfor et midlertidig et på terassen! Så, nå blir det garantert drivhus på meg, må bare måle, tegne og planlegge en del først. Gleder meg STORT!! :o)

Så stilig soluret blei, jammen er du sprek som shopper litt betong og settr igang og støper. Flinke deg!! Ja, kommer til å bli stilig å få det værbitt og slitt, en herlig patina. Lekre møbler du har på terassen, så vakker farge de har!!

Håper du har en vidunderlig søndag Ninni!!

Wenche sa...

Ninni, hvilke pelargonium er det som står på ønskelisten din? Selv om en del døde i vinter var det faktisk ganske mange som overlevde også, kanskje jeg kan hjelpe deg med noen. Send meg listen din på FB :-)

Og hvis jeg skulle tippe på en så er det kanskje Westdale Appleblossom? Den satt jeg 4 stiklinger av i går så hvis de roter seg kan du gjerne få en :-)

New Dawn sa...

Nei og nei så koselig det var hos deg da :-) det spirer jo overalt. jammen bra du har flere ledige vinduskarmer for de tar jo mer og mer plass etterhvert som de vokser.
Lykke til og kanskje blir det drivhus på deg også snart.
Jeg fikk i fjor høst og er i min første drivhussesong - utrolig deilig, og jeg koser meg masse.

Seascape sa...

Å så mye spennende Ninni :-)
Trangt om plassen er det her også :-)) Vanlige stue planter må vike plassen til små baby planter.
Nå ser det endelig ut som min mann får tid til å hjelpe meg med å få opp drivhuset jeg kjøpte for et år side. Å som jeg gleder meg.

Har du også falt for disse BARE MÅ HA PLANTENE Pelliser og Fuchsia :-)) Så moro. Jeg stikker stiklinger av de begge to for tiden.

Stor klem fra Rigmor
~~Seascape~~

Frøken Solhat sa...

Kun en rigtig haveentuciast har alle alle vinduerne fyldt med de mest spændende småplanter Ninni :0) Hvor ser det bare godt ud og hvilket flor der er i vente.

Min mand har spurgt om han skal sætte flere vinduer i vores hus - da hver en vindueskarm efterhånden er invaderet af småplanter........det bliver godt at få dem ud i haven inden så længe.

Tillykke med omtalen Ninni - virkelig velfortjent...du spreder en fantastisk glæde og hygge omkring dig i blogglandia, det sætter vi pris på søde.

Knus Dorthe

Atelje Skärvan sa...

Hej!
Jag förstår att du tycker mycket om blommor.
Kram Agneta

Røsslyng sa...

En slik "innvasjon" er jo bare av det gode ;)
Så flott og systematisk du har det på planterommet, pottevis med gledesspredere.
Ha en fortsatt fin søndag!

Lavendel sa...

Ja, du fortjener virkelig roserne!! Sikke mange småplanter, virkelig organiseret!

Marit -Tusenfryd sa...

Oj, oj, oj så mange du har å stelle for og med:)
Det er et like stort under hvert eneste år synes jeg. Vi sår og sår, prikler og prikler, men når blir det fullt i hagene våre mon tro?
Jeg ble nygerrig på den overvintrede heliotropen! Jeg pleier å så nye for hvert år - men at man kan overvintre dem visste jeg ikke?
Hvordan gjør du det? Har du den i potte ute om sommeren? Jeg pleier å ha mine plantet rett i beddet og lar dem bare visne ned, men nå fikk jeg lyst til å prøve overvintring av noen av dem som står og vokser i planterommet mitt nå:)

lottens vita och gröna sa...

halloj ninni, vilken heeeeeelt ljuvlig blogg jag hittade genom claus, mmm måste kolla igenom och njuta en stund till, må väl vi ses igen!!! varmkram lotten

Garden Angel sa...

Hei!
Jøye meg....sååå mange planter du har sådd!!!! Heldig som har eget planterom da!

Tenk så gøy når de vokser til og blir store og fine:)
Så mye flott du får å plante ute da;)

Lev Landlig har jeg akkurat kjøpt også. Flott blad!

Nå skal jeg inn til Claus og titte på omtalen din:)) Så gøy!

Iris sa...

Du kommer til å få mange flotte blomster senere i år :) Moro med så mange frøplanter da, selv om det er mye jobb. Får håpe varmen kommer tilbake snart!

Marte sa...

Så gøy det så ut! Jobbet tidligere i et gartneri, og savner litt å grave i jorda og plante og prikle og holde på nå i disse vår-tider :)

Landcharm sa...

Så morro dette må være, og flink er du! Herlig å få det til å spire og gro. Skulle nok hatt deg gående her i hagen i vår jeg, men jeg får prøve å klare meg sjøl.

Ninni sa...

Til dere som har sne sender jeg mange varme vinder og solstråler, jeg synes sååå synd på dere. Så må jeg si tuuusen takk for alle varme kommentarer, det er altså så koselig :) Bloggene jeg er innom gir meg så mye glede og inspirasjon, så det faller naturlig å legge igjen noen ord.

Jeg fyller plantebrettene jeg har plass til på den mest ryddige måten jeg kan for å plass til så mye som mulig :) En dyd av nødvendig!

Du sier det så fitn Flugo; det er gleden over å se det spire og gro som driver oss. Desuten får man ofte akkurat de sortene man ønsker i stedet for å være avhengig av det hagesenteret har :)

Ja, du sier noe Tonerose, jeg skal ikke tenke på drivhuset jeg ikke har, men glede meg over planterommet jeg har, og ikke minst alle vinduskarmene jeg har til disposisjon! Så spennede med egenbygget drivhus! Visste jeg det ikke ;)

Wenche, du er altfor snill! Nå syntes jeg liksom får gjort bittelitt igjen for alt jeg fikk av deg ved å skaffe deg stikling av Michael, og så vil du ha listen min over ønskepelliser også... Du altså! Vi får nå se på det..;)

Krysser fingrene for at det er drivhusbygging hos deg nå, Rigmor!

Marit, jeg visste ikke om det gikk an å overvintre Heliotropium jeg heller, men ville prøve. Jeg hadde 3 små planter fra fjorårets sådd, det er den ene som har klart seg. De to andre var litt skrante fra før av og døde fort. Den friske sto under lys på planterommet i ca 10-14 grader gjennom vinteren og fikk litt vann så den ikke tørket ut. Den har stått i samme potten hele tiden. Jeg klippet den ned og satte den i vinduet på kjøkkenet samtidig som pellis og fuchsia og ga dem svakt gjødselvann. Mulig jeg øker doseringen nå. Heliotropen er tydelig blitt mye større nå, jeg er veldig spent på om den blomstrer denne sesongen :)

liven sa...

Hei Ninni!!
Du for en samling med spirer...skjønner at du trenger et drivhus ja!!
Lurer på om du kan hjelpe meg litt.....der er en plante som kalles "fløyelstjæreblomst"....vet du det latinske navnet på denne ??
Har så lyst på den i hagen igjen men klarer ikke finne den noe sted! Har vært på to hagesentre..... og letet i katalogene til "Zimtrade" men uten resultat!!

Ha en fin dag....her snør det.....håper du har vår :o)

Ninni sa...

Liven, fløyelstjæreblomst heter Lychnis Coronaria. Den finnes i alle fall i en rosa og en hivt sort. De er kjempefine! Stakkar deg med sne, da trenger du helt klart å dukke ned i plantekataloger