fredag 19. mars 2010

Er du glad i roser?

Det er jeg! For noen år siden meldte jeg meg inn i Norsk Roseforering og siden har jeg blitt der. Nettsidene innholder artikler og nydelige bilder. Det selges bøker og annonseres ulike happenings, roserelaterte sådanne såklart :) 

 
Norsk roseforening har fem lokallag, Oslo og omegn, Østfold, Vestfold, Gudbrandsdalen og Vest-Agder4 ganger i året utkommer medlemsbladet Rosebladet, et skjønt tykt, hefte fullt av interessant og nyttig rosestoff og vakre bilder. Det er alltid stas når jeg finner Rosebladet i postkassen. Du kan lese litt om innholdet av årets første utgave her. Lokallagene gjør det enkelt å komme i kontakt med likesinnete, det er så hyggelig å kunne dele interessen sin med noen som er like ivrig som en selv :)

 
Osloavdelingen som jeg tilhører, har en svært innholdsrik nettside. Jeg anbefaler virkelig en titt inn her! Foreningen er aktiv med foredrag og turer. Bildene er hentet fra Osloforeningens bildegalleri.

                         

20 kommentarer:

Linda sa...

God morgen:) Takk for tips. Har kjøpt noen roser siste par årene og har jo tenkt at jeg skulle meldt meg inn i roseforeningen. Det er jo greit å vite litt om roser når man har dem. Må si jeg er spent på hvor mange du har i hagen:)

anne - moseplassen sa...

og en vakker dag så møtes vi vel på ett arangemang tenker jeg.
Jeg er nok mest et musestille medlem, men vi er medlem altså.

Lavendel sa...

Ja roser (og lavendler) er klart mine favoritter...blomsternes dronning.

Tonerose sa...

Selvfølgelig er jeg glad i roser! Roser er nok favoritten, jeg gleder meg skikkelig til å se hvordan de nyeplantede i hagen blir til sommeren. Kjempestas!

Nydelige bilder du viser, tenk å ha det sånn i hagen! *sukk* Blir spennende å høre hvor mange du har i hagen din, ikke lenge før avsløringen nå!

hm, kanskje jeg skulle blitt medlem ja... God idè! Lyst til å verve? :o)

Berit sa...

Så fint at du reklamerer! Jeg har vært medlem ganske lenge, og har stor glede både av Rosebladet og lokalavdelingen vår (Gudbrandsdalen).

Frøken Solhat sa...

Hold da op....rosene er et must have i haven....længes pludselig efter duften fra min Gertrude Jerkyll.....

Rigtig god week-end oppe ved Oslofjorden :0)

Marit -Tusenfryd sa...

Joda jeg er glad i roser, men har aldri kommet så langt at jeg har meldt meg inn.
Det burde jeg nok gjøre!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hmmmmmumsiga bilder!

Ha en go helg!

lavendel mio sa...

Takk for gode tips:)
Roser, ja, det må jeg ha...kjøper noen hvert år, prøver og feiler:)
I går kjøpte jeg meg enda en rosebok, den var nedsatt fra 230 til 33, og den kunne jeg ikke gå fra:)
I dag skinner solen og snøen smelter i rasende fart:)
Ønsker deg en nydelig helg, klem Hanne

Hjertedamas blogg sa...

For mange år siden var jeg med i roseforeningen her i Østfold. Var på noen kurs og hjemme i hagen turer. Syntes det var vanskelig og komme i kontakt med disse gamle gubbene, de syntes jeg var for ung- og så var jeg jente. Jeg ville lære, men opplevde det som om alle satt på hver sin tue og holdt sine kunnskaper for seg selv. Sikkert blitt andre tider i dag. 87 av mine 100 roser strøk med vinteren 1994, og siden så lå jeg syke hver sommer når solen skinte pga allergier. Mine gamle historiske roser overlevde, og flere av dem har jeg ennå. Jeg har begynt og bygge opp ny rosehage, både på campingen og her hjemme. Og mine tre voksene sønner syntes fremdeles at sommarens høydare er fars vafler uten melk, mors rosegelè og pisket krem til. mmmmmmmm Det er sommer, det. Klemz

Maria sa...

Flott reklame for Roseforeningen. Jeg var med i Oslo, og får nå etter flytting se om jeg får snust litt på Vestfoldavdelingen. Med det aktivitets- og engasjementsnivået det var i Oslo, er jeg nok litt bortskjemt...

alexia sa...

Jeg blir også veldig glad når et nytt nummer av Rosebladet ligger i postkassen og jeg koser meg svært med det :)
Er som du skjønner medlem jeg også - men her oppe i nord er det ikke akkurat store lokallaget. Litt synd egentlig.

Gunilla sa...

Vilka otroligt fina rosor. Jag vill bara ha:o)

Ha en jättefin helg

Kramen/Gunilla

My home is my Castle - by Kari sa...

Åhh for en herlig blogg du har :))
Her vil jeg tilbake så jeg legger deg til på min favorittliste ;)

takk for hilsen inne hos meg :)
Klem,Kari

Tunes Photo sa...

Ja, jeg elsker roser - og peoner! Jeg har en del bøker om roser, men er ikke med i noen forening.

Takk for kjempehyggelig kommentar!

Margrethes hus og hage sa...

Roser er jo bare det vakreste :) Gleder meg til sommeren, med deilige dufter og farger.
Takk for koselig kommentar på bloggen min.
Hage er kjempekos, og nå begynner de første vårløkene å titte opp av jorden. Herlig! Imens vi venter på sommervarmen får vi kose oss med hageblogger og nyte synet av vakre bilder :)

Hilsen Margrethe

Marina sa...

Sikke skønne skønne sommerbilleder.

Ninni sa...

Det ser ut til at flere ble inspirert til å melde seg inn i Roseforeningen, så bra! Og hyggelig å se at det er mange som har roser som favoritt. Det var jo ikke overraskende akkurat da! Min hage er bygget opp rundt Austinroser, men så har det kommet andre arter til etter hvert selvsagt. Siste MÅ-ha rosen er Jacqueline du Pré. Sukk...!
Men hvor skal gjøre av den? Den er ikke akkurat en liten rabattrose, den fortjener en særegen plass. Jeg har en idé til et hvitt bed fra før, og hva er vel bedre enn å bygge opp det rundt henne :) Så MÅ jeg ha Young Lycidas og Malvern Hills. Men da må jeg først...osv...;)

Anne, håper vi ses på et møte :)

Bare meld deg inn du Tonerose! Tror ikke det er verveopplegg der. Uansett ikke så viktig :)

Frøken Solhatt, Gertrude Jekyll er vel den vakreste Austinrosen, en av dem i alle fall :)

Lavendel Mio, det er som med mye annet, man må prøve og feile med roser også. Sorter man skulle tro hadde gått fint hos meg, har stangert i vekst og aldri blitt noe av. F.eks Austinrosen Glamis Castle. Kanskje jeg fikk et dårlig eksemplar, jeg vet andre har lykkes med denne som har høyere klimasone enn meg. Mye mulig jeg prøver igjen :)

Hjertedama, jeg husker godt vinteren -94, da røk vel over halve rosebeholdningen på Østlandet. Så flott at du har begynt å bygge opp rosehaven din igjen og at så mange historiske roser har greid seg disse årene :)

Alexia, det er nok ikke akkurat rosenes høyborg hos dere nei

Håper du finner ut at det er liv i Vestfoldavedelingen Maria! Ellers er ikke turen til Oslo SÅ lang om det er noe du virkelig vil være med på.

Så koselig, Kari :)

Lilla Kullan ♥ sa...

Vackert! Nu vill man ha igång våren på riktigt här.:-) Kram Stina

Anita sa...

Det øverste bildet der er en av mine naboer.Det er virkelig vakkert der om sommeren, han har en fantastisk hage!!